marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele 5 actrite care se lupta pentru Oscar la categoria rol secundar: rolurile cu care au impresionat

In acest an, rolurile secundare au reusit chiar sa fure atentia in fata rolurilor principale. Atat la categoria rol secundar feminin, cat si rol secundar masculin, anul acesta au fost nominalizati la Oscar actori care s-au pierdut in personjele lor sau au impresionat cu forta actoriceasca. La categoria cea mai buna actrita in rol secundar se afla in cursa pentru statueta debutanta Lupita Nyong'o, care face un rol greu de uitat in 12 Years a Slave, dar si actrita preferata a Americii, Jennifer Lawrence, pentru American Hustle. Iata care sunt cele 5 actrite care se lupta pentru trofeu.

1. Sally Hawkins (Blue Jasmine) - Prima nominalizare


Chiar daca se afla in umbra lui Cate Blanchett si a interpretarii sale magistrale, Sally Hawkins nu este cu nimic mai prejos decat colega si sora sa din film. In rolul lui Ginger, Hawkins este mai putin stralucitoare, insa adopta aceeasi putere si are aceeasi capacitate de a-si exprima emotiile precum Blanchett. Desi pentru Sally Hawkins este primul personaj american pe care il interpreteaza, reuseste sa aduca un plus de eleganta dramei, ea incercand sa mascheze suferinta si rabdarea de care da dovada cu un zambet stralucitor.


 
 


 

2. Jennifer Lawrence (American Hustle) - a treia nominalizare


In American Hustle, actrita de 23 de ani isi arata talentul in interpretarea unei casnice vulnerabile, Rosalyn Rosenfeld, reusind sa scoata in evidenta un mix de intelepciune, dar in acelasi timp slabiciune. Nu este vorba doar coafurile exagerate, manichiura si accentul care cpmpleteaza personajul, ci si de maniera in care actrita combina naivitatea, furia, frustrarea si disperarea unei sotii de escroc, constienta pe deplin de infidelitatea sotului. Chiar daca are rol secundar, Jennifer Lawrence reuseste sa iasa in evidenta, fiind considerata una dintre favoritele la o noua statueta.


 




3. Lupita Nyong'o (12 Years a Slave) - prima nominalizare


Nyong'o a fost aleasa pentru rolul lui Patsey in 12 Years a Slave cu doar cateva zile inaintea absolvirii cursurilor scolii de teatru de la Yale. Cu toate acestea, interpretarea ei nu numai ca a demonstrat dorinta cu care a suportat atrocitatile pentru a o aduce la viata pe Patsey, ci si-a aratat si abilitatile de a exprima stari emotionale si fizice necesare acestui personaj. Actrita a facut fata cu brio tuturor provocarilor cu care s-a confruntat Patsey, de la munca intensa pe lanurile de bumbac pana la bataile brutale si abuzurile fizice, ceea ce a ajutat-o la crearea unei imagini favorabile atat a ei, cat si a personajului.


 

 


 

4. Julia Roberts (August: Osage County) - a patra nominalizare


Sa joci alaturi de Meryl Streep reprezinta o provocare pentru toata lumea, insa Julia Roberts reuseste sa se ridice la nivelul asteptarilor in rolul Barbarei, fiica personajului interpretat de Meryl Streep. Performanta ei reuseste sa urmeze bariera subtire dintre comedie si tragedie, intr-o maniera unica, fapt care o transforma pe Barbara intr-un personaj impresionant. Desi nu este pentru prima data cand este nominalizata la Oscar, criticii considera ca acesta este unul dintre cele mai bune roluri ale Juliei Roberts.


 
 


 

5. June Squibb (Nebraska) - prima nominalizare


Cand o vezi pe Squibb in rolul lui Kate Grant, sotia lui Woody (Bruce Dern), esti imediat fermecat de chipul ei dulce, precum al unei bunicute. In ciuda varstei inaintate, actrita reuseste sa atraga atentia in fiecare secventa cu umorul sau, destul de neasteptat. De la ridicarea fustei la cimitir pana la descrierea decedatei drept "o curva", Kate este o sursa constanta de ilaritate. Personajul interpretat de June are totusi si o coloana vertebrala de otel, stand in picioare in fata rudelor lacome ale sotului. 



Modifică setările cookies