marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Christopher Nolan isi ia adio de la Batman cu un mesaj emotionant. Regizorul care ne-a introdus in mintea unui icon al culturii pop

Regizorul cu 3 nominalizari la Oscar, Christopher Nolan isi ia un adio emotionant si dulce amarui de la ceea ce numeste cel mai indragit personaj al carierei sale - Cavalerul Negru/Batman. Regizorul de 42 de ani a confirmat ca  The Dark Knight Rises este ultima sa contributie la universul lui Batman.

Christopher Nolan isi ia adio de la Batman cu un mesaj emotionant. Regizorul care ne-a introdus in mintea unui icon al culturii pop

Christopher Nolan a dezvaluit in cartea pe care o va lansa "The Art And Making Of The Dark Knight Rises" experientele sale nemaipomenite de pe platourile uneia dintre cele mai de succes trilogii din istorie. Cineastul si-a luat adio intr-o prefata emotionanta in care a dezvaluit ca nu si-a propus niciodata sa faca o trilogie si ca niciodata nu s-a retinut de la nimic atunci cand a prezentat viziunea sa despre povestea lui Batman.


"Alfred. Gordon. Lucius. Bruce . . . Wayne. Sunt nume care au ajuns sa insemne atat de mult pentru mine. Oamenii ma intreaba daca am vrut sa fac dintotdeauna o trilogie din acest film. Este ca si cum m-ai intreba daca planuiam sa cresc, sa ma casatoresc si sa am copii. Raspunsul este complicat. Cand eu si David (co-scenaristul David S. Goyer) am inceput sa lucram la povestea lui Bruce am cochetat cu ceea ce ar urma, insa am dat inapoi pentru ca nu voiam sa ma arunc prea mult in viitor. Nu am vrut sa stiu tot ceea ce Bruce nu putea sti. Am vrut sa traiesc cu el aceste lucruri.

Le-am spus lui David si Jonah ( scenaristul Jonathan Nolan, fratele lui Christopher Nolan) sa introduca tot ceea ce stiu ei in fiecare film. Intreaga echipa de productie si distributia au dat totul pentru fiecare film. Nu am pastrat nimic pentru data viitoare. Au construit un oras intreg. Apoi Christian (Bale) si Michael (Caine) si Gary (Oldman) si Morgan (Freeman) si Liam (Neeson) si Cillian (Murphy) au inceput sa locuiasca in el. Christian a luat o mare parte din viata lui Bruce Wayne si a facut-o captivanta. Ne-a introdus in mintea unui icon al culturii pop si nu ne-a lasat niciodata sa vedem natura bizara a metodelor lui Bruce.


Nu am crezut nici macar  pentru o secunda ca o sa facem un al doilea film - cate sequeluri bune sunt? De ce sa riscam? Insa odata ce am stiut unde o sa-l duc pe Bruce si am inceput sa vad cum poate arata antagonistul, a fost necesar sa fac partea a doua. Am refacut echipa si ne-am intors in Gotham. S-a schimbat mult la trei ani distanta. A devenit mai mare, mai real, mai modern. Si o noua forta ce creeaza haos isi facea aparitia. Clovnul ingrozitor suprem - adus la viata in mod inspaimantator de Heath.


Din nou nu ne-am retinut de la nimic. Au fost lucruri pe care nu le-am putut face prima data: un costum al lui Batman cu gatul flexibil si sa filmam IMAX. Nu ne-am ferit sa distrugem Batmobilul sau sa ardem muntele de bani murdari pentru a arata un dispret total fata de motivatiile conventionale ale eroului negativ. Ne-am folosit de presupusa siguranta a unei continuari pentru a renunta la precautie si a ne indeparta in cele mai intunecate colturi din Gotham.


Nu am crezut ca o sa fie si un al treilea film - exista finaluri de trilogii bune? Insa am continuat sa ma intreb despre finalul calatoriei lui Bruce si atunci cand am descoperit alaturi de David cum vrem sa arate trebuia sa-l facem. Ne-am intors la ceea ce de abia indrazneam sa soptim in primele zile de la Batman Begins in garajul meu. Am rechemat pe toata lumea pentru inca un tur in Gotham City. Patru ani mai tarziu orasul era inca acolo. Parea un pic mai curat. Conacul Wayne a fost reconstruit. Figuri cunoscute s-au intors, mai batrane, mai intelepte... insa totul nu era ceea ce parea.

Gotham putrezea pe dedesubt. Un nou rau zacea la temelia sa. Bruce credea ca nu mai este nevoie de Batman, insa Bruce gresea. Batman trebuia sa revina. Cred ca intotdeauna o sa fie nevoie ca el sa revina.


Michael, Morgan, Gary, Cillian, Liam, Heath, Christian . . . Bale. Sunt nume care au ajuns sa insemne atat de mult pentru mine. Perioada mea in Gotham in care am avut grija de unul dintre cele mai mari si longevive personaje ale culturii pop a fost provocatoare si satisfacatoare, o experienta la care orice regizor spera. O sa-mi fie dor de Batman. Mi-ar placea sa cred ca si lui o sa-i fie dor de mine, insa nu a fost niciodata prea sentimental."

The Dark Knight Rises (2012)
Regizor:  Christopher Nolan
Distributie:Christian Bale, Joseph Gordon-Levitt, Gary Oldman si Tom Hardy
Buget: 250 de milioane de dolari

The Dark Knight ( 2008)
Regizor: Christopher Nolan
Distributie: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart
Buget: 185 milioane de dolari
Incasari: 1. 001 miliarde de dolari



Batman Begins ( 2005)
Regizor: Christopher Nolan
Distributie: Christian Bale, Michael Caine, Ken Watanabe
Buget: 150 de milioane de dolari
Incasari: 372 milioane de dolari

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies