marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai asteptate blockbustere din 2013: 25 de filme pe care nu trebuie sa le ratezi

Anul 2012 a fost dominat de echipa fantastica a super eroilor Marvel - The Avengers, care a facut incasari de 1.5 miliarde de dolari si a devenit cel mai profitabil film al anului. Insa nu s-au lasat mai prejos nici ultimul Batman din trilogia creata de Chris Nolan - The Dark Knight Rises, care a facut incasari de 1 miliard, sau Skyfall, cu care Daniel Craig si regizorul Sam Mendes au reinviat seria James Bond si au cucerit pe toata lumea. Insa 2013 pare sa fie un adevarat regal pentru amatorii de blockbustere. Iata cele 25 de filme pe care nu trebuie sa le ratezi anul viitor.

Beautiful Creatures
Data lansare in Romania: 15 februarie 2013


Beautiful Creatures este ecranizarea bestseller-ului cu acelasi titlu scris de autorii Kami Garcia si Margaret Stohl si pe care Warner Bros. vrea sa-l transforme intr-o noua franciza populara pentru adolescenti. Filmul este prima ecranizare din seria "Caster Chronicles" care va fi extinsa in urmatorii ani si a fost asemanat cu Twilight datorita subiectului sau. Povestea il urmareste pe Ethan Wate (Alden Ehrenreich), un elev de liceu popular, care detesta faptul ca locuieste in oraselul Gatlin din Carolina de Sud fiindca aici nu se intampla niciodata vreun eveniment iesit din comun. Visurile baiatului sunt bantuite de imaginea unei fete frumoase pe care Ethan nu a intalnit-o niciodata. Atunci cand Lena Duchaness (Alice Englert), o fata de 16 ani care aspira la o viata normala fiindca este victima unui blestem ce ii loveste familia de mai multe generatii, ajunge in oras, Ethan se trezeste implicat in aventuri spectaculoase si periculoase.


G.I. Joe Retaliation
Data lansare in Romania:29 martie 2013

Continuarea peliculei de actiune G.I. Joe: The Rise of Cobra din 2009, G.I. Joe 2: Retaliation ii aduce pe marile ecrane pe Dwayne Johnson si Bruce Willis. Regizat de Jon M. Chu si produs de Paramount Pictures in colaborare cu Hasbro, filmul se va lansa in cinematografe pe 29 iunie 2012. Din distributia G.I. Joe 2: Retaliation fac parte Channing Tatum (Capitanul Duke Hauser), Dwayne Johnson (Roadblock), Ray Stevenson (Firefly), Bruce Willi s(Joe Colton),  RZA (Blind Master), Adrianne Palicki (Lady Jaye), Ray Park (Snake Eyes), Byung Hun Lee (Storm Shadow), Jonathan Pryce (Presedintele SUA), Elodie Yung (Jinx) si D.J. Cotrona (Flint).



Oblivion
Data lansare in Romania: 12 aprilie 2013

Actiunea din Oblivion este plasata intr-un viitor apocaliptic, in care suprafata Terrei a fost iradiata pana la distrugere, iar populatia ramasa s-a retras sa locuiasca deasupra norilor, departe de creaturile ce bantuie printre gunoaiele si ruinele de jos. Cand veteranul Jack ( Tom Cruise) este trimis de Curtea Martiala sa repare una dintre dronele de pe suprafata Pamantului, da peste o misterioasa femeie aflata intr-o mica nava prabusita si declanseaza un lant de evenimente de neoprit, ce-l vor forta sa puna la indoiala tot ceea ce ii era pana atunci cunoscut.

Iron Man 3
Data lansare in Romania: 3 mai 2013

Iron Man 3  aduce un nou capitol in aventurile lui Tony Stark. Cand Tony Stark (Robert Downey Jr.) isi gaseste lumea distrusa de unul dintre dusmanii sai, acesta porneste intr-o aventura pentru a se razbuna. Aceasta calatorie ii va testa curajul la fiecare pas. Incoltit din toate directiile, Stark este obligat sa supravietuiasca de unul singur si sa se bazeze pe inventivitatea si instinctele sale pentru a-i proteja pe cei dragi. In drumul sau, Stark descopera raspunsul la intrebarea care il bantuie in secret de multa vreme: omul face costumul sau costumul il face pe om.


Evil Dead
Data lansare in Romania: 10 mai 2013

Remake al celebrului film din 1981 regizat de Sam Raimi, Evil Dead in viziunea lui Fede Alvarez prezinta povestea unui grup de prieteni care se retrag intr-o cabana din padure, unde descopera o carte ce are puterea de a dezlantui infernul. Filmul promita sa le dea fiori fanilor inraiti ai genului horror.



The Great Gatsby
Data lansare in Romania: 17 mai 2013

The Great Gatsby spune povestea lui Nick Carraway (Tobey Maguire), proaspat mutat in Long Island care devine atras de stilul de viata misterios al vecinului sau foarte bogat, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio). Extravagantul Jay Gatsby, devenit milionar cu afaceri pe timpul prohibitiei, nutreste inca sentimente profunde pentru fosta lui iubita Daisy (Carey Mulligan), desi aceasta s-a dovedit a fi superficiala si s-a maritat cu Tom Buchanan (Joel Edgerton).Dar in momentul in care Nick Carraway devine un apropiat al lui Gatsby, acesta isi da seama ca nu este exact ceea ce isi dorea. Noua varianta care va fi lansata 3D este regizata de Baz Luhrmann, nominalizat la Oscar in 2002 pentru Moulin Rouge. Aceasta ar fi a patra ecranizare a romanului lui F. Scott Fitzgerald, dupa cele din 1949, 1974 si 2000.



Star Trek : Into Darkness
Data lansare in Romania: 17 mai 2013

Fara indoiala Star Trek Into Darkness sau Star Trek 2 este unul dintre cele mai asteptate filme science fiction din 2013. Cand echipajul navei Enterprise este chemat inapoi acasa, descopera ca o forta rauvoitoare din cadrul propriei organizatii a detonat flota, lasand lumea intr-o stare de criza. Avand de reglat un cont personal, capitanul Kirk (Chris Pine) conduce o expeditie in zona de razboi, pentru a pune mana pe o arma de distrugere in masa. Pe masura ce eroii sunt aruncati intr-un joc epic de sah pe viata si pe moarte, iubirea este pusa la incercare, unele prietenii se destrama si Kirk face mari sacrificii pentru unica familie pe care o mai are – echipajul sau. In distributia filmului ii regasim pe Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Anton Yelchin. Filmul este regizat de J.J. Abrams.

Fast and Furious 6
Data lansare in Romania: 24 mai 2013


Dupa succesul nebun pe care l-a avut Fast Five in 2011, care a facut 626 de milioane de dolari la nivel mondial, producatorii au luat decizia de a continua franciza cu cel putin doua filme noi. Regizorul Justin Lin muta actiunea francizei Furios si iute din America in Europa. Filmarile celui de-al saselea film sunt in plina desfasurare chiar in aceasta perioada.Desi nu se stiu foarte multe lucruri despre povestea din spatele urmatorului film, se pare ca acesta ii implica pe toti membri echipajului intr-un nou jaf fantastic, iar rolul personajului negativ este detinut de Luke Evans (Zeus din Immortals).  Acesta va juca rolul unui lider pentru un alt echipaj care incearca sa puna la cale acelasi jaf. Anterior rolul de antagonist al filmului i-a fost oferit lui Jason Statham, care a refuzat sa se implice in acest proiect. Pe langa Vin Diesel, Dwayne The Rock Johnson si Paul Walker din distributie mai fac parte Luke Evans, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Michelle Rodriguez, Gal Gadot, Gina Carano si Joe Taslim.

The Hangover Part III
Data lansare in Romania: 31 mai 2013

Regizata de Todd Phillips, pelicula Marea mahmureala III ii are in distributie pe: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Ken Jeong, Heather Graham, Jeffrey Tambor, Gillian Vigman, Sasha Barrese, Jamie Chung si John Goodman. De aceasta data, actiunea se muta in Las Vegas, unde haita de lupi pare sa intre iarasi in bucluc. The Hangover a fost comedia verii in 2009. Filmul a adus  venituri de peste 460 de milioane de dolari si se afla pe locul 6 in topul peliculelor cu cele mai mari incasari in 2009. Filmat la Bangkok, The Hangover 2 a devenit cea mai profitabila comedie a tuturor timpurilor, cu incasari de 86,5 milioane de dolari dupa  doar primul weekend. Aceastea au urcat pana la 580 de milioane de dolari vara trecuta.

After Earth
Data lansare in Romania: 7 iunie 2013

Regizorul M. Night Shyamalan cunoscut pentru The Sixth Sense revine dupa 2 ani de pauza la carma unui SF ce promite sa impresioneze. Actiunea filmului il va avea in centru pe Jaden Smith, fiul lui Will Smith. La o mie de ani dupa un cataclism ce a fortat omenirea sa fuga de pe Pamant, Nova Prime a devenit noua casa a oamenilor. Legendarul general Cypher Raige (Will Smith), se reintoarce la familie dupa o indelunga perioada petrecuta la datorie, gata sa fie un tata adevarat pentru fiul sau de 13 ani, Kitai (Jaden Smith). Cand o furtuna de asteroizi distruge nava lui Cypher si a lui Kitai, ei aterizeaza fortat pe Pamant, devenit acum un teritoriu necunoscut si periculos. In vreme ce tatal sau zace intre viata si moarte in cabina de pilotaj, Kitai trebuie sa o ia la picior pe terenul ostil pentru a recupera dispozitivul de semnalizare a pozitiei ce le-ar putea aduce salvarea. Toata viata lui, Kitai si-a dorit sa fie un soldat, precum tatal sau. Acum are in sfarsit ocazia.

Man of Steel
Data lansare in Romania: 21 iunie 2013

Este pregatita lumea pentru noul Superman? Regizat de Zack Snyder, cel care a facut Watchmen (2009) si 300 (2006) si produs de regizorul lui The Dark Knight - Christopher Nolan, filmul Man Of Steel  va aduce povestea originii lui Superman, interpretat de britanicul Henry Cavill. Insa nu va asteptati ca aceasta poveste sa semene cu cea din '78. Superman-ul lui Zack Snyder se anunta a fi mai complex si mai intunecat ca niciodata in filmul care isi propune sa salveze franciza super eroului si sa aduca o noua trilogie asemnatoare celei a Cavalerului Negru.


Monsters University
Data lansare in Romania: 21 iunie 2013

Cei mai simpatici monstri revin pe marile ecrane. Una dintre cele mai iubite animatii, Monsters Inc. are parte de un prequel, Monsters University, care promite sa fie la fel de amuzanta si plina de creaturi bizare. Monsters Inc. a fost lansata in 2001 si a facut incasari globale de 533 de milioane de dolari, o suma uriasa. Personajele vor avea parte de vocile actorilor Billy Crystal, Steve Buscemi, Jennifer Tilly. Actiunea va ave loc cu 10 ani inainte de evenimentele din Monsters Inc. si vor aduce in prim plan aventurile lui Sulley (John Goodman) si Mike (Billy Crystal) impreuna cu cei mai tari monstri.

World War Z
Data lansare in Romania: 21 iunie 2013

Brad Pitt aduce pe marile ecrane in 2013 primul sau disaster movie. World War Z spune povestea lui Gerry Lane (Brad Pitt) un angajat al Organizatiei Natiunilor Unite, care calatoreste in toata lumea incercand sa opreasca invazia de zombi care distruge omenirea. Filmul are la baza romanul extrem de popular in Statele Unite "World War Z: An Oral History of the Zombie War" scris de Max Brooks. Anul trecut fanii au reactionat dur pe retelele sociale atunci cand au aflat ca filmul celor de la Paramount urma sa modifice o mare parte din povestea aflata in carte. Filmul a avut mari probleme in productie, bugetul a explodat, scenaristul a fost schimbat si au fost refilmate scene chiar si dupa lansarea trailerului.


Kick-Ass 2
Data lansare in Romania: 28 iunie 2013

La doi ani dupa lansarea primei parti a comediei cu supereroi care a strans incasari de peste 96 de milioane de dolari, regizorul Jeff Wadlow si autorul cartii au decis sa continue povestea, iar un nou personaj va fi jucat de Jim Carrey.  Din  distributie mai fac parte Chloe Grace Moretz (Hit-Girl), Nicolas Cage (Big Daddy), Aaron Johnson (Kick-Ass) si Lyndsy Fonseca (Katie Deauxma). Partea a doua a francizei va contiua aventurile lui Kick-Ass care, imbracat intr-un licean normal se alatura unui grup de cetateni dornici sa combata criminalitatea. Dorinta de razbunare a lui Red Mist il va impedica pe Kick-Ass sa-si duca planurile la bun sfarsit, fapt care incepe sa-i afecteze pe cei din jur.

Despicable Me 2
Data lansare in Romania: 5 iulie 2013

Despicable Me a avut un real succes si a devenit una dintre cele mai profitabile animatii din 2010 si a 10-a la nivel global  . Cu un buget de doar 69 de milioane de dolari, filmul regizat de Pierre Coffin si Chris Renaud a strans incasari de 543 de milioane de dolari la nivel mondial si s-a clasat pe locul 7 in topul celor mai vizionate filme din 2010. Asa ca era normal ca producatorii sa duca mai departe aventurile. Gru si cele trei fetite se vor intoarce, insa un nou personaj le va atrage atentie tuturor: cel interpretat de Al Pacino, care joaca pentru prima data intr-o animatie. Jason Segel va reveni si el in rolul lui Vector, eroul negativ.

Pacific Rim
Data lansare in Romania: 12 iulie 2013

Fanii blockbusterelor 3D isi pot trece pe lista pentru 2013 inca un proiect interesant. Pacific Rim, SF-ul regizat de Guillermo del Toro si cu Idris Elba in distributie se va lansa atat in format 2D, cat si in cel 3D. Productia cu buget de peste 200 de milioane de dolari este prezentata de presa de profil americana drept cel mai mare film al verii viitoare si aduce pe marile ecrane un razboi roboti vs. monstri. Cand extraterestri giganti, numiti Kaiju ( un soi de Godzilla) se ridica din ape si iau cu asalt omenirea, cauzand pagube imense incepe un razboi care consuma resursele Planetei ani la rand. Pentru a le tine piept, oamenii au inventat arme pe masura: roboti uriasi – Jaggeri – controlati in mod simultan de doi piloti, ale caror minti sunt interconectate printr-o punte neurala. In ciuda tuturor eforturilor, infrangerea pare iminenta, iar singura speranta a locuitorilor de pe Terra o reprezinta doi eroi neobisnuiti – un fost pilot a carui glorie a apus de mult (Charlie Hunnam) si un viitor pilot-femeie ale carui calitati nu au fost inca testate (Rinko Kikuchi) .

Elysium
Data lansare in Romania: 16 iulie 2013


Elysium, primul film al regizorului Neill Blomkamp dupa pelicula sa de debut, SF-ul District 9, lansat in 2009, care a fost foarte bine primita atat de critici, cat si de public se anunta mai mult decat interesant. Numit de Neill Blomkamp un science-fiction original si foarte violent, actiunea filmului este plasata in anul 2159 cand exista doua clase sociale: cei foarte bogati, care locuiesc pe o statie spatiala imaculata si construita de mana omului denumita Elysium, in timp ce restul oamenilor, care traiesc pe o planeta Pamant suprapopulata si in ruina. Filmul a fost tinut intr-un mare mister de producatori iar presa a aflat putine detalii despre el, lucru care i-a intrigat pe fanii regizorului. Potrivit IMDb.com filmul produs de Sony Pictures are un buget de 100 de milioane de $. Scris si regizat de Neill Blomkamp, Elysium ii are in distributie pe Jodie Foster, Matt Damon, Sharlto Copley, Alice Braga, Wagner Moura, William Fichtner si Diego Luna.

The Wolverine
Data lansare in Romania: 26 iulie 2013

Wolverine face ravagii in Asia, in noul film cu Hugh Jackman in rolul super eroului cu gheare. Cea mai mare parte a actiunii se petrece in Tokyo unde Logan se indragosteste de misterioasa Mariko interpretata de Tao Okamoto si cade la mijloc intr-un razboi brutal intre gasti. Noile evenimente sunt insa independente de restul universului X-Men.

300: Battle of Artemisia
Data lansare in Romania: 2 august 2013

La 5 ani dupa succesul nebun pe care l-a avut 300, cu Gerard Butler si Michael Fassbender, producatorii au decis sa lanseze si partea a doua. Sequelul il va avea in centru pe Xerxes, care a aparut si in 300 si va fi jucat de acelasi Rodrigo Santoro. Santoro care era de nerecunoscut in 300 alaturi de Gerard Butler in ipostaza sa de rege-zeu gigantic a dezvaluit ca va intra intr-o perioada de antrenamente dure pentru a se pregati de rol.

Red 2
Data lansare in Romania: 6 septembie 2013

Adevaratii eroi nu imbatranesc niciodata. Red a fost un real succes in 2010, iar gasca nebuna revine pe marile ecrane anul viitor. Primul film a mizat foarte mult pe distributie asa ca, in mare, au pastrat-o: Bruce Willis, John Malkovich, Mary-Louise Parker si Helen Mirren dar au intrat in peisaj si personaje noi interpretate de Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones, Neal McDonough si coreeanul Byun-Hun Lee. De data aceasta echipa de fosti agenti CIA calatoreste prin Europa iar pensionarii vor avea probabil de infruntat tot felul de personaje cu planuri malefice. Filmarile au debutat in aceasta toamna, urmand ca pelicula sa aiba premiera pe 2 august 2013.

Ender's Game
Data lansare in Romania: 1 noiembrie 2013

SF-ul Cowboys and Aliens a fost un mare esec pentru Harrison Ford. Sa speram ca legendarul actor isi spala pacatele de vara trecura cu o adaptare a romanului scris de Orson Scot Card - Ender's Game, una dintre cartile-cult ale anilor ’90. Produs de Summit Entertainment filmul are o actiune plasata in viitorul apropiat, cand o rasa ostila de extraterestri (The Formics)  ataca Pamantul. In lipsa initiativei eroice a Comandantului Flotei Internationale, Mazer Rackham (Ben Kingsley), totul ar fi fost pierdut. Pregatindu-se pentru viitorul atac, foarte apreciatul colonel Graff (Harrison Ford) si Academia Militara Internationala pregatesc doar cei mai buni copii pentru a-l gasi pe noul Mazer. Ender Wiggin (Asa Butterfield), un baiat timid, dar un tactician extraordinar, este retras de la scoala sa pentru a se alatura elitei. Odata ajuns la Scoala de Razboi, Ender invata rapid si cu usurinta jocuri de lupta, evidentiindu-se si castigand respectul colegilor. Ender este in scurta vreme luat in vizor de Graff ca viitoarea speranta militara a Pamantului si este promovat catre Scoala de Comandanti. Aici este antrenat de Mazer Rickham in persoana, pentru a-i conduce apoi de soldati intr-o batalie epica ce va hotari soarta Pamantului si va salva rasa umana. In acest an, compania care s-a ocupat de efectele speciale ale peliculei a intrat in faliment si este posibil ca acest lucru sa afecteze data de lansare a filmului.

Thor: The Dark World
Data lansare in Romania: 8 noiembrie 2013


Chris Hemsworth isi reia rolul zelului tunetului, alaturi de Natalie Portman in rolul lui Jane Foster, Idris Elba si Tom Hiddleston, in rolul lui Loki. Sequelul va fi regizat de Alan Taylor, cunoscut pentru serialul Game of Thrones, dupa ce Kenneth Branagh nu s-a mai implicat in proiect. Thor: The Dark World continua aventurile lui Thor, marele razbunator, intr-o batalie epica in care trebuie sa salveze Pamantul si cele 9 regate din Asgard de pericolul unui dusman misterios care vrea sa cucereasca singur Universul. Dupa bataliile din Thor si The Avengers, Zeul Tunetului trebuie sa asigure ordinea in cosmos insa Malekith vrea sa se razbuna si sa aduca intunericul peste Univers. Fortat sa infrunte un inamic in fata caruia Odin si cei din Asgard raman neputinciosi, Thor se va imbarca in cea mai periculoasa calatorie a sa, care il va reuni cu Jane Foster, insa acesta va fi nevoit sa sacrifice totul pentru a salva omenirea.

The Hunger Games: Catching Fire
Data lansare in Romania: 22 noiembrie

Cea de-a doua parte a aventurilor lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), eroina Jocurilor Foamei/ The Hunger Games din lumea distopica descrisa in romanele lui Suzanne Collins, va fi lansata anul viitor.  Katniss Everdeen revine acasa dupa castigarea celei de-a 74-a editii a Jocurilor Foamei alaturi de Peeta Mellark. Triumful lor inseamna insa ca vor trebui sa-si paraseasca prietenii si familia pentru a porni intr-un Turneu al victoriei prin toate districtele. Katniss simte ca in districte mocneste o revolta, insa Capitolul este inca tare pe pozitii, iar Presedintele Snow se ocupa de o alta editie a Jocurilor Foamei care ar putea schimba permanent Panem-ul. Primul Hunger Games a fost lansat in luna martie 2012 si a devenit un fenomen in cultura pop si mai ales in randul adolescentilor nord-americani, obtinand incasari de 686 de milioane de dolari pe plan mondial.


The Hobbit: The Desolation of Smaug
Data lansare in Romania: 13 decembrie 2013

Peter Jackson se intoarce in universul Lord of The Rings cu o trilogie exceptionala, filmata cu o tehnica revolutionara  - cu 48 de cadre pe secunda. Primul film a fost lansat pe 14 decembrie, urmand ca a doua parte sa fie lansata peste 1 an, pe 13 decembrie. Partea a doua a trilogiei se va numi The Hobbit: The Desolation of Smaug si se va lansa pe 13 decembrie 2013 si ne va arata in detaliu povestea Dragonului Smaug, cel ce pazeste comoara pe care Bilbo si Dwarfii vor sa o recupereze.

Gravity
Data lansare in Romania: nu are inca data

Drama SF despre spatiu a lui George Clooney si Sandra Bullock trebuia sa fie lansat in cinematografe in acest an, insa a fost amanata de producatori. Filmul, cu buget de 80 de milioane de $, prezinta doi astronauti, o femeie si un barbat, care sunt singurii supravietuitori in urma unui accident petrecut pe o statie spatiala. Cei doi astronauti fac tot posibilul sa se intoarca pe Terra, inainte ca un alt dezastru sa se intample.S andra Bullock si George Clooney sunt singurii actori care joaca in drama SF regizata de Alfonso Cuaron . George Clooney crede ca "Gravity" este un film ciudat pentru ca in afara de cei doi astronauti nu mai exista alte personaje."Un satelit explodeaza si rezidurile din spatiu ridica o gramada de probleme. Suntem imbracati in costume de astronauti si zburam prin spatiu. Sunt numai doi actori in film. E un film ciudat, pe bune", a declarat George Clooney.


Modifică setările cookies