Cu ani in urma, aceasta iubire parea inocenta. Totusi, in prezent, visul american arata mai mult a cosmar dat fiind faptul ca oamenii isi pierd slujbele, casele si economiile. Moore ne arata vietile oamenilor obisnuiti, care au fost date peste cap; se duce sa caute explicatii la Washington, DC si oriunde in alta parte este nevoie. Ceea ce gaseste este o serie de simptome ale unei povesti de dragoste esuate: minciuni, abuz, tradare…si 14.000 de slujbe pierdute pe zi.
La 20 de ani de la lansarea lui Roger & Me, Michael Moore revine la subiectul pe care l-a studiat si dezbatut intens de-a lungul carierei sale: impactul dezastruos al dominatiei corporatiilor asupra vietii de zi cu zi a americanilor (si, implicit, asupra restului lumii). Dar, de aceasta data, vinovatul este mult mai mare decat General Motors si scena crimei e mult mai larga decat Flint, Michigan.
Capitalismul: o poveste de dragoste reprezinta in acelasi timp apogeul carierei filmografice ale lui Moore, dar si o viziune asupra a ceea ce ar putea fi un viitor mai bun. Sa fie oare acest film ultima incercare a lui Michael Moore de a raspunde la intrebarea care i-a marcat existenta de cineast: cine suntem si de ce ne comportam asa?
Un plan pus la cale de un tânăr genial, care moare de cancer, o salvează pe fata din vecini de abuzuri.