marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Christian Bale si Chris Nolan renunta definitiv la Batman: nu se implica in filmul Justice League. De ce nu apare Batman fara masca niciodata

Ultima batalie a lui Batman in regia lui Christopher Nolan si interpretare lui Christian Bale se da la finalul lunii iulie in aceasta vara. Regizorul de 41 de ani si actorul de 38 de ani au declarat ca nu se vor mai implica alaturi de Warner Bros si DC Comics in alte proiecte din seria Batman.

Christian Bale si Chris Nolan renunta definitiv la Batman: nu se implica in filmul Justice League. De ce nu apare Batman fara masca niciodata

In aceasta vara Warner Bros l-a angajat pe scenaristul Will Beall sa se ocupe de scriptul de la Justice League o echipa de super eroi formata din Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash, Aquaman, Martian Manhunter. Despre acest proiect circulau zvonuri de cativa ani, insa a fost anulat in 2008 din cauza bugetului si a grevei scenaristilor. Cu cateva saptamani inainte ca ultimul film din trilogia lui Batman se fie lansat Nolan si Bale ii anunta pe fani ca nu au nicio legatura cu proiectul Justice League si  cu viitorul reboot al lui Batman pe care Warner Bros l-au anuntat inca de anul trecut.


"Nici cu pistolul la cap nu pot sa va spun mai multe despre acest proiect, nu am fost contactat de nimeni. Nu sunt persoana potrivita de luat la intrebari. Totul depinde de Chris (Nolan) si cred ca a fost destul de serios atunci cand a spus ca este capitolul final din Batman pentru el si pentru mine" a declarat Christian Bale. 


"Nu ma voi implica in proiectul Justice League si categoric nu voi mai face filme din seria Batman. Am terminat munca cu aceasta serie. Acesta este sfarsitul implicarii noastre in crearea acestui personaj" a sustinut si Chris Nolan.

Dupa Batman Begins (2005) si The Dark Knight (2008), The Dark Knight Rises cu Christian Bale, Tom Hardy, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway (Catwoman), Marion Cotillard si Joseph Gordon-Levitt il aduce pe super erou in lupta cu Bane( Tom Hardy) singurul adversar superior in forta lui Batman. Christian Bale a vorbit despre munca la The Dark Knight Rises  intr-un  interviu pentru Empire Magazine.


Scenele de actiune sunt marite considerabil pentru The Dark Knight Rises. La un moment dat face parte dintr-o secventa in care 1000 de oameni participa la o bataie pe Wall Street. Filmarile cred ca au fost haotice.

Christian Bale: Nu poti controla o multime atat de mare. Este imposibil. Ceva prost se va intampla mereu. La un moment dat vad in stanga mea un zid de barbati ce nu trebuia sa fie acolo pentru ca in acea directie treabuia sa-mi arunc un adversar. Am ezitat, insa l-am aruncat si la urma am mers sa-i intreb daca sunt OK.

Cum sunt scenele de lupta?

Christian Bale: Este minunat sa filmezi scene de lupta. Niciodata nu arata asa cum le simti tu din interior. Este ciudat. Sunt momente in care esti lovit crancen la filmari iar la montaj arata de parca a-i fi primit o lovitura usoara. Dupa unele scene m-am dus la Chris (Nolan) si ii spun ca a fost groaznic iar el imi raspunde "Nu, a fost minunat". In alte situatii eu sunt cel care crede ca am facut o treaba buna,  iar lumea se uita la mine si nu stie cum sa-mi spuna ca ar trebui repetata scena.

Este acest film mai fizic decat celelalte doua?

Christian Bale: Da din cauza naturii lui Bane (Tom Hardy). Este pentru prima data in filmele lui Nolan in care avem un adversar superior. Inainte aveam lupte intelectuale si stii ce se intampla atunci cand se intalnesc si se ajunge la pumni.




Ti-ai tras ceva pumni cu Tom Hardy. Cum a fost sa lucrezi cu el?

Christian Bale: Tom este fenomenal. Este un actor extraordinar. Daca as fi regizor l-as dori in filmele mele. Stie asta. Nu simt de parca as fi lucrat cu Gary Oldman desi am facut 3 filme impreuna, pentru ca eu am fost in intuneric tot timpul. La fel ca Tom am fost in spatele mastilor. Tom a simtti aceeasi izolare ca si mine. Este un sentiment ciudat.


Ce reactie ai avut cand ai aflat ca Bane va fi rivalul tau?

Christian Bale: Mi s-a parut o idee minunata. Singura data cand m-am pus la curent cu benzile desenate a fost pentru Batman Begins (2005). Pentru a fi inspirat si a intelege directia in care Chris( Nolan) voia sa mearga. Dupa asta nu am mai pus mana vreodata pe benzile desenate pentru ca ne creasem lumea noastra si doar faceam referire la cealalta. Asa ca nu stiam cine este Bane. Imi aminteam de un tip cu o masca ciudata. Insa am avut incredere in Chris. Stiam ca daca va face un al treilea film nu o va da in bara cu o decizie proasta despre personajul negativ.



The Dark Knight a fost un succes urias.


Christian Bale: Am auzit asta. Ne-am descurcat bine.


Nimeni nu se astepta la un miliard de dolari incasari. Pune acest lucru presiune pe noul film?


Christian Bale: Nu este o presiune negativa. Vrei sa bati experienta anterioara. Ar fi ceva negativ daca ne-am concentra atentia doar pe bani. Niciodata nu stiu la ce vrea lumea sa se uite. La acest capitol sunt un idiot. Cand se facea Titanic mi-am spus: "E o nebunie. De ce s-ar uita lumea la asa ceva. Toata lumea stie cum se termina, asa ca de ce sa-l vezi"?  In realitate cifrele nu ma intereseaza deloc. Este ciudat pentru mine sa fiu intr-un film care are succes financiar.




A fost ciudat sa fii atat de mult imbracat in Batman in timpul zilei?

Christian Bale: A fost ciudat. Ideea de mister si de intimidare venea din faptul ca merau Batman era in intuneric. Insa m-am obisnuit. Am facut o intelegere cu Chis ca Batman sa nu apara pe jumatate dezbracat Sa fie mereu complet costumat pentru a nu le strica experienta oamenilor.


Niciodata nu te vedem in costum si fara masca de pe fata.

Christian Bale: Niciodata. In scenele de pe Wall Street, din cauza caldurii masca se strangea si imi era greu sa respir. Am inceput sa vad stele si i-am avertizat pe toti ca trebuie sa scot masca si am fugit inauntru pentru ca nu puteam lasa pe nimeni sa ma vada fara masca in timp ce eram in costum.


Este pacat ca se dezvaluie atat de multe lucruri din filme prin internet si cu telefoanele mobile?


Christian Bale: Este incredibil cat de mult a avansat tehnologia; fiecare are cu el telefoane si camere foto, nu poti sa-i opresti pe acesti oameni. Filmam o scena de lupta in care trebuia sa pocnesc un tip si brusc nu puteam sa o fac pentru ca nu era un extra, era un paparazzi. Erau chiar acolo. Chestia cu internetul e un pic diferita pentru ca nimeni nu stie cu exactitate daca e adevarat sau nu... si asta intr-un fel ne ajuta.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies