marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ce spune Ştefan Bănică Jr. despre continuarea seriei Liceenilor?

După ce vestea că celebrul serial cu adolescenţi va avea parte de-un sequel cu copiii actorilor din producţia originală, interpretul lui Mihai aduce câteva clarificări.
Ce spune Ştefan Bănică Jr. despre continuarea seriei Liceenilor?
Şi la 30 de ani după terminarea filmărilor la seria „Liceenii“, povestea tinerilor interpretaţi de Oana Sârbu, Ştefan Bănică Jr., Tudor Petruţ şi Mihai Constantin continuă să fascineze generaţii întregi de privitori. Şi, pentru că inclusiv tinerii de azi trag cu ochiul la ce se întâmpla în liceele din perioada comunistă, mulţi s-au bucurat la aflarea veştii că seria „Liceenii“ va avea parte şi de-o continuare, cu actori tineri şi poate chiar cu concursul copiilor protagoniştilor de-atunci.
 
Cel care a împins în faţă această idee este Tudor Petruţ, interpretul lui Şerban, care mereu îl tachina pe Mihai (Ştefan Bănică Jr.). După mulţi ani de trăit prin Statele Unite, dar păstrând legătura cu prietenii din ţară, unde a revenit în fiecare vară, Tudor Petruţ şi-a exprimat dorinţa de-a scrie scenariul acestui nou film şi de a-l vedea realizat eventual cu ajutorul juniorilor colegilor săi de atunci.
 
Cum ştirea s-a rostogolit de-atunci, promovată şi de către Irina Margareta Nistor, care a răspuns câtorva curiozităţi enunţate prin diverse emisiuni, Ştefan Bănică Jr. a dorit să aducă unele clarificări.
 
„M-am amuzat văzând declarațiile doamnei Irina Margareta Nistor, un critic respectat de film de altfel, care dau ca sigură continuarea seriei «Liceenilor» și, mai mult, în distribuție cu doi dintre copiii mei, Radu Ștefan și Violeta. Iar acum toată lumea mă sună sa mă întrebe dacă e adevărat. Era bine dacă mă suna şi dânsa“, şi-a început mesajul Ştefan Bănică Jr., uşor deranjat că nu a fost consultat în prealabil.
 
„O să răspund concret. Se vehiculează de ani de zile ideea de a se relua seria «Liceenilor», dar, până în prezent, nu există nimic concret, iar în ceea ce-i privește pe copiii mei, doar Radu Ștefan e actor, Violeta având la această vârstă alte preocupări. Când și dacă se va întâmpla să se realizeze un asemenea proiect și, mai ales, cu copiii mei, credeți-mă că voi fi primul care o să vă anunțe“, a declarat actorul chiar pe pagina sa oficială de Facebook
 
Regizat de Nicolae Corjos în 1986, seria „Liceenii“ se află pe locul 25 în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile, după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.
 
FOTO: Facebook

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies