marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai scumpe filme din istoria cinematografiei. Ce pelicula a beneficiat de cel mai mare buget de productie

Vizionate de milioane de oameni din intreaga lume si premiate cu numeroase distinctii. Acestea sunt cele mai scumpe productii cinematografice din istorie.

Cele mai scumpe filme din istoria cinematografiei. Ce pelicula a beneficiat de cel mai mare buget de productie

Lungmetrajul "Piratii din Caraibe: La capatul lumii", al treilea opus din franciza "Piratii din Caraibe", lansat pe marile ecrane in 2007, este cel mai scump film din istoria cinematografiei, informeaza lefigaro.fr.

In conditiile in care pentru al cincilea film din franciza "Piratii din Caraibe" studiourile Disney au somat echipa de productie sa respecte bugetul de 200 de milioane de dolari, jurnalistii de la site-ul Business Insider s-au interesat de bugetele totale ale precedentelor doua opusuri din serie, "Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi" (2011) si "Piratii din Caraibe: La capatul lumii" (2007).

Filmul "Piratii din Caraibe: La capatul lumii" a obtinut incasari de 963,4 milioane de dolari, dar a costat nu mai putin de 341,8 milioane de dolari, fiind astfel cel mai scump lungmetraj din istoria cinema-ului, depasind pelicule precum "Titanic", "Cleopatra" si "Avatar".

Aceste excese financiare l-au determinat pe producatorul seriei sa declare pentru publicatia The Hollywood Reporter: "Bineinteles ca scaderea bugetului reprezinta un factor important. Ne dorim un scenariu care sa convina tuturor. La fel pentru costul de productie. Nu conteaza care este proiectul, suntem intotdeauna preocupati de acest aspect. Chiar daca este vorba de o franciza care genereaza un box office de cateva miliarde de dolari".



Sursa: Facebook

Al cincilea film din serie, in care actorul Johnny Depp va interpreta din nou personajul Jack Sparrow, se va numi "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales" si va fi lansat pe marile ecrane in 2016.


Topul 10 al productiilor cinematografice cu cele mai mari bugete de productie din toate timpurile este completat de filmele: "Cleopatra" (339,5 milioane de dolari), "Titanic" (294,3 milioane de dolari), "Omul-paianjen 3/ Spider-Man 3" (293,9 milioane de dolari), "O poveste incalcita/ Tangled" (281,7 milioane de dolari), "Harry Potter si Printul Semipur" (275,3 milioane de dolari), "Waterworld- Lumea apelor/ Waterworld" (271,3 milioane de dolari), "Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort" (263,7 milioane de dolari), "Avatar" (261 milioane de dolari) si "Hobbitul: O calatorie neasteptata/ The Hobbit: An Unexpected Journey" (257,2 milioane de dolari).


Sursa: Mediafax.ro


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies