marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Debut magic in box-office pentru Oz, The Great and The Powerful: filmul celor de la Disney, primul blockbuster din 2013

Vrajitorul din Oz a facut cel mai mare truc si productia celor de la Disney Oz, The Great and The Powerful a avut un debut magic in box-office. In SUA, filmul a facut 80 de milioane de dolari in primul weekend si deja a ajuns la suma de 150 de milioane de dolari la nivel global.

Debut magic in box-office pentru Oz, The Great and The Powerful: filmul celor de la Disney, primul blockbuster din 2013

 

Fantezia lui Sam Raimi, despre cum a devenit magicianul Oscar celebrul personaj Vrajitorul din Oz, i-a cucerit pe americani. Cu 80 de milioane de $ incasari la premiera, Oz, The Great and The Powerful are al treilea cel mai bun debut al unui film lansat in luna martie vreodata in SUA. Celelalte doua productii cu cel mai bun debut in luna martie in SUA sunt The Hunger Games (152.5 milioane de $) si tot o productie Disney, Alice in Wonderland (161 de milioane de $).

Cei de la Disney au mizat pe o productie care sa fie potrivita atat pentru adulti cat si pentru publicul tanar si au gasit retetat perfecta.  “Grozavul si puternicul Oz”/”Oz The Great and Powerful”, aventura fantastica inspirata de binecunoscuta poveste a vrajitorului din Oz ruleaza si cinematografele din Romania, incepand cu 8 martie. Critciii n-au fost foarte incantati de filmul lui Raimi, despre care spun ca nu are grandoarea originalului din 1939, dar ca este o aventura distractiva. In acest moment, pe Rotten Tomatoes, filmul detine un scor de 61% alcatuit din 115 recenzii pozitive si 75 negative.

 

In total, s-au cheltuit 325 de milioane de $ pentru realizarea si promovarea filmului, scriu cei de la New York Times. care spun ca pelicula celor de la Disney va trebui sa fie in continuare lider de box-office ca studiourile sa isi recupereze banii. 53% din banii din SUA au venit din vanzari de bilete 3D si IMAX. Se pare ca Oz a reusit sa atraga in masura egala si femei si barbati, iar 46% dintre spectatori au avut varsta sub 25 de ani.

 


Povestea incepe odata cu alungarea lui Oscar Diggs (James Franco), un magician de circ cu principii etice discutabile, din prafuitul Kansas.  Un balon cu aer cald prins in mijlocul unei tornade il poarta pe vrajitorul aspirant in minunatul Taram Oz, unde incepe sa prinda speranta ca ar putea deveni faimos si s-ar putea imbogati. Insa, in scurt timp, cunoaste trei vrajitoare Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) si Glinda (Michelle Williams) care il implica fara voia sa in problemele tinutului si ale locuitorilor acestuia.


Filmul este un spectacol vizual magnific, care poarta spectatorii intr-o lume zugravita in culori intense, cu creaturi haioase, nascute parca din imaginatia a zeci de generatii fascinate de basme. Magia trece dincolo de ecran si aduce in sala de cinematograf farmecul unei povesti de un optimism contagios.

 

Actrita Michelle Williams povesteste: “A fost incantator sa lucrez intr-un decor care ilustra lumea magica pe care ne-am imaginat-o cu totii. Acum nu mai era doar in imaginatia noastra”. Regia productiei cinematografice este semnata de Sam Raimi si prezinta aventura fantastica inspirata din legenda iubitului personaj Vrajitorul din Oz, creat de L. Frank Baum acum mai bine de 100 de ani. Recrearea universului magic al lui Oz a fost o adevarata provocare pentru echipa de productie Disney, care a pus in scena intreaga poveste cu o atentie deosebita la fiecare detaliu, personaj sau caramida din faimosul drum magic care conduce spre Oz.

 

 


“Personajul meu a fost conceput pe baza a mai multe tipologii - sarlatan, comediant, seducator sau showman. M-a atras mult posibilitatea de a insufleti atatea personalitati. Nu este un erou in intelesul sau traditional, dar are metode neasteptate de a gasi solutii. Din acest motiv iubesc atat de tare acest personaj”, explica James Franco rezumand esenta filmului si motivand de ce vrajitorul din Oz este un personaj in care ne putem regasi cu totii.

 

 

Oz: The Great and The Powerful ruleaza deja in cinematografele din Romania.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies