

Cu ani in urma, aceasta iubire parea inocenta. Totusi, in prezent, visul american arata mai mult a cosmar dat fiind faptul ca oamenii isi pierd slujbele, casele si economiile. Moore ne arata vietile oamenilor obisnuiti, care au fost date peste cap; se duce sa caute explicatii la Washington, DC si oriunde in alta parte este nevoie. Ceea ce gaseste este o serie de simptome ale unei povesti de dragoste esuate: minciuni, abuz, tradare…si 14.000 de slujbe pierdute pe zi.
La 20 de ani de la lansarea lui Roger & Me, Michael Moore revine la subiectul pe care l-a studiat si dezbatut intens de-a lungul carierei sale: impactul dezastruos al dominatiei corporatiilor asupra vietii de zi cu zi a americanilor (si, implicit, asupra restului lumii). Dar, de aceasta data, vinovatul este mult mai mare decat General Motors si scena crimei e mult mai larga decat Flint, Michigan.
Capitalismul: o poveste de dragoste reprezinta in acelasi timp apogeul carierei filmografice ale lui Moore, dar si o viziune asupra a ceea ce ar putea fi un viitor mai bun. Sa fie oare acest film ultima incercare a lui Michael Moore de a raspunde la intrebarea care i-a marcat existenta de cineast: cine suntem si de ce ne comportam asa?
Poveștile întretăiate ale mai multor cupluri, unele în formare, unele pe cale să se destrame, altele care doar visează să fie împreună, toate, unite de participarea la organizarea unei nunți.