marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Rosamund Pike, diabolica Fată dispărută difuzat azi la Pro Cinema, era cât pe ce să renunţe la rol

Actrița a povestit pentru „Variety“ cum putea să piardă una dintre cele mai semnificative partituri actoricești.

Rosamund Pike, diabolica Fată dispărută difuzat azi la Pro Cinema, era cât pe ce să renunţe la rol
Rosamund Pike, „Fata dispărută“ din unul dintre cele mai apreciate filme ale regizorului David Fincher, a povestit despre cum a acceptat rolul lui Amy Dunne, dar şi cum era cât pe ce să renunţe la el, din cauza unor probleme de sănătate apărute exact înainte de începerea filmărilor. „Am vomitat de trei ori. Corpul meu trecea printr-o mulţime de transformări în timpul febrei. Au existat multe momente în care, pur și simplu, mă îndreptam spre casă şi îmi ziceam «Voi renunţa»”, a dezvăluit ea pentru „Variety“.
 
Căci rolul lui Amy care dispare subit din viața soțului ei, doar ca să se răzbune, a fost unul dintre cele mai solicitante pe care le-a avut. „Cred că pe la dubla 18, când capul îmi era izbit de perete, privirea mi s-a înceţoşat şi am văzut, de-a dreptul, stele verzi...“
 
Cu toate acestea, personajul din „Gone Girl“ a fost unul „de vis“, spune Pike. „Când mi s-a propus rolul, am fost nemaipomenit de entuziasmată şi nemaipomenit de înfricoşată. Te simţi dintr-o dată atât de mic… Mă gândeam că mă voi îmbarca în această călătorie pe care mi-am dorit-o dintotdeauna. Cineva îmi dădea această şansă, o şansă la care visam încă de când eram mică“, a mai spus Pike.

 
Ce-i drept, filmul, adaptat de Gillian Flynn în baza romanului său omonim din 2012, este greu de digerat și are multe schimbări de ritm și întoarceri de situație. În aparență, Nick (Ben Affleck) și Amy Dunne (Rosamund Pike) au căsnicia perfectă. La cea de-a cincea aniversare a căsătoriei lor, viața sa ia o întorsătură tragică, căci Amy dispare fără urmă din locuința lor de pe râul Mississippi, iar Nick devine principalul suspect. Asaltat de presă, poliție și de către părinții lui Amy, Nick pare să afișeze un comportament ciudat, alimentat de minciuni și atitudini inadecvate. Acuzațiile se strâng împotriva lui Nick, iar aproape fiecare cuplu din oraș începe să se întrebe cât de bine își cunoaște partenerul sau partenera de viață. Ajutat doar de sora sa vitregă, Margo, Nick încearcă să își dovedească nevinovăția. Dar cum poate fi totuși explicată dispariția lui Amy?

 

 
La fel ca în cazul romanului pe care se bazează, filmul prezintă cele două perspective complet diferite ale soților. Lucrurile nu sunt așa cum par nici în ceea ce privește dispariția, nici în ceea ce privește căsnicia lor.
 
Filmul „Fata dispărută“/„Gone Girl“ este difuzat la Pro Cinema miercuri de la ora 22:30.

Galerie foto


Modifică setările cookies