marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Chris Hemsworth, in cursa pentru glorie: actorul se pregateste pentru cel mai greu rol din cariera sa. Cum i-a schimbat viata blockbusterul Thor

Chris Hemsworth a reusit in ultimii doi ani sa intre pe lista celor mai populari actori de la Hollywood. Rolul super  eroului Thor i-a adus celebritatea si l-a transformart intr-un star, dar actorul australian nu se opreste aici. Intr-un interviu acordat revistei Prestige, Hemsworth a vorbit despre viata sa personala, faima si filmele pe care le pregateste.

Chris Hemsworth, in cursa pentru glorie: actorul se pregateste pentru cel mai greu rol din cariera sa. Cum i-a schimbat viata blockbusterul Thor

Pentru Hemsworth, drumul catre celebritate a fost pavat cu show-uri de succes in televiziunea australiana. Insa rolul zeului fulgerului este cel cu care a atras atentia la nivel mondial. Australianul filmeaza in aceasta perioada  la Thor: The Dark World, continuarea filmului din 2011, filmarile fiind conduse de regizorul serialului Game of Thrones, Alan Taylor.

 

Hemsworth a spus ca este foarte incantat de colaborarea cu Taylor: "Imi place foarte mult cum reuseste sa includa elemente realiste intr-o lume fantastica, asa cum o face in Game of Thrones. Si cred ca asta merita si Thor, povestea lui ramane ancorata in realitate, indiferent de cat de mitica este sau cat de SF devine.  Alan Taylor vrea sa il faca pe Thor un personaj credibil, nu un zeu".


Este cunoscut faptul ca si fratele sau Liam Hemsworth, care anul acesta s-a alaturat eroilor de sacrificiu din The Expendables 2, a fost la auditie pentru rolul Thor, pe care l-a pierdut in favoarea fratelui sau mai mare, Chris: "Nu am fost la proba in acelasi timp, si sincer, noi doi suntem invatati cu astfel de situatii, nu e prima data cand mergem amandoia la auditie pentru acelasi rol. Doar ca la Thor a fost o alta situatie, eu nu am vrut neaparat acest rol, l-am lasat pe el. Dar, brusc, am primit un telefon si am intrat in jocuri din nou, iar Liam m-a sprijinit. A fost o munca de echipa" a spus actorul despre cum a obtinut rolul care l-a facut celebru.

 

 

 

Actorul a spus ca a incercat sa-si schimbe accentul, pentru ca nu ar fi fost credibil daca folosea accentul sau australian: "Nu puteam sa-l joc pe Thor cu accent austrlian, la final, oamenii ar fi spus, <<uite-l pe Crocodile Dundee>>". Actorul tocmai a terminat un proiect special, filmul Rush. Chris Hemsworth il joaca pe James Hunt, pilotul britanic care a fost cel mai redutabil rival al lui Niki Lauda.

"M-am indragostit de personajul meu din Rush imediat dupa ce am inceput sa ma documentez despre el. Lumea in care a trait este fascinanta, dar deloc perfecta. Era un playboy si avea un stil de viata pentru care era admirat si invidiat, cred eu. James Hunt era un om caruia ii placea sa experimenteze si sa traiasca viata din plin. Admir pasiunea cu care facea ceea ce ii placea. A reusit sa se impuna in Formula 1 si in fata sponsorilor, a schimbat regulile pentru ca nu accepta toate insistentele sponsorilor despre ce sa poarte si cum sa se imbrace. Am urmarit mai multe interviuri cu el si era un om extrem de carismatic."

 


 
Pentru ca Thor a devenit foarte popular, si-a castigat un loc in The Avengers, dream teamul supereroilor Marvel, alaturi de Iron Man, Hulk, Captain America, Black Widow si Hawkeye. Filmul regizat de Joss Whedon a devenit cel mai profitabil film al anului si este pe locul 3 in topul filmelor cu cele mai mari incasari din istorie. "M-am simtit extraordinar la filmari, era o atmosfera destinsa si radeam toti. Ne hraneam fiecare cu energia celuilalt.  Robert Downey Jr este in realitate asa cum il vedeti pe ecrane, plin de energie si umor. "

 

Actorul a mai spus ca de cand a lansat Thor viata lui s-a schimabat: "Cea mai mare schimbare este ca acum lumea ma recunoaste mai usor, dar ceea ce ma bucura enorm este ca acum imi pot alege oamenii cu care sa lucrez. Este ca un vis implinit ce traiesc acum. Asta e ceea ce vrei, sa ai libertate in viata si sa poti face ceea ce iti place."

 


Hemsworth a devenit si un sex-simbol,cucerind femeile din intreaga lume cu fizicul sau impresionant din Thor. Pentru rolul din Rush Chris Hemsworth a dezvaluit ca a fost obligat sa slabeasca kilograme bune in doar cateva luni. "Este amuzant, pentru ca in Thor am doar o scena de 10 secunde in care imi dau jos tricoul si in timpul turneului de promovare, multi ziaristi ma intrebau cum este sa filmez aproape tot filmul fara tricou. Dar nu ma plang. Insa, Rush a fost o schimbare pentru mine. E important dupa ce incepi sa ai succes, sa stii ce sa alegi. Iar Rush este cea mai buna experienta din viata mea, pentru ca personajul este mult mai complex si abordarea a fost alta. Nu mai erau efecte speciale, trebuia doar sa joc 100%. De asta am ales aceasta meserie, sunt interesat de modul cum functioneaza personalitatile oamenilor" a spus Hemsworth despre proiectul sau ambitios, Rush.
 

Actorul a mai spus in urma cu ceva timp ca nu vrea sa fie catalogat intr-un anumit tipar, mai ales cel al eroului de actiune: "Zilele trecute, cineva m-a intrebat daca asta mi-am dorit dintotdeauna, sa devin urmatorul Arnold Schwarzenegger. Am fost extrem de dezamagit. Doar asta le ramane oamenilor de pe urma rolurilor mele? La fiecare scenariu pe care il citesc incerc sa gasesc acel element captivant. Am ales respectivele filme pentru ca m-au incantat oamenii cu care am avut ocazia sa lucrez, iar povestile aveau emotie si impact. In timpul acelei conferinte de presa, ma uitam in jurul meu si imi spuneam in sinea mea, nu ma apara nimeni?" a declarat actorul despre comparatia sa cu Arnold.



Hemsworth a mai spus ca dintre toate personajele jucate de el, James Hunt este preferatul sau. "Ma identific cel mai mult cu acest personaj, pentru ca admir modul in care iubea viata si pasiunea cu care se dedica meserie sale. Si imi place sa cred ca si eu simt la fel".


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies