Reputatul regizor Dan Pita, cu o cariera cinematografica de peste 40 de ani, incepe al treilea proiect in colaborare cu MediaPro Pictures, dupa ”Second Hand” (2005) si ”Femeia Visurilor”(2005).
„Ceva bun de la viata” este o poveste de viata despre prietenie, dragoste, visuri, greutati si impliniri, toate presarate cu speranta. Doi prieteni crescuti la casa de copii isi cauta un rost in viata in haosul tranzitiei postdecembriste. Desi nu e ceea ce isi doresc, Mateo si Ginel accepta munca istovitoare in mina ca pe o cale de iesire din situatia precara in care se afla. Stiu ca viata trebuie sa aiba ceva bun pentru fiecare si ca depinde numai de ei sa se desprinda de incertitudinea pe care destinul le-a aruncat-o in fata. Aceasta decizie ii impinge pe un drum presarat cu surprize la tot pasul. Frati de cruce, cei doi nu inceteaza sa aiba grija unul de celalalt nici o clipa si impreuna reusesc sa treaca, prin propriile puteri, peste toate piedicile pe care le intampina. De la preocupari marunte la afaceri riscante, de la intamplari in stare sa provoace rasul la veritabile lectii despre cei din jur si de la idealuri mari la trairi firesti, Mateo si Ginel descopera treptat oamenii, banii si iubirea. Intr-un cuvant, viata.
Distributia filmului este formata in majoritate de actori debutanti, aflati la primele roluri din cariera, dar cu un mare talent pe care Pita este gata sa parieze. Corneliu Ulici (fost component al trupei Bliss) si Dragos Dumitru ii interpreteaza pe cei doi prieteni, Mateo si Ginel, in timp ce Anastasia Dumitrescu si Adelaida Perjoiu dau viata rolurilor principale feminine, Caroline si Gina, protejatele celor doi. ”Am distribuit actori necunoscuti pe care ii propun publicului. Sunt tineri absolventi si actori cu experienta in teatru care nu au facut film. Sper ca filmul „Ceva bun de la viata” ii va impune” marturiseste actorul.
Castigator al concursului organizat de CNC in 2007, „Ceva bun de la viata”, cu scenariul original scris de Razvan Popescu in colaborare cu Alex Molico, a necesitat o perioada lunga de pregatire pana sa se poata incepe filmarile. Principala provocare a constat in organizarea filmarilor desfasurate in marea majoritate in provincie. Hunedoara, Deva, Vulcan, Aninoasa, Petrila, Petrosani au fost alese ca locatii de filmare tocmai pentru a sustine veridicitatea povestii si pentru a crea atmosfera tensionata in care protagonistii nostri isi spun povestea.
Prima zi de filmare, desfasurata la halda de steril din Hunedoara, coincide cu prima secventa de film. Momentul in care ii cunoastem pe Mateo si Ginel este unul in care cei doi, inca rezidenti ai orfelinatului Sfanta Ana, incearca sa faca rost de niste bani prin vanzarea de minereu pe care il fura dintr-o halda abandonata. Dan Pita declara: ”Spun povestea unei prietenii, a unei iubiri chinuite, a unor tineri aflati in lupta cu viata si cu mediul in care traiesc si filmez in locuri in care nici eu nu am mai filmat.”
Filmarile vor dura 7 saptamani, iar lansarea este programata anul viitor.
Un plan pus la cale de un tânăr genial, care moare de cancer, o salvează pe fata din vecini de abuzuri.