marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Chris Hemsworth, despre cel mai greu rol din cariera sa: Comportamentul lui James Hunt era de neiertat. Cat de bun este Rush, filmul care aduce confruntarea legendara din Formula 1

Atat ca Thor cat si in viata reala, Chris Hemsworth este unul din baietii buni ai Hollywood-ului ceea ce explica de ce a apreciat atat de mult sa joace si rolul baitului rau, James Hunt, intr-un film realizat in regia lui Ron Howard.

Chris Hemsworth, despre cel mai greu rol din cariera sa: Comportamentul lui James Hunt era de neiertat. Cat de bun este Rush, filmul care aduce confruntarea legendara din Formula 1

 

Chris Hemwsorth promite sa uimeasca in drama Rush, despre confruntarea titanilor din Fomula 1. Actorul austrlian a facut trecerea cu brio de la blockbustere la drama intense, in care ii este pus in valoare talentul actoricesc. Primele recenzii lauda atat viziunea regizorului Ron Howard, cat si modul in care Hemsworht il portretizeaza pe pilotul James Hunt.

 

Regizorul peliculei remarca faptul ca interpretarea lui Hemsworth in Rush  il claseaza printre cei mai buni actori ai Australiei.   Mult mai bine cunoscut pentru rolul sau de zeu al tunetului in filmul Thor din 2011 si The Avengers 2012, in productia Rush, Chris Hemsworth va avea ocazia sa dea viata unei povesti de viata adevarata si comenteaza intr-un interviu acordat celor de la The Telegraph despre aceasta experienta ca „ imi plac foarte mult lumea fantezista si filmele pe care le-am realizat dar a fost placut sa nu trebuiasca sa agit cine stie ce pseudo-arma. Chiar cautam acel gen de personaj cu o personalitate mai pronuntata.” 

 

Fiind in plin turneu de promovare a peliculei, Chris Hemsworth a vorbit despre rolul sau si a declarat ca „ma simt ca un vanzator de masini. Trebuie sa conving oamenii ca Rush este special si ca daca l-au ratat, trebuie neaparat sa il vada pentru ca e genial.”

 

 

 

Desi in viata reala a fost sfatuit sa duca o viata linistita departe de ochii paparazzilor si de presa de scandal, personajul sau este exact opusul a ceea Hemsworth traieste in viata de zi cu zi. Hunt este o combinatie fatala intre playboy-rock-star-sofer de curse care consuma in exces alcool si cocaina si care de-a lungul vietii s-a culcat cu nu mai putin de 5000 de femei. Ne putem intreba desigur ce anume l-a atras pe cel care i-a dat viata lui Thor la personajul lui Hunt iar raspunsul nu intarzie sa apara „ ceea ce imi place la el, lucru pe care imi place sa cred ca il am si eu, este aerul acela copilaresc acompaniat de un simt al aventurii si umorului pe care le gasesc interesante. Uneori imi doresc sa ma comport exact cum o facea si el si aici nu ma refer la femei ci la modul in care spune ce are de spus.” 

 

Se pare ca pregatirile pentru Rush au fost dificile; in timp ce pentru Thor a trebuit sa ia in greutate,pentru Rush a trebuit sa slabeasca : „a trebuit ca de la 98 kg sa ajung la 83 kg pentru rolul lui Hunt si cred ca a fost cea mai dura experienta pe care am trait-o. Am trecut de la ridicat greutati si mancat o multime de proteine la polul opus: alergat, cardio, suprasolicitare prin antrenamente si subnutrire. Sotia mea care la momentul respectiv era insarcinata imi reaminteste ca eram mult mai morocanos decat era ea.”

 

 

Filmul Rush se bazeaza pe dramaticul eveniment din 1976 din sezonul de Formula 1 cand James Hunt si Niki Lauda s-au intrecut pentru titlul suprem; Lauda aproape pierzandu-si viata intr-un accident la German Grand Prix din Nurburgrin in care masina sa a luat foc dar revenind dupa 6 saptamani pentru cursa de Formula 1. Hunt a castigat premiul cel mare si trei ani mai tarziu s-a retras din activitate devenind comentator al prestigiosului eveniment sportiv. La varsta de 45 de ani, personajul principal al peliculei a murit in somn- aparent datorita exceselor din timpul vietii- dupa ce cu o zi in urma o ceruse in casatorie pe Helen Dyson alaturi de care avea o relatie de 4 ani. „Este cu adevarat tragic ceea ce se intampla in final” comenteaza Chris Hemsworth despre sfarsitul peliculei.

 

 

 

Ron Howard apreciaza prestatia lui Hemsworth considerand ca „pare sa inteleaga in intregime spiritul lui Hunt si reda ca la carte sarmul acestuia.” singura dificultate intampinata de actor fiind reproducerea accentului caracteristic baietilor apartinand clasei sociale inalte din scolile publice" Asta a fost  partea care mi-a dat cele mai mari emotii. Gasesc accentul american mult mai la indemana.” declara acesta. 

 

 

In timpul filmarilor, Daniel Bruhl care joaca rolul lui Lauda, aproape ca s-a transformat el insusi in celebrul sofer de curse invatand in cele mai mici detalii comportamentul personajului – cum ar fi modul in care sa isi puna manusile inainte de o cursa. 

 

 

 

Cat despre Hemsworth, acesta declara ca inainte sa citeasca scenariul nu avea nicio idee cine e Hunt, dar dupa ce s-a lamurit...  „voiam sa devin tipul ala nu doar sa il interpretez. Din pacate nu i-am cunoscut familia dar am urmarit cat se poate de multe interviuri si am citit tot ce se putea citi cu si despre el.” El crede ca Hunt suferea de ADHD „atunci cand ai un talent si il fructifici in modul corespunzator, totul merge ca pe roate, dar cand canalizezi energia in directia gresita totul devine haotic.” Hunt s-a lasat prada alcolului si drogurilor si isi gasea alinarea in bratele a sute de femei „ceea ce mi se pare interesant totusi este ca niciuna din fostele sale iubite nu are nimic rau de spus despre acesta. De-a lungul timpului chiar am intalnit 3 sau 4 femei care afirmau ca se intalneau cu el sau au avut o aventura cu acesta si toate concluzionau ca a fost un tip dragut si de treaba.” declara Chris Hemsworth.

 

 

Intrebat daca gaseste vreo scuza comportamentului lui Hunt, Chris declara ca nu. "Exista foarte multe lucruri care nu pot fi iertate sau trecute cu vederea in comportamentul sau, cum ar fi urinatul in public.”.

Cu o distributie impresionanta din care fac parte Chris Hemsworth, Daniel Brűhl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Christian McKay, si cu regizorul Ron Howard care s-a ocupat de productie, Rush se anunta a fi o adevarata capodopera cinematografica. Scenele din film sunt incantatoare nu numai pentru iubitorii de curse dar si pentru cei care apreciaza o combinatie spumoasa de talente, buget ridicat si o poveste remarcabila.

 

TotalFilm.com apreciaza ca filmul are sanse mari la Oscar datorita scenariului extrem de bine scris si a punerii in scena impecabile. "Va fi un film care va tine audienta cu sufletul la gura" promit acestia in recenzia lor si i-au oferit filmului 5 stele din 5.

Si cei de la Telegraph au laudat filmul, oferind 4 stele din 5: "In sfarsit avem o poveste de Formula 1 intensa, nu doar despre curse. Ambii actori, atat Hemsworth cat si Bruhl isi fac treaba onorabil. Rush are sex, stralucire, iti taie respiratia si te ameteste, ca o cursa de Formula 1, dar are spirit si o poveste captivanta".

 

Cei de la Digital Spy au fost mai critici, mentionand ca totusi filmul nu are o profunzime exceptionala, dar ca ramane un film bun. "Ce ii lipseste cel mai mult filmului este sa arate profunzimea personajelor si motivatia pentru care isi riscau viata in cautarea adrenalinei. Ce ii determina si pasiona atat de mult la aceste curse?

 

Britanicii de la The Independent au fost si ei incantati de filmul lui Ron Howard: "Rivalitatea dintre Nikki Lauda si James Hunt este adusa pe marile ecrane intr-o maniera fascinanta si electrizanta."

 

 

Cei de la Variety scriu ca filmul este absolut minunat si apreciaza modul in care Howard a folosit coloana sonora originala a lui Hans Zimmer. "Ron Howard n-a fost deloc retinut si asta e bine, iar modul in care foloseste coloana sonora a lui Hans Zimmer impresioneaza si aduce profunzime momentelor de tensiune".

 

Rush se va lansa in Romania pe 30 septembrie 2013.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies