marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cloud Atlas, filmul cu o actiune atat de complicata incat nu poate fi povestit. Cum a transformat-o pe Halle Berry intr-o femeie alba

“Cloud Atlas” e un film de peste 3 ore cu trei regizori, fratii Wachowski si Tom Tykwer,  ecranizat dupa romanul omonim al lui David Mitchell, publicat in 2004, a carui poveste se petrece pe durata a sase generatii, incepand din secolul 19 si pana intr-un viitor post-apocaliptic.

Cloud Atlas, filmul cu o actiune atat de complicata incat nu poate fi povestit. Cum a transformat-o pe Halle Berry intr-o femeie alba

GALERIE FOTO: 24 DE IMAGINI CU PERSONAJELE DIN CLOUD ATLAS!

Creatorii lui Matrix , fratii Wachowski (care intre timp au ajuns frate si sora dupa operatia de schimbare de sex a lui Larry Wachowski) aduc un film imposibil de povestit care abunda in metafore si simboluri. Everything Is Connected/ Totul este conectat este tagline-ul de promovare a peliculei care ramane una independenta, realizata in Germania, la Studio Babelsberg, desi Warner Bros va ajuta la distributia sa in SUA.


Astazi au fost lansate noi imagini cu personajele productiei de 100 de milioane de $ iar transformarile lor sunt absolut coplesitoare: Hugh Grant este de nerecunoscut ca membru al unui trib futuristic, Tom Hanks interpreteaza si un gangster printre multitudinea de personaje pe care le evoca in film, in timp ce Halle Berry este transformata intr-o femeie alba.

Cloud Atlas exploreaza modul in care actiunile si consecintele vietilor individuale au impact asupra trecutului, prezentului si viitorului. Actiune, mister si dragoste se implestesc dramatic in aceasta poveste si arata cum un om ajunge din ucigas un erou si cum un gest de bunatate dainuie timp de secole si inspira o revolutie in viitor.


Fiecare actor interpreteaza mai multe personaje in film iar infatisarile lor se schimba constant evocand diferite perioade, rase si chiar sexe. Actorii au apelat la proteze, costume si machiaje elaborate pentru a sari de la un personaj la altul. Halle Berry a povestit ca intr-o zi a interpretat o femeie evreica din 1930, fiind regizata de Tom Tykwer, in timp ce a doua zi juca rolul unei femei membre a unui trib in regia lui Lana Wachowski.

Filmul care va dura peste 3 ore a fost realizat cu doua unitati de filmare,  una condusa de Tom Tykwer, iar cealalta de fratii Wachowski. Ideea realizarii acestui film a plecat de la Natalie Portman care i-a oferit lui Lana Wachowski in 2005, pe platourile de la "V for Vendetta" o copie a cartii Cloud Atlas a lui David Mitchell. Aceasta a fost extrem de impresionata de poveste iar un an mai tarziu cei doi frati Wachowski realizau primul scenariu. Portman trebuia sa aiba un rol in film, insa a renuntat la proiect dupa ce a ramas insarcinata in 2010.


Actiunea prea complicata si faptul ca proiectul are trei regizori au determinat marile studiouri sa refuze sa finanteze filmul mult timp sub motivul ca "nu are cum sa functioneze aceasta idee". Filmul a fost finantat de studiouri germane ca A Company, X Film, Filmstiftung NRW iar filmarile s-au derulat in Germania, Spania si Scotia. Presa din Europa a numit Cloud Atlas prima incercare de blockbuster a nemtilor, din cauza bugetului sau ridicat pentru un film independent.


Pelicula cu Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Susan Sarandon se lanseaza in SUA pe 26 octombrie 2012 si va ajunge si in Romania cu premiera pe 23 noiembrie 2012.
 

 



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies