marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Code Name: Geronimo, filmul despre uciderea lui Osama bin Laden va fi difuzat de National Geographic in SUA cu 2 zile inainte de alegeri. Vezi trailer

Pentru cei pasionati de filmele politice cu tenta militara - pe langa mult asteptata productie a regizoarei Kathryn Bigelow, Zero Dark Thirty, despre uciderea teroristului Osama bin Laden, americanii mai vin cu o varianta a aceleiasi povesti Code Name: Geronimo.

Code Name: Geronimo, filmul despre uciderea lui Osama bin Laden va fi difuzat de National Geographic in SUA cu 2 zile inainte de alegeri. Vezi trailer

De astazi, avem un trailer pentru Code Name: Geronimo, filmul scris de Kendall Lampkin si care se concentreaza pe cele 3 grupuri implicate in uciderea liderului terorist Osama bin Laden: echipa SEAL, echipa CIA care a condus operatiunea si agentii americani din Pakistan.

 

Harvey Weinstein, unul dintre cei mai influenti oameni din industria filmului si care a produs in ultimii ani filme ca The King’s Speech,  Iron Lady, My Week With Marilyn si The Artist, a cumparat cu 2 milioane de $ drepturile asupra peliculei in acest an la Cannes.  Regizat de John Stockwell, Code Name: Geronimo ii are in distributie pe Cam Gigandet, Anson Mount, Freddy Rodríguez, William Fichtner.

 

Filmul va fi difuzat in SUA pe TV de National Geographic Channel ( catre care a fost vandut de The Weinstei Company) pe 4 noiembrie, cu doar doua zile inainte de alegerile prezidentiale, insa sub un alt nume "SEAL Team Six: The Raid On Osama Bin Laden", scrie www.inquisitr.com.

 

Geronimo a fost numele de cod al operatiunii care avea sa conduca in 2011 la eliminarea lui Osama bin Laden, inamicul public numarul unu in Statele Unite, in vila sa scumpa din Abbottabad, oras de garnizoana situat la 80 de kilometri de capitala pakistaneza, Islamabad. Casa Alba a fost informata atunci despre rezultatul misiunii comandoului trimis dupa Osama ben Laden prin cuvintele "Geronimo-E KIA", o prescurtare a expresiei "Geronimo Enemy Killed in Action" (Inamic ucis in actiune).

 

Asocierea intre numele Geronimo, unul dintre cei mai mari eroi amerindieni si cel mai detestat inamic al Statelor Unite a creat mari controverse in SUA dupa uciderea lui Osama.

 

Lider legendar al rebeliunii apase in secolul al XIX-lea, Geronimo (1829-1909) era considerat un strateg de gherila fara pereche si a fost prizonier de razboi timp de 20 de ani. Geronimo a fost si a ramas o legenda a poporului bastinas, nefiind niciodata infrant nici de mexicani si nici de americanii cu care s-a luptat pentru libertatea poporului sau. Asocierea sa cu Osama a fost considerata o mare gafa de catre o parte a americanilor. Ulterior numele operatiunii a fost schimbat in “Sulita lui Neptun” (Operation Neptune’s Spears) si numele de cod al lui bin Laden a fost schimbat in Jackpot.


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies