marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai asteptate filme la Festivalul de la Toronto: 30 de productii cotate cu sanse la Oscar

Festivalul de Film de la Toronto se va desfasura in acest an intre 5-13 septembrie, la scurt timp dupa cel din Venetia. Considerat unul dintre cele mai importante evenimente de profil de pe taramul nord-american, editia din acest an se anunta magnifica cu filme care pot spera la Oscar in 2014. Iata cele mai asteptate 30 de filme din acest an la Toronto.

Cele mai asteptate filme la Festivalul de la Toronto: 30 de productii cotate cu sanse la Oscar

 

1. 12 Years a Slave
Regie: Steve McQueen
Distributie: Michael Fassbender, Brad Pitt, Chiwetel Ejiofor

O noua poveste despre sclavie "onoreaza" ecranele cinematografice in acest an . Filmul lui Steve McQueen, de doua ori nominalizat la BAFTA, se anunta un concurent serios la nivel de interpretari, distributia sa fiind una plina de actori talentati. 12 Years of Slave este inspirat din fapte reale si din autobiografia lui Solomon Northrup (Chiwetel Ejiofor), un new yorkez de culoare, care este rapit in Washington in 1841 si este trimis pe post de sclav pe o plantatie din Louisiana. Acesta este salvat abia 12 ani mai tarziu, in 1853, cand barbatul ajunge la Samuel Bass, un tamplar alb care ii ofera inapoi libertatea. Pelicula aduce in prima plan evenimente din istoria Americii si viata sclavilor din a doua jumatate a secolului XIX si are o distributie de exceptie: Michael Fassbender, Brad Pitt, Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch. Filmul are premiera mondiala la Toronto.

 

 

 

 


2. All Is by My Side
Regie: John Ridley
Distributie: Andre 3000, Hayley Atwell, Imogen Poots

 

All By My Side este un  film biografic despre viata legendarului Jimmy Hendrix. Filmul urmareste viata lui Jimmy James, de cand era un tanar necunsocut, care a parasit New York-ul pentru Londra, in 1966. Un an mai tarziu, acesta se intoarce sub numele de Jimmi Hendrix, viitoarul mare star. Andre 3000 il va juca pe Hendrix.

 


3. August: Osage County
Regie: John Wells
Distributie: Meryl Streep, Dermot Mulroney, Julia Roberts

Cu interpretarile lui Meryl Streep si Julia Roberts si produs de George Clooney si Grant Heslov, ambii premiati cu Oscar pentru marele succes din 2012 - Argo, drama August: Osage County se anunta un competitor important in 2014 la Oscaruri. August: Osage County este o adaptare a piesei de teatru cu acelati titlu, pentru care scriitoarea Tracy Letts a castigat atat premiul Tony pe Broadway, cat si premiul Pulitzer. Filmul este povestea dulce-amaruie a disfunctionalei familii Weston din Oklahoma, Meryl Streep portretizand-o pe Violet, o mama dependenta de pastile, Julia Roberts e fiica ei cea mare Barbara, o profesoara exagerat de sensibila, al carei sot instrainat a avut o aventura cu o studenta, iar sora ei Karen (Juliette Lewis) este logodita cu un barbat complet lipsit de valoare, dar refuza sa accepte realitatea si se complace intr-o iluzie.
 


4. Blue is the Warmest Colour
Regie: Abdellatif Kechiche
Distributie: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos,


Filmul este o adaptare dupa benzile desenate “Le bleu est une couleur chaude”, de Julie Maroh. Povestea se roteste in jurul lui Adèle, o adolescenta de 15 ani care stie sigur doua lucruri: ca e fata, iar fetele ies cu baietii. Viata ei e pe cale sa se schimbe in momentul in care o intalneste pe Emma, asta in ciuda opozitiei parintilor si a lumii din jur. Iar de aici incepe o poveste de iubire nebuna si intensa, intinsa pe 6 ani.

 

 

 


5. Can a Song Save Your Life?
Regie: John Carney
Distributie: Keira Knightley, Mark Ruffalo

 


Keira Knightley este o Gretta, o tanara cantareatea din New York careia tocmai i-a fost franta inima dupa ce iubitul a parasit-o. Insa, viata ei se va schimba dupa ce intalneste un producator care este fascinat de talentul ei si ii ofera noi posibilitati in cariera. Din distributie mai fac parte (Mark Ruffalo si Adam Levine, solistul formatiei Maroon 5.
 

6. Dallas Buyers Club
Regie: Jean-Marc Vallée
Distributie: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto

 

Dallas Buyers Club este filmul pentru care actorul Matthew McConaughey a pierdut in jur de 18 kilograme in greutate, interpretand rolul unui barbat grav afectat de SIDA. Nu este singurul din distribuție care a suferit o schimbare dramatica de imagine, actorul Jared Leto scazand si el mult in greutate. Interpretarile lor au sanse sa fie nominalizate la Oscar. Filmul spune povestea lui Ron Woodroof, un electrician heterosexual, homofob, din Texas, caruia medicii i-au spus ca mai are sase luni de trait dupa ce a aflat ca are SIDA. Nemultumit de faptul ca nu are acces la medicamente optionale, el a pus la punct o afacere prin care aducea prin contrabanda medicamente pentru SIDA, pe care le oferea altor bolnavi. Dallas Buyers Club e regizat de canadianul Jean-Marc Vallée, cunoscut pentru filmele C.R.A.Z.Y. (2005) sau The Young Victoria (2009).


 

 

7. Devil's Knot
Regie: Atom Egoyan
Distributie: Reese Witherspoon, Colin Firth, Kevin Durand si Dane DeHaan

Devil'S Knot este o drama despre un caz real cutremurator. Intr-un orasel mic din Arkansas, trei adolescenti sunt acuzati ca au comis crime odioase in timpul unui ritual satanic. Distributia este una de vis: Reese Witherspoon, Colin Firth, Kevin Durand si Dane DeHaan.

 

 

8. The Disappearance of Eleanor Rigby
Regie: Ned Benson 
Distributie: Jessica Chastain, James McAvoy

 

Jessica Chastain si James McAvoy joaca intr-un film de dragoste, impartit in doua parti, in care sunt un cuplu din New York ce incearca sa se inteleaga unul pe celalalt. Prima parte este perspectiva lui, iar a doua este povestita din prisma femeii.

 

 

9. Dom Hemingway
Regie: Richard Shepard
Distributie: Jude Law, Richard E. Grant, Demian Bichir


Un spargator de seifuri (Jude Law) este eliberat dupa 12 ani de puscarie si pleaca in Franta dupa seful lui, de la care vrea sa recupereze banii ce i se cuvin. Actorul mexican Demian Bichir nominalizat la Oscar anul acesta va juca rolul fostului sef al lui Jude Law, in timp ce Emilia Clark, cunoscuta publicului pentru rolul din serialul Game of Thrones, va juca rolul fiicei lui Jude Law. Madalina Ghenea apare si ea intr-un rol secundar.

 

10. Don Jon
Regie:Joseph Gordon-Levitt
Distributie: Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson

 

Debutul in regie al talentatului actor Joseph Gordon-Levitt are o distributie impresionanta si aduce povestea unui Don Juan contemporan, un pic dependent de filme porno.



 

11. The Double
Regie: Richard Ayoade
Distributie: Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska, Wallace Shawn


Jesse Eisenberg joaca rolul principal intr-un thriller despre un barbat timid , care se izoleaza de lumea indiferenta in care simte ca traieste. Insa, totul se schimba dupa ce un alt barbat isi asuma identitatea acestuia, insa este total opus: carismatic, increzator si cuceritor.


12. The Fifth Estate
Regie: Bill Condon
Distributie:  Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl, Carice van Houten

Actorul britanic Benedict Cumberbatch intra in pielea lui Julian Assange, considerat drept dusmanul numarul unu de numerosi oficiali americani, dupa dezvaluirea pe site-ul WikiLeaks a unor documente diplomatice confidentiale, foarte stanjenitoare pentru Washington. Filmul se inspira din cartea Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website a lui Domscheit-Berg si din WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy, cartea jurnalistilor David Leigh si Luke Harding. Potrivit presei britanice, filmul va urmari relatia lui Assange cu prietenul sau Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) si cum s-a rupt legatura dintre cei doi pe masura ce site-ul WikiLeaks crea tot mai multa valva.

 

 

13. Gravity
Regie: Alfonso Cuarón
Distributie: Sandra Bullock, George Clooney

Este un film scris si regizat de Alfonso Cuaron iar asta spune totul. Au trecut peste 6 ani de cand regizorul Alfonso Cuaron a primit laude la scena deschisa cu filmul „Chidren of Men”. Se pare ca Gravity este un soi de continuare a productiei de succes. Sandra Bullock si George Clooney sunt singurii actori din acest film si intruchipeaza doi astronauti blocati in spatiu. Bullock va interpreta rolul lui Dr. Ryan Stone, un medic foarte bine calificat in domeniul bioingineriei, aflat la prima sa misiune in spatiu alaturi de veteranul astronaut Matt Kowalsky (Clooney), care se afla pentru ultima data la comanda unei nave inainte de pensionare. Insa in timpul unei misiuni de rutina in afara navetei, se intampla un dezastru. Aceasta este distrusa, lasandu-i pe Stone si Kowalsky complet singuri - legati unul de altul si de nimic altceva, descriind spirale in intuneric.

 

 

 


14. Great Beauty

Regie: Paolo Sorrentino
Distributie: Toni Servillo, Sabrina Ferilli, Carlo Vedone

 

Regizat de Paolo Sorrentino, The Great Beauty / La Grande Bellezza aduce in prim plan povestea unui jurnalist si scriitor italian, Jep Gambardella (Toni Servillo), care isi doreste sa prezinte evenimentele sociale ale uimitoarei frumuseti a capitaliei Italiei, Roma. Filmarile au inceput in august 2012, Toni Servillo, Sabrina Ferilli, Carlo Vedone si Carlo Buccirosso fiind principalele nume ale productiei italiano-franceze. Prin acest film, Paolo Sorrentino incearca sa aduca un tribut Cetatii Eterne, scopul principal al sau fiind sa prezinte intr-un mod natural, dar in acelasi timp romatic frumusetea uimitoare a capitalei italiene. Regizorul, care a fost comparat intrega sa cariera cu mult mai cunoscutul Federico Fellinni, aduce un omagiu frumusetii si a Romei.

 

 


 

15. Half of a Yellow Sun
Regie: Biyi Bandele
Distributie: Thandie Newton, Chiwetel Ejiofor, Anika Noni Ros

Thandie Newton, Chiwetel Ejiofor si Anika Noni Rose joaca intr-o poveste de dragoste impresionanta. Filmul se centreaza pe vietile a doi gemeni care traiesc in lux in Nigeria anilor '60, insa totul se va schimba dupa evenimentele turbulente ale razboiului.

 

 


16. Invisible Woman

Regie: Ralph Fiennes
Distributie: Felicity Jones, Ralph Fiennes, Michelle Fairley

 

Invisible Woman  il aduce in prim plan pe Ralph Fiennes, in rolul genialul Charles Dickens. Scriitorul traieste departe de lume, preferand sa isi duca zilele intr-un stil de viata opulent, dar totul se schimba dupa ce se indragosteste de Nelly (Felicity Jones), o tanara care provine dintr-o familie de actori. Tot Fiennes semneaza si regia.

 

17. Kill Your Darlings
Regie: John Krokidas
Distributie: Daniel Radcliffe, Elizabeth Olsen, Michael C. Hall

 

In "Kill Your Darlings", Daniel Radcliffe joaca rolul poetului gay Allen Ginsberg lider al generatiei Beat. Filmul a socat publicul Sundance, unde a fost prezentat in premiera. Actorul din franciza Harry Potter se drogheaza, apare gol si are scene intime cu un alt barbat in noul sau film.  Din distributia thriller-ului “Kill Your Darlings” mai fac parte Elizabeth Olsen, Michael C. Hall, Jennifer Jason Leigh, Ben Foster, Kyra Sedgwick si Jack Huston, iar regia este semnata de catre debutantul John Krokidas, care este si autorul scenariului alaturi de Austin Bunn. Filmul ii urmareste pe Allen Ginsberg, Lucien Carr, William S. Burroughs si Jack Kerouac punand bazele miscarii Beat Revolution in New York, experimentand consumul de droguri si contactele intime cu persoane de acelasi sex, scriind operele care aveau sa-i faca celebri si testandu-si prietenia dupa ce Lucien Carr il injunghie mortal pe presupusul amant David Kammerer intr-un parc, fiind ulterior arestat si executand 2 ani de inchisoare.

 


 

18. Labor Day
Regie: Jason Reitman
Distributie: Kate Winslet, Josh Brolin, Tobey Maguire


Jason Reitman (“Up In The Air”, “Juno”, “ Thank You For Smoking ”) a scris si regizat o drama ce se petrece in SUA, la inceputul anilor ’80. Filmul e o ecranizare a romanului “Labor Day”, scris de Joyce Mayner, autoare celebra pentru faptul ca a avut in adolescenta o relatie cu scriitorul J.D. Salinger . Kate Winslet este Adele, o fosta dansatoare divortata, fragila din punct de vedere emotional si cu inima franta, care il creste singura pe fiul ei Henry in localitatea Holton Mills din New Hampshire si este foarte rar induplecata de baiatul ei in varsta de 13 ani sa iasa din casa. Existenta ei Adelei se schimba radical atunci cand de baiat se apropie un vagabond cu o rana sangeranda, care ii cere ajutor si adapost.

 

 


 

 

19. Man of Tai Chi
Regie: Keanu Reeves
Distributie: Keanu Reeves, Tiger Hu Chen

 

Keanu Reeves debuteaza ca regizor cu Man of Tai Chi, povestea unui tanar care intra in lumea luptelor ilegale creand un stil personal de lupta bazat pe Tai Chi, spre marea dezamagire a maestrului lui, care-si vede invatacelul incalcand toate regulile acestei arte non violente. In acest proiect de suflet ii stau alaturi cei care l-au initiat si l-au pregatit in artele martiale pentru trilogia Matrix.

 

 

20. Mandela Long Walk To Freedom
Regie: Justin Chadwick
Distributie: Naomie Harris, Idris Elba, Mark Elderkin

Renumitul producator Harvey Weinstein, cunoscut ca si "regele Oscarurilor" a cumparat recent drepturile de distributie ale filmului regizat de Justin Chadwick, cunoscut pentru The Other Boleyn Girl (2008). Pelicula prezinta viata si cariera primului presedinte al Africii de Sud, ales prin vot universal. "Mandela: Long Walk to Freedom" este o adaptare cinematografica a autobiografiei cu acelasi titlu, publicata de Nelson Mandela in anul 1994. Fostul lider african a inceput sa-si scrie memoriile pe vremea cand era in inchisoare. Cartea prezinta episoade din viata personala a lui Nelson Mandela, detalii despre educatia sa, dar si despre cei 27 de ani petrecuti in spatele gratiilor.

 

 

 

 



21. Only Lovers Left Alive

Regie: Jim Jarmusch
Distributie: Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska

 

Only Lovers Left Alive este o drama romantica despre doi vampiri care sunt indragostiti unul de celalat de secole intregi. Starurile sunt Tilda Swinton si Tom Hiddleston si mai joaca John Hurt, Jeffrey Wright si Mia Wasikowska. Tom Hiddleston va juca rolul unui muzician underground, iar Tilda Swinton va fi iubita sa enigmatica. Insa, cei doi ascund un mare secret: sunt vampiri, iar iubirea lor dureaza de secole. "Pana la final, acest film este despre iubire, despre timp si puterea noastra de a crea, ca indivizi" a spus starul filmului Tom Hiddleston


 



22. Prisoners

Regie: Denis Villeneuve
Distributie: Hugh Jackman, Melissa Leo, Jake Gyllenhaal

 

Prisoners va fi vazut in premiera  la Festivalul de Film de la Toronto, in luna septembrie.  Dupa succesul pe care l-a avut in 2011 cu Incendies, regizorul Denis Villeneuve poate da lovitura din nou cu Prisoners. Filmul spune povestea unui barbat din Boston caruia ii dispar inexplicabil fiica si cea mai buna prietena a ei. Acesta se hotaraste sa isi faca singur dreptate si il rapeste pe barbatul pe care il considera vinovat pentru disparitia celor doua fete.

 

 

23. Rush
Regie: Ron Howard
Distributie:  Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde

Regizata de Ron Howard, de doua ori castigator al Oscarului, pelicula va povesti viata si cariera fostului mare pilot de Formula 1, Niki Lauda,  interpretat de actorul german de origine spaniola Daniel Brühl in timp ce Chris Hemsworth ii va juca pe James Hunt, pilotul britanic care a fost cel mai redutabil rival al lui Niki Lauda. Filmul va urmari rivalitatea sportiva dintre cei doi piloti, in anii '70, avand un scenariu semnat de Peter Morgan cel care a produs Tinker, Tailor, Soldier, Spy si care a scris The Queen (2006), The Last King of Scotland (2006) si Frost/Nixon (2008).

 

 

 

24. Tracks
Regie: John Curran
Distributie: Mia Wasikowska, Adam Driver, Emma Booth

 


Tracks este povestea incredibila a lui Robyn Davidson (Mia Wasikowska), care a calatorit din Alice Springs, in Australia si pana in Oceanul Indian, insotita doar de cainele ei loial si patru camile imprevizibile.

 



25. Violette

Regie: Martin Provost
Distributie: Emmanuelle Devos, Sandrine Kiberlain, Olivier Gourmet

Filmul regizat de  Martin Provost urmareste relatia dintre scriitoarea Violette Leduc si Simone de Beauvoir, cea care a incurajat-o sa scrie. In 1955, Violette a fost nevoita sa cenzureze si sa renunte la jumatate din romanul Ravages din cauza pasajelor explicite de sex si scenelor de lesbianism.

 


 


 

26. Young and Beautiful
Regie:
Distributie:


Filmul cu care Ozon a facut valuri la Cannes in acest an prezinta povestea lui Isabelle (Marine Vacth), o tanara prostituata de 17 ani care se ocupa cu asta nu pentru bani, ci din placere, o poveste "spusa in patru anotimpuri si patru cantece", potrivit sinopsisului oficial. Francois Ozon reda cu delicatete procesul complicat de inflorire al unei orhidee magnifice in Jeune et Jolie. Aceasta este comparatia pe care o foloseste regizorul pentru protagonista filmului, Isabelle. Productia aduce in prim plan misterioasa trecere de la varsta copilariei la cea a maturitatii, aceasta fiind provocarea pe care a vrut sa o duca la bun sfarsit Francois Ozon. Cu eleganta, dar in acelasi timp pastrand distanta, observa procesul de infloriei al tinerei care duce o viata dubla, nu pentru bani, ci pentru a experimenta, a fost parerea criticilor dupa vizionarea filmului.

 

 

 

27. The Railway Man
Regie: Jonathan Teplitzky
Distributie: Colin Firth, Nicole Kidman

 

Filmul "The Railway Man" are la baza cartea omonima a lui Eric Lomax, in care acesta descrie experienta sa de prizonier obligat sa munceasca in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial la calea ferata dintre Thailanda si Burma, dar si felul in care a luat decizia de a porni, dupa zeci de ani, sa ii gaseasca pe cei care i-au fost calai si sa se razbune. Colin Firth este un locotenent scotian care este capturat in Singapore de japonezi si trimis prizonier de razboi in Thailanda unde a suferit torturi ingrozitoare. Firth ( 52 de ani) joaca rolul principal in aceasta coproductie Marea Britanie/ Australia iar  Nicole Kidman (45 de ani) interpreteaza rolul sotiei sale. Filmul este regizat de Jonathan Teplitzky, iar Frank Cottrell Bryce si Andy Paterson au scris scenariul. Filmarile au debutat in luna aprilie, in Scotia, si au continuat apoi in Australia. Din distributie mai fac parte: Stellan Skarsgård si Jeremy Irvine.

 

 

28. Mary, Queen of Scots
Regie: n/a
Distributie: Samantha Morton, Saorise Ronan

Filmul istoric urmareste viata reginei Mary I a Angliei. Ea este descrisa ca o regina care a pierdut trei regate, o sotie care a pierdut trei soti si o femeie care si-a pierdut mintile. Evenimentele din film se vor centra in jurul complotului pus la cale de Mary pentru a-si ucide sora mai mica, viitoarea mostenitoare a tronului. Ea a fost acuzata de complot impotriva Reginei Elisabeta I si a fost decapitata.

 


29. Under The Skin

Regie:  Jonathan Glazer
Distributie:   Scarlett Johansson, Antonia Campbell-Hughes

Tot la Toronto, cinefilli vor avea ocazia sa vad in premiera productie science-fiction Under The Skin, regizata de  Jonathan Glazer si cu Scarlett Johannson.  In film actrita o interpreteaza pe Isserley/Laura, o soferita cu un decolteu generos si incredibil de frumoasa care culege autostopisti (barbati bine facuti) de pe autostrazile din Scotia si le asculta povestile pentru a afla daca cineva le va simti lipsa in cazul in care dispar.


Ea este membra a unei specii extraterestre, un tip de mamifere cu aspect de vulpe/lup pentru care carnea de vodsel este la mare pret. Isserley a suferit operatii numeroase, cu sechele extrem de dureroase, care au transformat-o dintr-o faptura patrupeda in om. Extratraterestrii care se numesc pe ei insisi oameni au in Scotia o ferma pentru vodseli, denumire pe care ei o dau oamenilor. Aici ei sunt adusi de Isserley sedati, pusi la ingrasat apoi transati, ambalati si transportati in lumile subterane ale extretarestrilor.

 

 

30. The Third Person
Regie: Paul Haggis
Distributie: Mila Kunis, James Franco, Olivia Wilde, Liam Neeson


The Third Person aduce pe marile ecrane o distributie de vis, insa regizorul a vrut sa tina in secret povestea filmului. Totusi a spus ca in filmul sau este vorba despre trei povesti de dragoste, de trei relatii in trei orase diferite: New York, Paris, Roma. Liam Neeson si Olivia Wilde vor forma un cuplu in film.

 

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies