marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cel mai bun film al anului 2012, Artistul, premiat cu 5 Oscaruri, in prima editie “CineTePrinde" din noul sezon, pe 5 aprilie

Filmul care a castigat cele mai multe premii din toata istoria cinematografiei franceze si singurul produs de o tara in care nu se vorbeste limba engleza si care a castigat Oscarul pentru cel mai bun film – “Artistul” (The Artist) in regia lui  Michel Hazanavicius va fi difuzat de Pro Cinema pe 5 aprilie, de la ora 22:15, in prima editie din noul sezon al emisiunii CineTePrinde prezentata de Cristian Tudor Popescu.
   

Cel mai bun film al anului 2012, Artistul, premiat cu 5 Oscaruri, in prima editie CineTePrinde din noul sezon, pe 5 aprilie

“Artistul a fost realizat ca o scrisoare de dragoste pentru cinema si a crescut din admiratia si respectul pe care intreaga noastra echipa  le are pentru filmele care s-au facut in intrega sa istorie”, spunea regizorul Hazanavicius.
   

 

Filmat initial color, filmul a fost ulterior convertit in alb-negru. Scris, regizat si coeditat de Michel Hazanavicius, “Artistul”ii are ca protagonisti pe Jean Dujardin si Bérénice Bejo.
   

 

George Valentin (Jean Dujardin), un cunoscut actor de filme mut, isi pierde din succes odata cu aparitia sonorului in cinematografie, deoarece nu vrea sa se adapteze si sa isi foloseasca vocea. George o cunoaste pe dansatoarea Peppy Miller la lansarea noului sau film. Acesta se ciocneste de ea, o saruta pe obraz, momentul este surprins de ziaristi si a doua zi fotografia lor apare in toata presa. Peppy devine rapid o actrita apreciata de public a filmelor cu sonor si intre cei doi se naste o competitie acerba. In timp ce cariera lui George este in declin, Peppy este in plina ascensiune.

   

Scenariul este bazat pe povestea reala a lui Douglas Fairbanks si John Gilbert, doua vedete ale filmului mut ale caror cariere au intrat in declin in momentul cand a aparut filmul sonor. Amandoi actorii au avut roluri sporadice in filme sonor, insa nu au mai avut niciodata succesul pe care l-au inregistrat in filmul mut. De altfel Gilbert a murit de alcoolism la numai 36 de ani, iar Fairbanks a facut infarct, la 56 de ani, din cauza fumatului excesiv.
   


“Artistul” a fost nominalizat la 10 categorii ale premiilor Oscar si a castigat cinci dintre acestea. 7 premii Bafta, 3 premii Globul de Aur si sase premii Cesar se mai inscriu in palmaresul “Artistului”.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies