marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Birdman, primele reactii de la Venetia: noul film al lui Alejandro Gonzalez Inarritu, un prim favorit la Oscar?

"Birdman", noul film al regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu, a avut premiera mondiala la Festivalul de Film de la Venetia, acolo unde a deschis cea de-a 71-a editie. Primele reactii sunt foarte bune, cei de la Hollywood Reporter numindu-l un prim candidat la Oscarurile din 2015.

Birdman, primele reactii de la Venetia: noul film al lui Alejandro Gonzalez Inarritu, un prim favorit la Oscar?

Festivalul de Film de la Venetia a debutat in forta, cu un film de care criticii par sa se fi indragostit pe loc. The Birdman a fost ovationat minute intregi, dupa vizionare si a fost aplaudat la scena deschisa.
 

Debutul de la Venetia este net superior celui de la Cannes din acest an, cand Grace of Monaco a fost un dezastru de proportii, iar criticii l-au pus la zid.


 


Birdman este primul film al regizorului Inarritu, in 4 ani, de cand impresiona pe toata lumea cu drama "Biutiful", in care a jucat Javier Bardem. The Birman este o comedie neagra, la limita fantasticului, despre celebritate si creatie.

 

"Intreaga distibutie face un adevarat tur de forta in filmul lui Inarritu, pentru ca regizorul isi pune actorii sa isi incerce limitele, din momente hilare pana la momente dramatice si intense, toate pentru a exprma o metafora a modului in care creatia schimba natura celebritatii. O distributie exemplara, in frunte cu Michael Keaton, in rolul unui fost star de cinema, ce interpreta un super erou, ce cauta cu disperare sa revina in centrul atentiei. " scriu cei de la Hollywood Reporter.


 

 

Michael Keaton si Edward Norton sunt considerati candidati seriosi pentru nominalizari la Oscar, in 2015, chiar daca este prea devreme. Birdman se lanseaza in cinematografele din Romania pe 20 februarie 2015.

 


Galerie foto


Modifică setările cookies