marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Creatorii lui Matrix vor sa uimeasca din nou: Sense8, serialul SF creat de fratii Wachowski care poate schimba industria de film americana

Dupa modelul serialului "House of Cards", primul serial care este transmis exclusiv online si face parte din noua strategie a companiei specializate pe furnizarea de continut video on demand (online si inchirieri de DVD-uri), Netflix vine cu un nou show: creatorii Matrix vor realiza un serial science fiction care va avea premiera anul viitor si va fi disponibil doar pe Netflix.
 

Creatorii lui Matrix vor sa uimeasca din nou: Sense8, serialul SF creat de fratii Wachowski care poate schimba industria de film americana

 

Andy si Lana Wachowski, creatorii fenomenului Matrix, alaturi de Joe Straczynski (Babylon 5), fac  echipa pentru a produce un nou serial science-fiction: Sense8. Serialul reprezinta prima incercare pentru fratii Wachowski in lumea televiziunii, care a regizat anul trecut filmul "Cloud Atlas." Primul sezon va avea 10 episoade si va avea premiera in a doua jumatate a anului 2014. Acesta ar fi al doilea proiect de acest gen dupa House of Cards, un serial de drama cu Kevin Spacey, care poate fi vizionat numai online in cadrul retelei Netflix.



Netflix
nu a oferit prea multe detalii despre subiectul serialului, insa l-a descris ca fiind "o poveste captivanta a mintilor unite si a sufletelor bantuite." Cu nume asa mari din domeniul sci-fi, asteptarile sunt destul de mari. Cumparand drepturile de autor ale serialelor pe care spectatorii le pot vedea numai folosind serviciul lor, cei de la Netflix spera sa pastreze clientii vechi, dar si sa atraga altii noi. Netflix spera, de asemenea, ca in cativa ani vor dubla sau chiar tripla audienta actuala de 33 de milioane de abonati.

 

 

"Ne-am dorit sa lucram alaturi de Joe Straczynski de multi ani, si nu doar pentru ca numele lui e mai greu de pronuntat decat al nostru, dar pentru ca imparatasim aceeas pasiune pentru genul science-fiction. Acum cativa ani am avut o discutie lunga despre cum tehnologia ne apropie dar ne si desparte si din acest paradox a luat nastere Sense8" au spus fratii Wachowski pentru Rolling Stone.

 

 

Fratii Wachowski au planuri si pentru marele ecran. Urmatorul lor film, Jupiter Ascending promite o combinatie de genuri, dar un film captivant cu o distributie formata din Mila Kunis, Sean Bean, Channing Tatum, Eddie Redmayne. Creatorii seriei Matrix si filmului Cloud Atlas vor sa surprinda din nou cu un film SF spectaculos: Jupiter Ascending, despre formele de viata extraterestre care supravegheaza omenirea, considerata cea mai putin evoluata rasa din Univers. Mila Kunis a acceptat deja sa joace in rolul unei rusoaice imigrante, care spala toalete pentru se intretine, dar care habar n-are ca structura ei genetica perfecta ameninta o rasa extraterestra si ca Regina Universului planuieste sa o ucida.

 

 

Jupiter Asceding va fi o o combinatie intre povestea Albei Ca Zapada si elemente din cultura japoneza, mitologie, alegorii SF, dar si idei anime despre rasism si hibriduri intre specii. Fratii Wachowski isi doresc sa lanseze o noua trilogie care sa devina la fel de populara ca seria Matrix, care a strans incasari globale de 1.6 miliarde de dolari. Acestia au demonstrat pasiunea lor pentru genul scicen-fiction si cultura fantastica in filme ca The Matrix, Cloud Atlas.

 

Filmul urmeaza sa fie lansat in 2014. Producatia beneficiaza de un buget de 200 de milioane de dolari si va fi putea fi vazuta 3D si IMAX 3D.

 

 


 


Galerie foto


Modifică setările cookies