marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dallas Buyers Club a impresionat la Toronto: Jared Leto a marturisit cum a slabit 20 de kg pentru rolul unui bolnav de SIDA: M-am oprit din mancat

Pentru un rol, marii actori sunt in stare sa faca sacrificii supreme si chiar sa isi pune in pericol sanatatea. La fel s-a intamplat si in cazul dramei Dallas Buyers Club, filmul transformarilor interzise. Pelicula a avut premiera la Toronto, criticii fiind extaziati de interpretarile celor doi actori, Matthew McConaughey si Jared Leto. Ambii au slabit cel putin 20 kg si au ajuns scheletici pentru a juca rolurile unor bolnavi de SIDA.

Dallas Buyers Club a impresionat la Toronto: Jared Leto a marturisit cum a slabit 20 de kg pentru rolul unui bolnav de SIDA: M-am oprit din mancat

Jared Leto a atras atentia tuturor celor prezenti la vizionarea filmului din cadrul Festivalului de Film de la Toronto. Critcii au laudat interpretarile celor doi actori, insa au fost uimiti si de transformarea fizica.

 

Intr-un interviu acordat celor de la The Wrap in care a fost intrebat cum a reusit sa piarda atat de mult in greutate intr-o perioada nu foarte lunga de timp, Jared Leto a declarat „Am incetat sa mananc. Initial am pierdut 14 kilograme, apoi 19 dupa care am incetat sa mai tin socoteala.”

 

 

Cat despre cum a influentat aceasta schimbare stilul lui de viata, actorul a afirmat ca „ intreg corpul trece prin etape ciudate. Iti schimba modul in care gandesti, te misti, cat si perceptia celor din jur asupra ta. Uneori era dificil sa rezist doar cu apa dar pentru mine era important sa intru in pielea personajului si asta m-a motivat. In prezent ma concentrez pe ceea ce inseamna sa fii un transsexual.”


Dar filmul nu are ca punct central scaderea in greutate a lui Leto sau a lui McConaughey care a pierdut un numar aproximativ similar de kilograme; pelicula se focuseaza  pe drama lui Ron Woodruff (McConaughey), un electrician din Texas diagnosticat cu SIDA, caruia medicii i-au mai dat doar sase luni de trait, dar care incepe sa faca trafic cu medicamente alternative, pe care le aduce fraudulos in Statele Unite pentru a se ajuta pe sine, dar si pe alti pacienti bolnavi de SIDA. Ron Woodroof a reusit sa traiasca ani suplimentari, insa a intrat in "coliziune" cu politica dusa de U.S. Food and Drug Administration, care nu dorea sa aduca in tara acele medicamente.

 

 


In ultimii doi ani McConaughey a marcat o revenire in forta, The Dallas Buyers Club fiind punctul culminant al reprezentatiilor sale din ultima vreme. Collider.com apreciaza ca acesta ar putea fi nominalizat chiar pentru Cel Mai Bun Actor la Oscar, premiu care ar rasplati eforturile si evolutia acestuia in productiile Magic Mike, Mud si The Wolf of Wall Street in care a avut roluri secundare pentru care ar putea fi luat in considerare si pentru nominalizarile la categoria Cel Mai Bun Actor in Rol Secundar.  O surpriza placuta a peliculei este si Jared Leto care dupa aprecierile collider.com a avut o reprezentatie impecabila si care si-a insusit rolul intr-un mod exceptional inscriidu-l pe acesta in cursa pentru Cel Mai Bun Actor in Rol Secundar.


"In Dallas Buyers Club, Matthew McConaughey straluceste intr-un rol care va fi imposibil de trecut cu vederea pentru votantii la Oscar." au scris cei de la The Telegraph in recenzia lor.


Si cei de la The Guardian au oferit 4 stele din 5 filmului: "Matthew McConaughey este atat de fragil fizic, si totusi atat de puternic in rolul unui bolnav de SIDA care reprezinta un triumf. Ne arata ce mare actor este intr-un rol unic si diferit de tot ceea ce a facut pana acum".
 

"Desi atentia s-a indreptat mult catre transformarea fizica dramatica, nu trebuie trecuta cu vederea interpretarea sa uimitoare, care ii va deschide noi orizonturi pentru multi ani de acum incolo" au scris cei de la Hollywood Reporter despre interpretarea lui McConaughey.

 

 

Leto a renuntat la cariera sa actoriceasca in ultimii 5 ani, preferand sa se concentreze pe activitiatea muzicala- este liderul formatiei Thirty Seconds To Mars. Insa, Leto a declarat ca s-a indragostit de Dallas Buyers Club si a meritat sa ia o pauza de la muzica, dar va reveni curand pe scena muzicala.

 

 


 

Cei doi actori, Matthew McConaughey si Jared Leto, au tinut prima pagina a tabloidelor constant in ultimele 6 luni de cand au aparut primele imagini cu transformarile fizice. Ambii au ajuns scheletici, iar McConaughey a renuntat la muschii sai impresionanti. Ei au intrat pe lista celor mai dure transformari, alaturi de Christian Bale ("Masinistul", "The Fighter) sau Michael Fassbender ("Hunger").

Filmul va aparea pe marile ecrane in SUA pe 1 noiembrie 2013.

 

 

Sursa foto: Getty


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies