Ecranizarea romanului science fiction Cloud Atlas al lui David Mitchell ar putea fi primul blockbuster independent, scriu ziaristii de la The Guardian. Ce sanse are insa?
Cloud Atlas face parte din categoria filmelor art-house asa numitele pelicule produse de studiouri mici, non americane, independente si fara un target comercial, insa are potentialul unui blockbuster, scrie The Guardian.
Transformarea cartii autorului britanic David Mitchell intr-un proiect extrem de ambitios de peste 100 de milioane de $ cu pretentii de blockbuster este una din minunile cinematografiei moderne. In timp ce Hollywoodul arunca bani pe filme care dezamagesc in stilul lui John Carter, in alte colturi ale lumii, Germania in acest caz, se finanteaza un film de aproape 3 ore, cu o distributie de Oscar si cu o poveste in stil labirint de istorii interconectate. Filmul este un melanj ametitor de sase povesti, petrecute in epoci si spatii diferite, care se intrepatrund.
Cloud Atlas a fost filmat la Studio Babelsberg si este numit cel mai scump film facut de nemti. Ramane de vazut daca pelicula scrisa produsa si regizata de creatorii lui Matrix, fratii Lana si Andy Wachowski si de neamtul Tom Tykwer va atinge statutul lui Inception (2010) regizat de Christopher Nolan. Inception, un complex esafodaj de relatii si detalii, in care se construiesc supra realitati a fost un adevarat hit in 2010 cu incasari mondiale de 825 milioane de $.
Trailerul de 6 minute de la Cloud Atlas lansat saptamana trecuta a pus pa jar blogosfera si retelele sociale care au gasit in el similitudini cu Inception.
Cloud Atlas este un science fiction incitant care va vorbi despre modul in care unele actiuni si consecintele lor pot fi reflectate in trecut, prezent si viitor, despre cum poate fi transformat un om din criminal in erou sau despre cum un singur act de bunavointa poate traversa secole si inspira o revolutie.
In 1930, un pianist (Ben Whishaw) ii scrie unui prieten despre jurnalul unui avocat care a calatorit pe mare catre San Francisco in 1849. In 1970, o ziarista interpretata de Halle Berry mediteaza la incapacitatea omului de a invata din greseli in timp ce citeste scrisoarea pianistului. Mai tarziu Halle Berry apare reincarnata sub chipul unei femei asemanatoare celor din triburile din Pacific. Intre timp personajul jucat de Jim Broadbent aude in vis o melodie cantata la pian de personajul lui Ben Whishaw. Hugh Grant si Tom Hanks apar si ei deghizati in multiple personaje.
Scriitorul romanului a declarat anul trecut pentru The Guardian intr-un interviu ca decizia fratilor Wachowski de a folosi reincarnarea pentru a explica conexiunea dintre povesti poate fi o lovitura de geniu. "Ei nu incearca doar sa ecranizeze o carte, incearca sa o reasambleze intr-o forma ce, sper eu, va fi epica" a declarat David Mitchell.
Pelicula cu Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Susan Sarandon se lanseaza in SUA pe 26 octombrie 2012 si va ajunge si in Romania in aceasta toamna.
Deborra-Lee Furness, fosta soție a lui Hugh Jackman, a părut să confirme că motivul real al separării lor legale din septembrie 2023 ar fi fost zvonul că acesta ar fi avut o aventură cu Sutton Foster, fosta lui parteneră din piesa “Music Man”.