marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai bune roluri biografice din 2011: nu-ti va veni sa crezi prin ce-au trecut actorii pentru transformari de nerecunoscut

Rolurile biografice sunt cele mai epuizante pentru un actor din cauza documentarilor si a transformarilor fizice solicitante. Din aceste motive insa, sunt si un magnet pentru nominalizarile la Oscar sau Globurile de aur cateva din cele mai ravnite premii din industria cinematografica.

Cele mai bune roluri biografice din 2011: nu-ti va veni sa crezi prin ce-au trecut actorii pentru transformari de nerecunoscut

Cine va da lovitura in acest an? Moda rolurilor biografice a fost continuata in 2011 de Michelle Williams, Meryl Streep, Viggo Mortensen, Brad Pitt si Leonardo DiCaprio cu rolurile din My Week With Marilyn , The Iron Lady, A Dangerous Method, Moneyball si J. Edgar. Toti au fost nominalizati la Globurile de Aur de anul viitor pentru interpretarile lor.

Alaturi de Leo DiCaprio poate cea mai puternica si apreciata de critici transformare a fost cea a recordmenei Meryl Streep care a strans in 40 de ani straluciti de cariera 26 de nominalizari la Globurile de Aur. In acest an, Meryl Streep a facut senzatie cu rolul din drama The Iron Lady, in care o intruchipeaza pe celebra Margaret Thatcher.

Streep este favorita la premiul Oscar si de aceasta data, dupa ce in anii trecuti a castigat  doua  statutete pentru Kramer vs. Kramer (1980) si Sophie's Choice (1983). Meryl Streep intra complet in pielea unui personaj pe care nu foarte multe femei ar fi avut curaj sa il interpreteze: Margaret Thatcher, Doamna de Fier a Marii Britanii.


"Margaret Thatcher este ca o eroina din piesele lui Shakespeare. Mi-am crescut cele trei fete cu exemplul ei in fata: cum poate o femeie sa schimbe lumea. Am fost fascinata de ea pe masura ce ma documentam despre viata ei. A fost dupa Elizabeth I, cea ma importanata figura politica feminina din Marea Britanie. Ce m-a interesat cel mai mult a fost cum au afectat-o deciziile politice in viata privata" a declarat Meryl Streep.

Galerie foto: vezi aici cum au reusit actorii sa se transforme spectaculos in 2011!


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies