marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Secretele pe care toata planeta le asteapta de doi ani. Regizorul James Cameron a povestit cum va arata Avatar 2

James Cameron a oferit cateva explicatii inedite despre Avatar 2. Continuarea celui mai mare succes financiar din istoria cinematografiei este tinuta de regizor in mare secret, nimeni nu a reusit pana acum sa afle amanunte despre povestea din Avatar 2.

Secretele pe care toata planeta le asteapta de doi ani. Regizorul James Cameron a povestit cum va arata Avatar 2

"Cea mai buna inspiratie pentru Avatar 2 si 3  vine din studiul culturii de navigatie din regiunea Microneziei" a povestit insusi regizorul James Cameron  pentru Los Angeles Times acum cateva zile.


Regizorul a petrecut aproape 7 ani pregatindu-se pentru expeditia terminata cu succes acum o saptamana in Groapa Marianelor, cand s-a incoronat drept al doilea om din lume care s-a scufundat in cel mai adanc loc de pe planeta.


Micronezia este o regiune din Oceanul Pacific, formata din mai multe etnii, dar toate descind si apartin culturii microneziene dezvoltata dintr-un amestec de melanezieni, filipinezi si polinezieni. Micronezienii sunt faimosi pentru abilitatile lor de navigatie pe ocean fara niciun fel de ajutor sau instrument.


 

Regizorul a precizat insa ca nu-si va baza toate ideile din "Avatar 2"  pe expeditiile sale de explorare a oceanelor. "Cand ma implic intr-o expeditie, este un lucru, iar cand fac Avatar este cu totul altceva" a povestit Cameron.  "Avatar 2" se afla in stadiile incipiente ale fazei de pre-productie iar unul dintre producatori, Jon Landau, a dezmintit zvonurile legate de o amanare a lui Avatar 2: "Suntem in faza in care punem toate piesele cap la cap, asa ca vom anunta in perioada urmatoare data de lansare a filmului". Presa a scris insa ca “Avatar 2” este programat pentru decembrie 2014 iar “Avatar 3” va fi lansat in aceeasi luna in 2015.


James Cameron este unul dintre cei mai apreciati regizori de la Hollywood, filmele sale numarandu-se printre cele mai profitabile filme facute in istoria cinematografiei. El a reusit performanta de a face doua dintre filmele cu cele mai mari incasari din istorie, prima data cu Titanic, in 1997 si in 2010, cu Avatar. Desi este cunoscut pentru faptul ca este foarte exigent pe platourile de filmare, aproape toata lumea cu care a colaborat a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui.

Desi  Avatar a fost criticat dur, fiind considerat a fi o versiune a povestii Pocahontas si la fel de plin de clisee ca alte filme americane de acest gen, pelicula a devenit un reper in istoria cinematografica, deschizand noi drumuri pentru producatorii de la Hollywood si schimband standardele in ceea ce priveste efectele speciale si imaginea. Urat si iubit deopotriva, Avatar va ramane un film semnificativ in istorie.

Cameron a mai declarat in trecut ca "Avatar 2" se va concentra pe viata subacvatica a luxuriantei planete Pandora si va contura in continuare portretul civilizatiei Na’vi. Asa cum s-a intamplat si la alte trilogii, precum "Matrix" sau "Piratii din Caraibe", cele doua continuari pe care James Cameron  le  planuieste vor fi  scrise impreuna, ca un tot unitar, si probabil vor fi si produse impreuna.

"Eu scriu al doilea si al treilea film impreuna. Ambele vor avea actiunea pe Pandora si vom vedea oceanele de pe planeta, pe care nu le-am vazut pana acum. E un ecosistem pe care mor de nerabdare sa-l creez. Va fi spectaculos. Al doilea film va reduce putin perspectiva: in loc de padurea tropicala, o sa se concentreze doar pe lumea subacvatica", a explicat anul trecut Cameron.



Insa urmatoarele doua filme Avatar nu vor fi gandite ca facand parte dintr-o serie, ci vor avea un scenariu de sine statator, fiind doua filme diferite: "Sunt doua filme complet distincte, ele nu trebuie considerate ca facand parte dintr-o serie. Sigur ca va exista o legatura in ceea ce priveste universul in care se desfasoara actiunea, dar pot fi vazute separat foarte usor"


Saptamana trecuta,  starul din prima parte de la Avatar, Sam Worthington a vorbit  despre intoarcerea in rolul lui Jake Sully in "Avatar 2":
 

"Sunt pregatit sa reiau rolul chiar de maine daca ma chema Jim (n.r.James Cameron). Stiu ca el se pregatea de ani buni pentru scufundarea din Groapa Marianelor. Mi-a fost teama pentru el sa nu fie mancat de vreo caracatita. Insa Liam Neeson mi-a spus sa ma tem mai mult pentru caracatita, nu perntru Jim" a glumit Sam Worthington care in acest weekend a lansat filmul Wrath of the Titans.


In vara anului trecut, James Cameron si cei de la Twentieth Century Fox au inchiriat  studiouri in Manhattan Beach, California pentru filmarile la continuarea Avatar.



"Jim ( n.r. James Cameron) mi-a spus despre ce este vorba, ce a planuit sa faca. Este grandios. Jim nu vrea sa dezamageasca pe nimeni si nu va lansa o continuare doar pentru ca poate sa faca acest lucru. Acum si-a acordat un ragaz pentru a scrie o enciclopedie mare, un precursor al termenilor din primul film Avatar, tocmai pentru a reintra in aceeasi stare de spirit si a reintra in acea lume fantastica.", a mai dezvaluit actorul australian.

Studiourile de la MBS Media Campus pe care Cameron vrea sa le transforme in noul sediu pentru compania sa Lightstorm Entertainment vor fi folosite pentru crearea efectelor speciale de la Avatar 2. Cameron a vorbit  vara trecuta despre inovatiile  pe care vrea sa le aduca in continuarile de la Avatar, si anume cresterea numarului de cadre pe secunda. Cameron vrea sa filmeze pentru Avatar 2 cu 48 de cadre pe secunda, la fel cum anunta si regizorul Peter Jackson pentru  The Hobbit.

„Pentru Avatar 2 sunt interesat cel mai mult sa cresc nivelul de lumina al proiectiei in cinematografe. Vrem sa tragem filmul cu 48 sau chiar cu 60 de cadre pe secunda si sa il rulam la aceasta viteza, ceea ce va elimina multe din problemele imaginii care cauzeaza unor oameni o senzatie neplacuta” a declarat acesta.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies