marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2016. Cristian Mungiu poate da inca o data lovitura la Cannes: primele recenzii lauda noul sau film, "Bacalaureat". The Guardian: "Este o capodopera"

Filmul lui Cristian Mungiu, "Bacalaureat", va avea premiera de gala joi seara, la Cannes. Insa, cei care au vazut prima proiectie au laudat noul proiect cinematografic al regizorului roman.

Cannes 2016. Cristian Mungiu poate da inca o data lovitura la Cannes: primele recenzii lauda noul sau film, Bacalaureat . The Guardian: Este o capodopera

Cristian Mungiu are sanse mari la Palme d'Or, judecand dupa primele recenzii primite de la criticii care au apucat sa vada filmul "Bacalaureat", la Cannes.


Lungmetrajul "Bacalaureat", selectat in competitia oficiala a editiei din acest an a Festivalului de la Cannes, este un film despre raportul care ar putea exista intre coruptie si un anume gen de educatie perpetuat in Romania, dar si despre dificultatea parintilor de a-si regla discursul moral in relatie cu copiii lor, dupa cum a declarat regizorul peliculei, Cristian Mungiu, intr-un interviu acordat Agerpres.

"Bacalaureat", cunoscut in perioada de pregatire sub numele de "Fotografii de familie", spune povestea unui doctor dintr-un mic oras de provincie care trebuie sa decida care e cea mai buna cale de urmat pentru copilul lui in contextul societatii romanesti de astazi. Filmul ii are in rolurile principale pe Adrian Titieni si pe Maria Dragus.


Ce spun primele recenzii de la Cannes, despre filmul lui Cristian Mungiu



The Guardian: "Regizorul roman a castigat la Cannes trofeul Palme d'Or in 2007, iar acum revine in forta. Filmul sau, "Bacalaureat/Graduation", este o capodopera, un film psihologic complex, despre moralitate si alegerile murdare pe care le face fiecare pentru a ajunge sus. In final, "Bacalaureat" este un film inteligent si un tablou sumbru al depresiei nationale din Romania, unde generatia anilor '90 au sperat la o sansa la un nou inceput. Superbe interpretari din partea lui Adrian Titieni si Maria Dragus".

Upcoming.co.uk: "Mungiu portretizeaza intr-un mod fascinant dilmele morale care ii domina viata personajului principal, Romeo, interpretat de Adrian Titieni. Cu cateva exceptii, acest film este sublim, care te acapareaza complet".

Timeout: "Filmul lui Mungiu este o drama intensa, captivanta si plina de dialoguri remarcabile. Nu este un film despre disperare, ba chiar Mungiu sugereaza ca noua generatie ar putea pune lucrurile in ordine., doar ca este un film brutal de onest".


Variety: "Asa cum era de asteptat din partea unui maestru ca Mungiu, "Bacalaureat" este superb structurat si foarte credibil, cu siguranta va fi din nou un succes pentru cinematografia romaneasca"

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies