marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dacă e sâmbătă, e seara SF! Fă cunoștință cu „E.T. Extraterestrul“ 

Un film despre inocență și visare, despre o lume inaccesibilă celor care nu văd mai departe de linia orizontului.

Dacă e sâmbătă, e seara SF! Fă cunoștință cu E.T. Extraterestrul
Ca în fiecare sâmbătă de octombrie, de la ora 20:30 PRO Cinema va difuza un film din seria „ALIEN Saturday grid“
 
„E.T. Extraterestrul“/E.T. the Extra-TerrestrialE.T. the Extra-Terrestrial (1982) este un film classic SF, din colecția de producții ale regizorului Steven Spielberg.
 
Filmul relatează povestea unui băiat, Elliot, care se împrietenește cu un extraterestru botanist eșuat pe Pământ, numit E.T., care încearcă să se întoarcă acasă pe planeta lui. Elliott, împreună cu prietenii săi, încearcă să-l ajute să se întoarcă acasă, încercând în același timp să îl ascundă de mama sa și de autorități.
 
Conceptul filmului s-a bazat pe prietenul imaginar pe care Spielberg l-a creat după ce părinții săi au divorțat în 1960. În 1980, Spielberg s-a întâlnit cu Melissa Mathison și a elaborat o nouă poveste care a pornit de la proiectul de film Night Skies. Filmările au avut loc în California, cu un buget de 10,5 milioane de dolari. Spre deosebire de alte pelicule, scenele au fost filmate în ordine cronologică, pentru ca actorii tineri să ofere un joc actoricesc mai emoționant și mai credibil.

 
Produs de Amblin Entertainment și distribuit de către Universal Pictures, filmul s-a dovedit a fi un succes comercial, depășind ca încasări „Războiul stelelor - Episodul IV: O nouă speranță“. Timp de zece ani a fost filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, până a fost depășit în 1993 de un alt film de-al lui Steven Spielberg, „Jurassic Park“.

 

Filmul a fost nominalizat la nouă premii Oscar la premiile din 1983, inclusiv la categoria Cel mai bun film. Premiul a fost câștigat de Gandhi, dar regizorul acestuia, Richard Attenborough, a declarat că, „Am fost sigur nu numai că E.T. va câștiga, dar că ar trebui să câștige. A fost inventiv, puternic, frumos. Eu fac filme mai banale.”

Filmul „E.T. Extraterestrul“ este difuzat astăzi la Pro Cinema de la ora 20:30 și în reluare de la 01:30.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies