marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai proaste remake-uri din istorie. Cum au fost facute de ras unele dintre cele mai bune filme

De ani de zile se spune ca cei de la Hollywood au ramas fara inspiratie, nu mai aduc idei noi ci doar le refac pe cele vechi. In ultima vreme, foarte putine filme au fost considerate originale, restul fiind total insipide si usor de uitat.

Scarface (1982)

Vestea ca americanii planuiesc un remake al genialului Scarface i-a indignat pe milioane de fani, dar este si o jignire adusa la adresa lui Al Pacino, unul din cei mai mari actori din lume. Chiar daca Scarface din 1982 este un remake al filmului cu acelasi nume din 1932, versiunea cu Al Pacino a ramas in istorie si este un clasic al cinematografiei moderne. Asa ca orice remake va fi doar un esec jenant pentru ca nimeni nu il poate egala pe Al Pacino

Footlose (1984)

In 1984, Kevin Bacon, Lori Singer si John Litghow incercau sa prinda succesul pe care l-a avut Saturday Night Fever. Un film perfect pentru lumea anilo '80, in care muzica rock facea parte din viata tuturor tinerilor.

Footlose (2011)

Remake-ul filmului cu acelasi titlu din 1984 va intra in cinematografele din SUA  pe 14 octombrie. Dar deja criticii nu sunt incantati de el, intrebandu-se daca povestea este atat de dificila incat trebuia o noua viziune asupra sa? Filmul din 2011 este regizat de Craig Brewer si ii are in rolurile principale pe Kenny Wormald, Julianne Hough si Dennis Quaid.

Dirty Dancing (1987)

Considerat de multi ca fiind unul din cele mai bune filme despre muzica si dans, Dirty Dancig, cu Patrick Swayze si Jennifer Grey a cucerit milioane de fani, care si astazi, il revad cu drag. Relatia dintre Baby si Johnny Castle este printre cele mai frumoase povesti de iubire. Filmul a reprezentat cel mai mare succes din cariera ambilor actori.

Dirty Dancing: Havana Nights (2004)

Carisma lui Patrick Swayze a fost esentiala pentru filmul original, cel putin asta au spus criticii cand au vazut remake-ul, care este considerat lipsit de orice emotie si romantism, un film care nu trebuia facut. Fanii filmului din 1984 au fost furiosi, spunand ca povestea nu are nici un sens fara protagonistii originali.

Bedazzled (1967)

Inspirat din Faust, Bedazzled din 1967 este o comedie cu accente dramatice, in care Peter Cook este Diavolul, iar Dudley Moore este Stanley Moon. Acesta din urma isi va vinde sufletul pentru ca Diavolul sa ii implineasca sapte dorinte. Dar pe masura ce dorintele sale se implinesc, barbatul isi da seama ca viata sa superficiala este inutila si ca se afla pe margina prapastiei.

Bedazzled (2000)

Cunoscut la noi sub titlul de Pact cu diavolita, remake-ul din 2000 cu Elizabeth Hurley si Brendan Fraser a fost catalogat drept un esec pe toate planurile.  De aceasta data, Liz Hurley este Diavolul, iar Brendan Fraser barbatul care isi vinde sufletul. Criticii au spus despre el ca desi are cateva momente amuzante (rare), intreg filmul este doar o gluma proasta facuta pe seama unui film bun.

Rollerball (1975)

In filmul SF din 1975, James Caan este un atlet care foloseste sportul pentru a distrage atentia populatiei de la societata distopica in care traieste. Desi are parte de cateva greseli, viziunea regizorului Norman Jewinson a fost apreciata de cea mai mare parte a criticilor.

Rollerball (2002)

Americanii nu s-au putut abtine si au facut un remake in 2002. Aparitiile lui LL Cool J, Chris Klein sau Rebecca Romjin au fost catalogate ca fiind dezastruoase,  iar dialogurile si scenariul au fost numite jenante.

The Stepford Wives (1975)

In filmul original, Katherine Rose este cea care ii da viata Joannei, o  nevasta liberala care isi urmeaza sotul intr-un orasel micut, unde barbatii isi inlocuiesc femeile cu roboti perfecti. Asa ca sotul ei se adapteaza repede, dorind sa o inlocuiasca pe Joanna cu un robot.

The Stepford Wives (2004)

Nicole Kidman si Matthew Broderick sunt cei care au jucat rolurile principale in remake-ul din 2004. Filmul a fost umbrit de scandalurile pe de platouri, a fost desfiintat de critici si succesul la box-office n-a existat.

Wonder Woman (1976-1979)

Linda Carter este celebra Wonder Woman din filmele realizate intre 1976 si 1979. Povestea se apropie de cea a benzilor desenate. Wonder Woman ramane una dintre cele mai populare supereroine inspirate din benzi desenate.

Wonder Woman (2011)

In 2011, a aparut o mini serie special facuta pentru TV care a dat cu povestea originala de toti peretii. Cand nu e eroina, Wonder Womane e Diane Prince, o femeie de afaceri din LA, care seara face legea. Criticii au spus ca totul a fost ales prost: de la actrita si scenariu, pana la costumul caraghios.

Psycho (1960)

Psycho ramane unul din cele mai de succes filme ale lui Hitchcock, poate chiar cel mai celebru. Anthony Perkins a stralucit in rolul lui Norman Bates, iar filmul a devenit un clasic si unul din cele mai mari filme din istorie.

Psycho (1998)

Cine se gandea ca il poate intrece pe maestrul Hitchcock s-a inselat amarnic. Pentru ca in 1998, remake-ul cu Vince Vaughn in rolul lui Norman Bates si Anne Hetche in rolul lui Marion Crane nu i-a facut pe critici decat sa spuna: bine ca a fost omorata Anne Hetche. Asta a fost singurul aspect pozitiv gasit de critici.

The Wicker Man (1973)


The Wicker Man a devenit un film cult pentru genul horror. A castigat mai multe premii si este apreciat si astazi pentru maestria cu care regizorul Robin Hardy a reusit sa creeze un film plin de suspans si captivant.

The Wicker Man (2006)

Remake-ul cu Nicolas Cage nu a reusit decat sa aduca zambete, si asta nu in mod intentionat. Robin Hardy, cel care e regizat versiunea originala, a cerut ca numele sau sa fie sters de pe orice material promotional ce are legatura cu acest film. Prestatia lui Cage a fost considerata ridicola.

Planet of the Apes (1968)

Un film care a schimbat istoria cinematografica, Planet of the Apes a avut un succes fenomenal cand a aparut, ceea ce a dat nastere la o serie de cinci filme.

Planet of the Apes (2001)

Remake-ul din 2001 cu Mark Wahlberg a fost criticat pentru ca nu respecta cartea si filmul original, ba chiar este stupid pe alocuri scenariul si deloc credibil.

The Day the Earth Stood Still (1951)

E clar ca in 1951 filmele SF erau geniale la nivel de idei si nu la nivel vizual. Dar tocmai de aceea , filmul lui Robert Wise a ramas in istorie. Desi este adaptat dupa un roman, filmul este original si inteligent facut.

The Day the Earth Stood Still (2008)

Nu acelasi lucru se poate spune despre remake-ul din 2008, care n-a stralucit decat la nivel vizual, avand intr-adevar, efecte speciale remarcabile. Insa prestatia lui Keanu Reeves si scenariul slab au facut din acest film un esec total.

Swept Away (1974)

Putini stiu ca inainte ca Madonna si Guy Ritchie sa faca cel mai prost film din ultimii ani, Swept Away a fost un film decent, bine realizat si cu actori carismatici.

Swept Away (2002)

Dar in 2002, geniul lui Guy Ritchie s-a blocat, remake-ul sau dupa Swept Away fiind numit de numerosi critici ca cel mai prost film facut vredata. Greseala majora a fost distribuirea sotieie sale de atunci, Madonna, in rol principal. Solista a demonstrat ca nu are deloc inclinatii actoricesti.

Anthony Zimmer (2005)

Francezii s-au aratat incantati de filmul cu Sophie Marceau in rol principal. Filmul spune povestea unui barbat extrem de inteligent, acuzat de spalare de bani care pune pe urmele sale toate serviciile secrete. Singurul mod prin care pot ajunge la el este Chiara, iubita sa frumoasa, dar extrem de periculoasa. In timp ce calatoresc cu trenul, femeia alege un strain pentru a fi momeala in fata serviciilor, ca sa isi poata salva iubitul

The Tourist (2010)


Da, americanii nu au rezista si au facut versiunea lor proprie si personala cu Angelina Jolie si Johnny Depp. Rezultatul? Un fiasco total si cel mai prost film din cariera lui Depp. Umilinta cea mai mare a venit la Globurile de Aur, cand filmul a fost nominalizat la categoria comedie, desi el a fost gandit ca o drama thriller.

Get Carter (1970)

Michael Caine a facut un rol impecabil in Get Carter, film devenit clasic. Caine joaca rolul unui gangster britanic, dornic sa se razbune. Filmul este considerat si acum ca fiind unul din cele mai bune filme facute de englezi vreodata.

Get Carter (2000)

Nu acelasi lucru se poate spune si despre remake-ul cu Sylvester Stallone in rol principal. Criticii au fost extrem de duri, numindu-l pe Stallone inutil si incapabil sa se ridice vreodata la talentul si eleganta lui Caine.
 

Cele mai citite

Pro Cinema prezintă Mo, pelicula premiată a Danei Rogoz și a soțului său, Radu Dragomir

Prima producție independentă în care Dana Rogoz joacă rolul principal pune o mulțime de probleme morale și se joacă cu percepția generală despre cât de vinovate sunt victimele agresiunilor.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies