marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai bune filme din 2014, alese de prestigioasa revista Sight&Sound: care este cea mai impresionanta realizare cinematografica din acest an

Celebra si prestigioasa revista de film britanica, Sight and Sound a alcatuit clasamentul anual al celor mai bune filme din acest an. Pentru acestia, productia "Boyhood", in regia lui Richard Linklater este considerata cea mai buna si impresionanta realizarea cinematografica din 2014.

Cele mai bune filme din 2014, alese de prestigioasa revista Sight Sound: care este cea mai impresionanta realizare cinematografica din acest an

1. Boyhood
Regie: Richard Linklater
Distributie: Ethan Hawke, Ellar Coltrane, Patricia Arquette
 

Filmul “Boyhood” este un experiment unic in istoria cinematografica pentru ca a fost filmat pe durata a 12 ani si prezinta evolutia unui baietel, din copilarie si pana la maturitate. Productia are la baza viata unei familii din Texas si evolutia acesteia, la propriu, in fata camerelor. Eroul principal este baietelul familiei, Mason, interpretat de Ellar Coltrane. Filmul nu are efecte speciale, insa pentru cinematografie reprezinta un pas titanic inainte si iti ofera tie, ca spectator, o experienta unica. De altfel, acesta este considerat si drept unul dintre cei mari favoriti la Oscar in 2015.

 



2.  Goodbye to Language 3D

Regie: Jean-Luc Godard
Distributie: Héloise Godet, Kamel Abdeli, Richard Chevallier
 


"Goodbye to Language" este primul film 3D al regizorului francez Jean-Luc Godard, un experiment primit cu caldura si apreciere de catre cei din industrie. "Filmul lui Goard este ca un poem al cinema-ului, dar si cel mai revolutionar film vazut la Cannes in acest an, care a facut publicul sa tresare, sa se cutremure si sa pluteasca, la unison" a scris despre film Isabel Stevens, de la revista Sight and Sound.

 

 


3. Leviathan

Regie: Andrey Zvyagintsev 
 

Regizorul rus Andrey Zvyagintsev impresioneaza cinefilii cu o drama sociala despre societatea actuala, expusa prin prisma unor personaje multiple. Insecuritatea umana este prezentata intr-o "noua tara", unde o familie obsinuita dintr-un orasel aflat langa Barents Sea, devine haituita de primarul corupt al orasului. Acesta incearca sa le ia pamantul si casa, insa Nikolai, eroul principal, apeleaza la un prieten din tinerete, din armata, care devine avocatul sau. Impreuna vor incerca sa riposteze si sa castige razboiul murdar dus de primar.

 


4. Horse Money

Regie: Pedro Costa
Distributie: Tito Furtado, Vitalina Varela, Ventura

 

"Horse Money/Cavalo Dinheiro" este un film portughez exceptional, al regizorului Pedro Costa, despre firea umana, revolta si regasire. In timp ce orasul Fontainhas este acaparat de o revolutie a strazii, condusa de un tanar capitan, locuitorii pornesc in cautarea lui Ventura, in paduri. Cinestii au fost impresionati de acest film prin puterea in care depaseste barierele timpului si spatiului in povestire, dar si prin modul in care imbina autenticul cu scoala veche de cinema.
 

 

5. Under the Skin
Regie: Jontahan Glazer
Distributie: Scarlett Johannson
 

O poveste science-fiction, cu simboluri filosofice, Undet The Skin a reusit sa captiveze cinefilii in acest an. Filmul, in care Scarlett Johansson este o extraterestra sexy ce capata forma umana", depaseste barierele cinematografice. "Am asteptat toata viata un film care sa combine sensibilitatile lui Tarkovsky si Norman J. Warren. A meritat asteptarea si inca ma bantuie acest film si cred ca inca o va mai face" a scris Matthew Sweet in recenzie sa, de la Sight and Sound.


 

 

 

The Grand Budapest Hotel
Regie: Wes Anderson
Distributie: Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Edward Norton
 

 

Madame D. (Tilda Swinton) se indragosteste de Gustave H, liftierul de la Grand Hotel, personaj interpretat de Ralph Fiennes. Cand Madame D. este gasita moarta, acesta devine principalul suspect, el fiind cel are mosteneste o pictura scumpa. A doua poveste a filmului il prezinta pe Gustave indragostit de Agatha, o colega din hotel care este jucata de Saorise Ronan (19 ani). Pentru acest rol, actrita are desenat un semn din nastere sau o cicatrice care nu este explicata in trailer. The Grand Budapest Hotel este cel de-al doilea film al lui Wes Anderson care are actiunea plasata in Europa, dupa The Fantastic Mr.Fox.

 

 

Winter Sleep
Regie: Nuri Bilge Ceylan


"Winter Sleep", al regizorului turc Nuri Bilge Ceylan, a fost mareste castigator la Festivalului de la Cannes 2014, unde a fost recompensat cu marele trofeu Palme d'Or. Cu o durata de peste trei ore, filmul regizorului turc Nuri Bilge Ceylan "Kis Uykusu/ Winter Sleep" prezinta povestea fostului actor Aydin, care administreaza un hotel in centrul Anatoliei cu tanara sa sotie Nihal, cu care are o relatie furtunoasa. Cu ei locuieste si cumnata sa Necla, care sufera de pe urma unui divort recent. Este iarna, iar hotelul se transforma intr-un adapost, dar si intr-un loc din care nimeni nu mai poate scapa.

 


The Tribe
Regie: Myroslav Slaboshpytski
 

"Tre Tribe" este un film emotionant despre un baietel mut, care incearca sa se se integreze in mediul social al unui internat privat pentru copii cu deficiente. "Acest film reinventeaza modul in care ne raportam la imagine si sunet, sau mai bine zis lipsa lui. Insa vizionarea acestui film este o experienta unica si diferita" au scris cei de la Sight and Sound.

 

 

 


Ida
Regie: Pawel Pawlikowski
 

"Ida" este povestea unei maicute moderne, din anii '60, care afla, cu putin timp inainte de a-si depune juramantul in fata lui Dumnezeu, un secret odios despre o familie din Polonia, ce dateaza inca de pe vremea nazistilor. "Un spatiu minimalist, o imagine care te bantuie si te surprinde."

 


Jauja
Regie: Lisandro Alonso
 

"<<Jauja>> este o experienta cu totul deosebita, care arata ca filmul este un mediu ce capteaza un moment sau o istorie sau o amintire si te poate transpune intr-o lume nemaintalnita". Filmul urmareste povestea unui tata si a fiului sau, care calatoresc din Danemarca intr-un desert pustiu, care se afla pe un taram fantastic, dincolo de civilizatiile cunoscute. In rol principal apare Viggo Mortensen.

 




Mr. Turner
Regie: Mike Leigh
Distributie: Timothy Spall

 

Filmul lui Mike Leigh urmareste viata tumultoasa a marelui pictor britanic, J.M.W Turner. Personajul este jucat cu o forta actoriceasca incredibila de catre Timothy Spall, pe care presa straina l-a ridicat in slavi si l-a pus pe lista posibililor candidati la Oscar in 2015.

 

 

National Gallery
Regie: Frederick Wiseman
 

"National Gallery" este un documentar amplu care "intra" intr-unul dintre cele mai cunoscute si grozave muzee din lume: Galeria Nationala din Londra.

 

 


 

 

The Wolf of Wall Street
Regie: Martin Scorsese
Distributie: Leonardo DiCaprio, Margot Robbie
 

 

"The Wolf of Wall Street" a fost unul dintre cele mai mediatizate filme ale finalului de an trecut si inceputul lui 2014. Filmul lui Martin Scorsese, despre "lupii de pe Wall Street", schemele financiare prin care brokerii au dat lovituri pe Wall Street, in frunte cu celebrul Jordan Belfort, a primit 5 nominalizari la Oscar, inclusiv pentru regie, film si actor. DiCaprio face in acest film unul dintre cele mai grele si complexe roluri din cariera, un portret complet al unui lacom, dornic de imbogatire rapida si care ajunge pe culmile disperarii, dupa ce pierde tot.

 

 

 

Whiplash
Regie: Damian Chaezelle
Distributie: Miles Teller, Melissa Benoist, J.K. Simmons.

 

Un tanar muzician incearca sa isi faca un renume in industrie ca tobosar de jazz. Filmul, premiat la Sundance in 2014 cu Premiul Juriului si Premiul Publicului, urmareste provocarile, sacrficiiile si bataliile duse de tanar pentru a-si implini visul de-o viata.

 


 

 

The Duke of Burgundy
Regie: Peter Strickland
Distributie: Sidse Babett Knudsen, Chiara D'Anna, Monica Swinn

 

The Duke of Burgundy aduce in prim plan povestea unei femei, care studiaza fluturi si molii, si care incearca sa isi testeze limitele relatiile ei cu amantul ei.

 

 

 

Birdman
Regie: Alejano Gonzalez Inarritu
Distributie: Michael Keaton

 

Alejandro González Iñárritu revine cu o comedie neagra. Acest film prezinta portretul unui fost star al filmelor cu super-eroi, interpretat de Michael Keaton, care incearca sa revina in actualitate si sa aiba din nou succes cu ajutorul unei piese pe Broadway. Din distributia peliculei mai fac parte Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts si Zach Galifianakis.

 


Two Days, One Night
Regie: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Distributie: Marion Cotillard

 

Filmul "Two Days, One Night", ce a fost in competitie la Cannes in 2014, urmareste povestea Sandrei, o muncitoare in fabrica, care pe perioada unui weekend, incearca sa isi convinga colegii sa renunte la bonusuri, pentru ca ea sa-si poata pastra slujba.  Sandra este casatorita si mama a doi copii, insa viata ei este data peste cap, insa chiar cand incearca sa isi revina din depresie, ea este nevoita sa faca fata recensiunii.

 

 


Citizenfour
Regie: Laura Poitras


Citizenfour este unul dintre cele mai tulburatoare documentare ale anului. Un documentarist si un cameraman calatoresc pana in Hong Kong pentru una din multele intalniri cu Edward Snowdenfostul consultant al Agentiei Nationale de Securitate a SUA,acuzat de tradare, dupa ce a oferit public informatii clasificate.

 

 


The Look of Silence

Regie: Joshua Oppenheimer
 

O familie indoneziana, cara a facut fata unui crud genocid, isi face curaj si decide sa se intalneasca cu omul care le-a ucis unul dintre frati.

 

 

 


The Wind Rises

Regie: Hayao Miyazaki
 

Sub forma de animatie, The Wind Rises povestea viata lui Jiro Horikoshi, cel care s-a ocupat de proiectarea si designul avioanelor de forta in Al Doilea Razboi Mondial.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies