marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Diane Kruger este o Maria Antoaneta lesbiana: Farewell My Queen, un film controversat ce o arata pe faimoasa regina a Frantei in pragul nebuniei

Frumoasa actrita de 35 de ani si-a lansat acum cateva zile la New York cel mai recent film al sau, Farewell My Queen (Les adieux à la reine), o drama in regia francezului Benoît Jacquot in care o interpreteaza pe Maria Antoaneta.

Diane Kruger este o Maria Antoaneta lesbiana: Farewell My Queen, un film controversat ce o arata pe faimoasa regina a Frantei in pragul nebuniei


Inspirat din romanul lui Chantal Thomas, filmul urmareste relatia dintre Maria Antoaneta si Sidonie Laborde (Léa Seydoux), una dintre servitoarele reginei care ajunge cea care se ocupa de lecturile acesteia. Filmul povesteste evenimentele Revolutiei Franceze prin ochii lui Sidonie care refuza atunci cand Bastilia este cucerita sa o paraseasca pe Maria Antoaneta (Diane Kruger)  in timp ce nobilimea si servitorii abandoneaza palatul.


Actiunea filmului e povestita din perspectiva servitorilor din palatul regal si urmareste fastul, extravagantele si luxul ce faceau din viata la Versailles o lume aproape fantastica cu putin timp inainte de Revolutia Franceza. Regina Marie-Antoinette a ramas in istorie cunoscuta pentru capricile sale si frivolitatile ei, fiind renumita pentru replica "Daca nu au paine, sa manance cozonaci", referitor la saracii care se plangeau de foame.



Ce aduce noul filmul lui Benoît Jacquot? Cu o distributie formata din Diane Kruger, Léa Seydoux si Virginie Ledoyen filmul ne prezinta o Maria Antoaneta lesbiana. Aceasta are o aventura cu contesa Gabrielle de Polignac interpretata de Virginie Ledoyen in timp ce inocenta sa camerista care se ocupa si de lecturile sale, Sidonie Laborde (Léa Seydoux) dezvolta o obsesie pentru Regina. Dinamica relatiilor dintre nobilime si servitori in ajunul cuceririi Bastiliei este si ea ilustrata in pelicula care a avut premiera la Berlin in luna februarie.


Kruger  a povestit intr-un interviu pentru Hollywood Reporter ca rolul Mariei Antoaneta a fost o adevarata provocare pentru ea. "Toata lumea cunoaste personajul istoric. Toata lumea a judecat-o. Eu nu am incercat sa o judec. Am aceeasi varsta si origini ca si ea. Ma puteam identifica cu ea ca femeie."


Intrebata daca crede ca Maria Antoaneta era lesbiana, actrita a raspuns: "Asa cum o vede regizorul Benoit, este la limita nebuniei... Nu, nu cred ca era lesbiana." Insa Benoit Jacquot a declarat si el ca stilul de viata lesbian al Mariei Antoaneta este mai mult o probabilitate, decat o certitudine istorica. Desi se credea ca Maria Antoaneta, era bisexuala, se spune ca poporul francez a lansat acest zvon pentru a adanci si mai mult defectele si caracterul imoral al reginei lor. 


"Urasc filmele istorice pentru ca toata lumea sa uita la costume si par. M-am facut ca uit asta.Trebuie sa o vedem pe Maria Antoaneta ca femeie, nu doar ca regina" a mai declarat actrita.
 

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies