marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Chloë Grace Moretz și Isabelle Huppert, într-un duet remarcabil în thrillerul Greta

O geantă uitată în metrou e trigger-ul unui thriller psihologic despre o văduvă singură și misterioasă, a cărei prietenie cu o tânără naivă devine din ce în ce mai obsesivă și mai sinistră.
Chloë Grace Moretz și Isabelle Huppert, într-un duet remarcabil în thrillerul Greta

articole relationate

O geantă de piele cu aspect scump, pătrată, cu un fermoar auriu, lăsată nesupravegheată pe un scaun de metrou, este fie o invitație, fie o bombă cu ceas (într-un fel, este ambele). Frances (Chloë Grace Moretz), în vârstă de douăzeci și ceva de ani, care se întoarce acasă de la slujba de chelneriță la un restaurant de lux din Manhattan, o ridică cu intenția de a o preda celor de la Obiecte Pierdute și Găsite din stație, dar nu este nimeni acolo pentru a o primi. Cu reticență, ea deschide geanta și descoperă un permis de conducere (cu o adresă!) aparținând unei anume Greta Hideg, așa că se duce în Brooklyn. Greta (Isabelle Huppert), cu accent francez, este emoționată de acest gest de bunătate și insistă să își arate aprecierea.


 
Vulnerabilă după moartea mamei sale și nou-venită în New York, după ce s-a mutat recent din Boston, Frances este în căutarea unui nou prieten. Și astfel, cele două devin tovarășe, gătind și relaționând ca două femei ce se simt singure într-un oraș neprietenos. „Sunt ca o gumă de mestecat: am tendința de a rămâne prin preajmă", o asigură ea pe Greta, cu un zâmbet sincer.
 
Curând, însă, inocenta Frances își va da seama că intențiile Gretei sunt dubioase. Ea descoperă din întâmplare o colecție tulburătoare de obiecte într-unul dintre dulapurile Gretei. Îngrozită, o înfruntă înainte de a ieși nevătămată din casă. 


 
Greta îi lasă lui Frances sute de apeluri nepreluate, așteptând în fața locului de muncă ore în șir și chiar amenințând-o. Iar, de-aici, coșmarul e abia la început.
 
Filmul „Greta“ (2019) este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seară de la ora 22:15.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies