marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Colin Firth e prizonier pe Calea Ferata a Mortii. Primele imagini oficiale alaturi de Nicole Kidman in drama The Railway Man

Colin Firth si Nicole Kidman sunt in sfarsit impreuna in primele imagini oficiale din drama The Railway Man.

Colin Firth e prizonier pe Calea Ferata a Mortii. Primele imagini oficiale alaturi de Nicole Kidman in drama The Railway Man


Filmul "The Railway Man" are la baza cartea omonima a lui Eric Lomax, in care acesta descrie experienta sa de prizonier obligat sa munceasca in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial la calea ferata dintre Thailanda si Burma, dar si felul in care a luat decizia de a porni, dupa zeci de ani, sa ii gaseasca pe cei care i-au fost calai si sa se razbune. Colin Firth este un locotenent scotian care este capturat in Singapore de japonezi si trimis prizonier de razboi in Thailanda unde a suferit torturi ingrozitoare.


Firth ( 52 de ani) joaca rolul principal in aceasta coproductie Marea Britanie/ Australia iar  Nicole Kidman (45 de ani) interpreteaza rolul sotiei sale. Filmul este regizat de Jonathan Teplitzky, iar Frank Cottrell Bryce si Andy Paterson au scris scenariul. Filmarile au debutat in luna aprilie, in Scotia, si au continuat apoi in Australia. Din distributie mai fac parte: Stellan Skarsgård si Jeremy Irvine.

Rachel Weisz trebuia sa joace rolul nevestei lui Colin Firth in film insa programul ei aglomerat a obligat-o sa se retraga. Nicole Kidman a fost convinsa de Colin Firth in persoana sa accepte rolul. In vara producatorii au fost criticati dupa ce 100 de figuranti ai filmului au plecat pur si simplu de pe platourile din Thailanda pentru ca erau tinuti uneori si cate 13 ore fara mancare si apa, fiind platiti cu doar 2,80 de lire sterline pe ora. "Nu aveam dusuri, iar uniformele nu erau spalate: le purtam imbacsite de transpiratia din zilele precedente. A fost si mai rau pentru cei care jucau rolurile paznicilor si trebuiau sa stea pe acoperisul incins al trenurilor ore in sir", a povestit unul dintre figurantii nemultumiti.


Calea ferata a mortii este cunoscuta si sub denumirea de Calea ferata Birmania - Thailanda. Ea leaga Bangkok, capitala Thailandei de Rangoon, capitala Birmaniei, acum Myanmar. Are o lungime de 415 kilometri. La construirea acestei cai ferate au fost fortati sa munceasca, in conditii inumane, 180.000 de muncitori asiatici si 60.000 de prizonieri de razboi aliati cei mai multi britanici. Partea cea mai cunoscuta a acestei cai ferate o constituie probabil podul 277 peste fluviul Khwae Yai care a fost tema central dintr-un alt film celebru The Bridge on the River Kwai (1957) cu William Holden, Alec Guinness si Jack Hawkins.


The Railway Man are un buget de 26 de milioane de $ si se va lansa in vara lui 2013 potrivit IMDb.com.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies