marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cea mai terifianta prabusire a unui avion in filme: sacrificiile lui Denzel Washington pentru marea sa revenire in drama Flight

Denzel Washington, unul dintre cei mai carismatici si apreciati actori de la Hollywood, se intoarce in forta in acest an cu un film impresionant, ce i-ar putea aduce o noua nominalizare la Oscar. Actorul de 57 de ani apare pe cea mai recenta coperta a revistei Hollywood Reporter, pentru care a oferit un interviu emotionant. Pana si celebrul critic de film Roger Ebert l-a numit "cel mai bun interviu cu Denzel Washington".

Cea mai terifianta prabusire a unui avion in filme: sacrificiile lui Denzel Washington pentru marea sa revenire in drama Flight

Denzel Washington este unul dintre cei mai prolifici actori de la Hollywood, cu doua premii Oscar castigate (Glory, 1990 - rol secundar si Training Day, 2002 - rol principal), dar si un preferat al marilor regizori din lume. Cu toate astea, Denzel este un om retras, nu apare foarte des la evenimente si este foarte "zgarcit" cu detalii despre viata sa personala.

In interviul pentru Hollywood Reporter, acesta a dezvaluit cum a decis sa renunte definitiv la alcool in urma cu cativa ani, desi personajul sau din Flight are mari probleme cu bautura, cum a vrut sa se lase de actorie si motivele pentru care citeste Biblia zilnic.

"Am decis sa renunt definitiv la bautura sau la orice altceva ce mi-ar putea afecta echilibrul dintre minte si trup" a spus Denzel despre decizia sa pe care a luat-o in urma cu mai bine de 20 de ani. Culmea, astazi nu mai pare atat de convins de spusele sale de atunci. "Am renuntat pe jumatate" a spus amuzant Denzel pentru Hollywood Reporter.


 


 

 


Una dintre cele mai cunoscute colaborari ale sale a fost cu regizorul Tony Scott, care s-a sinucis in acest an. Moartea acestuia a cutremurat lumea cinematografica, iar Denzel nici acum nu si-a revenit dupa soc. Cei doi au lansat impreuna 5 filme, printre care si Crimson Tide (1995),  Man on Fire (2004) - unde acesta era bodyguard-ul micutei Dakota Fanning, care avea pe atunci doar 10 ani si Unstoppable (2010). Denzel e casatorit din 1983 cu Pauletta Washington alaturi de care are 4 copii, insa a recunoscut ca a avut o relatie speciala cu Dakota Fanning la filmarile lui Man on Fire. Vezi aici cum arata astazi tanara actrita!

 


Denzel nu a participat la inmormantarea regizorului (n.r Tony Scott a fost fratele mai mic al lui Ridley Scott) care a avut loc intr-un cadru restrans, participand doar familia si apropiatii acestuia."Nu pot sa spun ca ne intalneam saptamanal sa bem o bere. Dar am fost socat de moartea acestuia. Inca sunt. Daca imi dadeai o lista cu 25 de nume, nu m-as fi gandit niciodata ca el ar face asta. Dar niciodata nu stii ce se petrece in mintea unui om" a spus Denzel.

Denzel Washington ramane o enigma pentru multi, acesta ferindu-se cat poate de mult de presa si papparazzi. Si totusi, carisma sa il face unul dintre cei mai iubiti actori din lume. Elegant si cu o prestanta de neegalat, Denzel ramane unic in peisajul cinematografic american.


 

 

Succesul n-a venit doar din aprecierea pe care o primeste de fiecare data, ci si din recompensarile financiare. In acest an, actorul a primit un salariu de 20 de milioane de dolari pentru Safe House, in care a avut rolul principal. Desi filmul n-a fost foarte bine primit de critici, fanii i-au ramas fideli, iar filmul a facut incasari de 207 milioane de dolari, la un buget de 85 de milioane de dolari.

Denzel se numara printre cele mai mari staruri de box-office, alaturi de Tom Cruise sau Will Smith, ale caror filme sunt intotdeauna printre cele mai profitabile. Fie ca joaca in drame sau filme de actiune, fanii vor mereu sa-l vada pe Denzel pe marile ecrane. Insa, actorul  nu isi pastreaza averea doar pentru el, ci se implica in mai mult actiuni caritabile. Acesta sprijina adolescentii defavorizati, el insusi avand o adolescenta zbuciumata. Cu radacini religioase profunde, acesta a donat in 1995, 2.5 milioane de dolari catre cultul penticostal - Pentecostal West Angeles Church of God in Christ.

 


 

Denzel nu este un personaj obisnuit in peisajul plin de stralucire de la Hollywood. Recunoaste ca lectura nu este un hobby al sau, insa citeste Biblia zilnic, ii place sa joace sah si se retrage la mare pentru a se relaxa. Actorul urmareste cu interes presa internationala si desi nu vrea sa spuna pe cine sustine in campania prezidentiala din acest an in SUA, declara ca "il va vota pe acelasi om pe care l-a votat in 2008."  Presa straina a speculat ca acesta l-a sustinut pe Barack Obama si a donat pentru campania acestuia 2.300 de de dolari in urma cu 4 ani.  "Am propriile mele credinte si le pastrez pentru mine" a mai spus actorul.


Starul continua si dupa 30 de ani de cariera sa aiba o agenda incarcata. In acest an, Denzel a captivat criticii in drama Flight, care a fost vizionat la festivalurile de profil, iar de curand a terminat filmarile la thrillerul 2 Guns, in care il are partener pe Mark Wahlberg. "Los Angeles este un oras inselator. Cu cat ai mai mult succes, cu atat ajungi sa nu faci nimic, ceea ce cred ca este foarte daunator pentru tine ca individ".


Noul sau film, Flight a impresionat criticii iar unii dintre ei sustin ca actorul ar putea primi o noua nominalizare la Oscar. Acesta a aflat de filmul Flight de la fostul sau agent  Ed Limato, pe care actorul  l-a numit "cel mai apropiat de figura parentala dupa ce tatal meu a murit". Insa in 2010, vestea mortii agentului sau l-a dat complet peste cap pe Denzel.



"Ultimele doua scenarii pe care mi le-a trimis au fost cele de la Safe House si Flight. Mi-a spus <<Denzel, ai doua filme tari: unul este foarte comercial, iar altul foarte dramatic>>. Le-am citit si am acceptat ambele roluri".


In Flight, Denzel Washington este un pilot de curse care in mod miraculos reuseste sa aterizeze un avion dupa o catastrofa in aer, salvand vietile tuturor celor de la bord. Dupa prabusire, acesta este numit un erou, insa o serie de intrebari despre ce s-a intamplat in realitate cu avionul si a cui a fost de fapt vina incepe sa circule. Pentru rolul din Flight, actorul s-a ingrasat 10 kilograme si a recunoscut ca el insusi a avut o experienta aviatica traumatizanta in anii '80, desi recunoaste ca nu a fost atat de ingrozitoare precum cea din film.

"In urma cu ceva ani, am urcat intr-o cursa British Airways pentru a ajunge la Londra. In timpul acelui zbor, a explodat un motor. Eram deasupra Seattle-ului si apoi ne-au anuntat ca vom zbura doar cu un motor. A trebuit sa aterizam fortat inapoi pe aeroportul din Los Angeles."

Initial, regizorul la Flight trebuia sa fie chiar scenaristul peliculei, John Gatins.Pana la urma la carma filmarilor a ajuns Robert Zemeckis, care a creat cea mai spectaculoasa prabusire de avion din istorie in Cast Away, sustine Hollywood Reporter. "Am avut o discutie scurta, nu ne cunoasteam inainte, dar am vrut sa fim siguri ca putem colabora. E important sa cunosti regizorul inainte de a te apuca de un film", a povestit Denzel care a fost extrem de incantat de ideea de a lucra cu Zemeckis.


 

Odata ce a acceptat proiectul, Zemeckis a umblat la scenariu si a facut modificari serioase la poveste. Bugetul alocat de Paramount a fost de 30 de milioane de dolari, insa regizorul a reusit sa-l reduca la 28 de milioane de dolari.  Amandoi si-au miscorat salariile pentru acest proiect, insa Denzel considera ca "daca avem succes si facem o treaba buna, pe urma vin si recompensele".


Pentru acest rol, actorul s-a ingrasat 10 kilograme, a luat cursuri de pilotaj si a petrecut aproape 30 de ore la un simulator de zbor din Atlanta, unde au avut loc filmarile in 2011. "Ma simteam ciudat la inceput, pentru ca acele manete controleaza doar flapsuri si motoarele. Ai pedale pentru dreapta si stanga, dar sa iti sustii directia este cel mai greu. Am atins iarba de cateva ori pana am inceput sa ma obisnuiesc" a mai spus Denzel despre lectiile de pilotaj.  Insa acesta a recunoscut ca n-a incercat niciodata sa aterizeze. "Instructorul nostru ne-a spus ca nu e necesar sa invat sa aterizez pentru ca oricum ne vom prabusi cu avionul in film" a povestit amuzat actorul.


Regizorul Zemeckis a fost impresionat de pregatirea in detaliu pe care a facut-o Denzel pentru acest rol: "M-a impresionat cu devotamentul sau pentru rol. Este un actor uluitor, care aduce intotdeauna o viziunea realista si umana personajelor sale." Desi personajul sau are grave probleme cu alcoolul, Denzel nu a stat foarte mult de vorba cu persoane dependente de batura: "Nu joc rolul unui alcoolic. Joc rolul unui tip care a baut. Oamenii il numesc un alcoolic, dar el traieste in negare". Totusi, actorul a intrat pe Youtube pentru se inspira din comportamentul indivizilor cu astfel de probleme. "Am vazut un barbat care era atat de beat incat s-a chinuit 5 minute sa isi puna un papuc. E pacat sa ajungi asa".


Actorul a mai dezvaluit ca in 2000 a fost la un pas sa renunte la actorie: "Eram plictistit, cred ca am trecut printr-o criza sau ceva de genul asta." Atunci, actorul a gasit ceva cu totul nou: regia. Pana acum a regizat doua filme Antwone Fisher (2002) si The Great Debaters (2007) si sustine ca ar putea reveni pentru a treia oara in postura de regizor, insa se fereste sa ofere detalii. "Regia si revenirea in teatru mi-au oferit puterea de a continua".


Denzel Washington va putea fi vazut pe marile ecrane din Romania incepand cu 22 februarie 2013, cand se va lansa si la noi drama Flight.
 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies