marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai impresionante 20 de filme in care personajul principal este interpretat de o femeie. Productiile care au reprezentat un succes de box-office

De cele mai multe ori succese de box-office au la baza filme in care personajele principale sunt intereptate de barbati, insa in ultimii ani lucrurile s-au schimbat, studiourile de productie indreptandu-si atentia catre povesti in care eroii sunt de fapt eroine.

Cele mai impresionante 20 de filme in care personajul principal este interpretat de o femeie. Productiile care au reprezentat un succes de box-office

1. Alice in Wonderland (Incasari: 1,024 miliarde de dolari; actrita: Mia Wasikowska)
Succesul filmului a fost asigurat de interpretarea oferita de Mia Wasikowska in filmul lui Tim Burton, fiind combinatia ideala dintre inocenta si tarie. Desi era relativ necunoscuta inainte de aceasta productie, Alice in Wonderland i-a asigurat calea catre succes.



2. The Hunger Games: Catching Fire (Incasari: 847 milioane de dolari; actrita: Jennifer Lawrence)
Desi primul film s-a bucurat de un real succes, continuarea acestuia a marcat o noua victorie in box office. Productia a avut inca de la inceput de un numar impresionant de fani, iar criticii vorbesc despre faptul ca interpretarea lui Jennifer Lawrence a reprezentat cheia succesului.



3. The Hunger Games (Incasari: 691 milioane de dolari; actrita: Jennifer Lawrence)

Dupa succesul inregistrat cu The Twilight Saga si cu franciza Harry Potter, studiourile s-au straduit sa creeze o alta serie de succes, bazata pe adaptarile unor romane. Protagonista a dat un exemplu foarte bun de lider feminin ce se bucura de respectul celor din jur.



4. Gravity (Incasari: 675 milioane de dolari; actrita: Sandra Bullock)
Starul a asigurat succesul filmului in box-office, productia oferind fanilor clipe de suspans intr-o poveste ce se petrece in spatiul cosmic.


5. Mamma Mia (Incasari: 610 milioane de dolari; actrita: Amanda Seyfried)
In timp ce multi ar spune ca Meryl Streep a fost adevaratul star al filmului, cu siguranta Seyfried a fost cea care a stat la baza povestii si a adus o nota de buna dispozitie a povestii.


6. Brave (Incasari: 539 milioane de dolari; actrita: Kelly McDonald)
Orice productie Pixar se bucura de un real succes, oferind astfel publicului numeroase animatii reusite. Cel mai recent erou Pixar este o domnita scotiana ce nu putea fi mai bine insufletita decat de Kelly McDonald. Personajul se remarca printr-o forta impresionanta.



7. The Exorcist (Incasari: 441 milioane de dolari; actrita: Ellen Burstyn)

Jucand rolul mamei, aceasta a contribuit semnificativ la succesul filmului, care a oferit fanilor o atmosfera intunecata si a prezentat apropierea sinistra fata de prezenta demonilor. The Exorcist a devenit astfel unul dintre cele mai infricosatoare filme ale tuturor timpurilor.



8. Snow White And The Seven Dwarfs (Incasari: 416 milioane de dolari; actrita: Adriana Caselotti)
Fie ca este vorba despre farmecul Disney atunci cand vine vorba despre desenele realizate manual, fie ca este vorba despre un basm indragit, cu siguranta nimeni nu poate contesta faptul ca succesul acestui film este atribuit personajului principal, insufletit de Adriana Caselotti.



9. Sex And The City (Incasari: 415 milioane de dolari; actrita: Sarah Jessica Parker)
Continuand povestea din cel mai popular serial tv despre femei, secretul succesului s-a bazat pe faptul ca fanii au avut ocazia de a-si revedea personajele indragite. Filmul surprinde revenirea actritei Sarah Jessica Parker in rolul pe care l-a conturat si l-a interpretat intr=o maniera inedita.



10. My Big Fat Greek Wedding (Incasari: 369 milioane de dolari; actrita: Nia Vardalos)
Comedia despre o grecoaica ce se indragosteste de un american a devenit unul dintre cele mai indragite filme romantice ale tuturor timpurilor. Succesul i se datoareaza in mare masura protagonistei, care a jucat intr-o maniera surprinzatoare.



11. Black Swan (Incasari: 329 milioane de dolari; actrita: Natalie Portman)
Thrillerul psihologic nu s-ar fi bucurat de un asemenea succes daca Natalie Portman nu ar fi oferit publicului o interpretare iesita din comun, ce a atras atentia criticilor si i-a oferit premiul Oscar pentru cea mai buna actrita.



12. The Blind Side (Incasari: 309 milioane de dolari; actrita: Sandra Bullock)

Ceea ce initial parea pentru actrita un rol surprinzator de matur, filmul a transformat-o intr-un dintre cele mai bine platite staruri. Ea da suflet personajului care spune povestea unei mame adoptive ce isi sustine fiul pentru a deveni sportiv de performanta.



13. Sex And The City 2 (Incasari: 305 milioane de dolari; actrita: Sarah Jessica Parker)
Bucurandu-se deja de popularitatea oferita de serialul tv si ulterior de primul film, actrita s-a bucurat de o atentie deosebita datorata dorintei fanilor sai de a o revedea.

 


14. Salt (Incasari: 293,5 milioane de dolari; actrita: Angelina Jolie)
Actiunea incitanta a filmului, combinata cu atmosfera de spionaj si thriller in care joaca unul dintre cele mai importante nume din showbiz, au asigurat productiei un real succes.



15. Bridesmaids (Incasari: 288 milioane de dolari; actrita: Kristen Wiig)
Starul a jucat un rol incitant, dar a contribuit si la scenariu, bucurandu-se totodata si de sustinerea unei distributii din care a facut parte Melissa McCarthy. Succesul a fost asigurat de numeroasele momente comice ale productiei.



16. Lara Croft: Tomb Raider (Incasari: 275 milioane de dolari; actrita: Angelina Jolie)
Filmul a avut la baza un joc video extrem de indragit si a promis fanilor o atmosfera plina de actiune si de aventura. La momentul respectiv, Angelina Jolie nu se bucura de celebritate, dar datorita interpretarii a reusit sa isi asigure statutul de star.



17. Juno (Incasari: 231 milioane de dolari; actrita: Ellen Page)

Filmul a reusit sa impresioneze publicul prin caracterul sau Indie, prezentand povestea unei adolescente ce ramane insarcinata si se confrunta cu problemele ce apar intr-un mod amuzant.



18. Miss Congeniality (Incasari: 213 milioane de dolari; actrita: Sandra Bullock)

Intriga filmului a reusit sa atraga atentia publicului si sa ii recunoasca actritei statutul de star. Este povestea unui agent FBI sub acoperire ce trebuie sa participe la Miss United States pentru a impiedica un atac planuit chiar in timpul desfasurarii competitiei.



19. Alien (Incasari: 204 milioane de dolari; actrita: Sigourney Weaver)
Productia a asigurat celebritatea actritei care a reusit sa realizeze o interpretare surprinzatoare in cadrul filmului lui Ridley Scott. Cu siguranta filmul nu s-ar fi bucurat de un asemenea succes daca rolul nu i-ar fi apartinut lui Sigourney Weaver, ce a prezentat un rol feminin plin de forta si curaj.



20. Kill Bill (Incasari: 181 miioane de dolari; actrita: Uma Thurman)
Interpretarea actritei a oferit filmului lui Tarantino un caracater inedit ce a atras atentia publicului. Uma Thurman a surprins prin uimitoarele abilitati in artele martiale. Un plus de savoare este dat si de replicile personajului.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies