marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Cu miinile curate" si "Crucea de piatra" - doua mari filme in care maestrul Gheorghe Dinica face dovada talentului sau, difuzate in aceasta seara de ProCinema

Gheorghe Dinica a fostun mare actor care tocmai a ales sa plece dintre noi, dar cu toate acesteane-a lasat o pretioasa mostenire de care trebuie sa ne bucuram:filmele sale care vor dainui pentru totdeuna.In aceasta seara, ProCinema difuzeaza doua filme din bogata filmografie a marelui actor. De la ora 20.00 telespectatorii pot urmari filmul "Cu mainile curate" iar de la ora 22.00, la Filmul de 10, o alta pelicula in care maestrul Dinica face dovada talentului sau: "Crucea de piatra"
Cu miinile curate si Crucea de piatra - doua mari filme in care maestrul Gheorghe Dinica face dovada talentului sau, difuzate in aceasta seara de ProCinema

Nu exista vreun cinefil in Romania care sa nu recunoasca imediat celebra replica: "Nu trage domn' Semaca! Sunt eu,Lascarica!". Aceasta este replica magistrala a lui Gheorghe Dinicape care multi si-o amintesc din celebrul film: "Cu miinile curate", film pe care ProCinema il difuzeaza in aceasta seara, de la ora 20.00,intr-un regal oferit telespectatorilor pentru a-i aduce un omagiu celebrului actor Gheorghe Dinica.

Actiunea filmului "Cu miinile curate" se desfasoara dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial,in Romania. Comisarul Roman (Ilarion Ciobanu) si colegul sau, Miclovan (Sergiu Nicolaescu), sunt nevoiti sa lupte impotriva crimei organizate aparute in Bucuresti dupa incheierea razboiului. Metodele rigide ale lui Roman se vad deseori completate de cele neortodoxe ale lui Miclovan. Tot ce isi doresc ei este ca, in final, sa ramana cu mainile curate.

Filmul care a lansat cea mai cunoscuta serie de actiune din cinematografia romaneasca - seria Comisarului. "Cu miinile curate" este unul dintre cele mai cunoscute filme realizate de Sergiu Nicolaescu. Adevarat thriller al cinematografiei romanesti, filmul imbina caracteristicile genului politist cu intriga de tip politic.Filmul a creat o galerie de personaje antologice dintre care demne de mentionat sunt Miclovan, Semaca, Lascarica.


Tot in aceasta seara, ProCinema, difuzeaza un film de referinta al cinematografiei Romanesti post decembriste: Crucea de Piatra.Desfiintarea caselor de toleranta vrea sa fie un cadou oferit "tovarasului Stalin" de catre puterea comunista de dupa al doilea razboi mondial. In acest sens partidul apeleaza la tovarasul Puzderie (Gheorghe Dinica), care insa inainte de a trece la fapte are grija sa profite de placerile vietii. Filmul reda cu mult umor felul in care s-a realizat aceasta "revolutie" in Bucuresti, insistand asupra "muncii de convingere" specifica regimului cu fiecare "client" in parte.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies