marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Controversatul Harvey Weinstein a fost spitalizat 

După ce condamnarea pentru abuz sexual a fost anulată, fostul producător hollywoodian a fost internat imediat.

Controversatul Harvey Weinstein a fost spitalizat
Fostul producător de film Harvey Weinstein, a cărui condamnare pentru viol din 2020 a fost anulată joi de o curte de apel din New York, este spitalizat. „Se pare că are nevoie de mult ajutor. Are multe probleme. Îi fac tot felul de teste. Sănătatea lui este un dezastru”, a declarat astăzi Arthur Aidala, un avocat al fostului mogul media.
 
Harvey Weinstein, a cărui cădere a fost un simbol al mișcării #MeToo, fusese trimis în ultimele ore de la Centrul Corecțional Mohawk, situat în orașul Rome din nordul statului New York, la secția de penitenciare a spitalului Bellevue, situat în Manhattan. Aidala a explicat că afecțiunile clientului său sunt de natură fizică, deoarece din punct de vedere mental el rămâne „stabil” și cu „picioarele bine înfipte în pământ”.
 
El a criticat, de asemenea, tratamentul de care a beneficiat, spunând că, în mod normal, transferul deținuților durează una sau două săptămâni, dar în cazul său a durat doar 24 de ore și nu i s-a permis nici măcar să meargă la toaletă. „Este un om bolnav în vârstă de 72 de ani. Au refuzat să-i dea măcar o gură de apă, nu i-au dat mâncare, nu i-au dat pauză la toaletă”, a subliniat el.


 
Avocatul a precizat că se așteaptă în continuare ca fostul producător de film să se prezinte miercurea viitoare în fața Curții Supreme din Manhattan, în vederea pregătirii unui eventual nou proces. Hotărârea de joi a fost aprobată de o majoritate restrânsă de 4 judecători și 3 judecători și s-a bazat pe faptul că mai multe femei care au susținut că au fost victimele lui Weinstein au fost chemate în mod nejustificat să depună mărturie în calitate de martori, în condițiile în care afirmațiile făcute de acestea nu făceau parte din faptele din proces.
 
Harvey Weinstein ispășește o pedeapsă de 23 de ani într-o închisoare din statul New York după ce a fost condamnat pentru că a practicat cu forța sex oral cu o asistentă de producție în 2006 și pentru viol de gradul al treilea în cadrul unui atac asupra unei tinere actrițe în 2013. După ce a fost condamnat în martie 2020, el a fost trimis la Los Angeles pentru a fi judecat acolo pentru alte infracțiuni sexuale și a fost din nou condamnat.
 
Anularea de joia trecută nu ar însemna eliberarea sa din închisoare, ci mai degrabă posibilul său transfer în California pentru a-și ispăși a doua pedeapsă.

FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies