marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Disney, profituri record in 2013: cat au adus productiile Iron Man 3 si Thor: The Dark World in box-office-ul global al unuia dintre cele mai mari studiouri din lume

Cei de la Disney au anuntat oficial ca si-au intrecut propriu record de incasari. Impreuna cu cei de la Marvel, care acum este detinut de studiourile Disney, faimoasele studiouri de productie au anuntat sume record in box-offfice-ul global.

Disney, profituri record in 2013: cat au adus productiile Iron Man 3 si Thor: The Dark World in box-office-ul global al unuia dintre cele mai mari studiouri din lume

 

In 2010, Disney stabilea un record de 3.9 miliarde de dolari ca incasari,  suma adusa in mare parte cu ajutorul productiilor Alice in Wonderland si Toy Story, fiecare avand incasari de 1 miliard de dolari la nivel global. Cei de la Disney au anuntat ca au depasit aceasta suma in acest an, imediat dupa lansarea lui Thor 2 in cinematografe.

 

In acest an, printre filmele de succes produse de Disney se numara "Oz the Great and Powerful, "Monsters University," "Iron Man 3" si "Thor: The Dark World".


Conform celor de la The Hollywood Reporter, filmul care a ridicat suma record pentru Disney este Thor: The Dark World, care a inregistrat doar in primul weekend de lansare peste 300 de milioane de dolari la nivel international si continua sa aiba incasari spectaculoase. Insa Iron Man 3 ramane filmul cu cea mai mare contributie la aceasta suma, fiind la cincilea cel mai profitabil film din istorie - 1.2 miliarde de $


Daca in primul film “Thor”, lansat in 2011, zeul tunetului este izgonit din Asgard si se refugiaza pe Pamant, printre muritori, in cea de a doua parte a al seriei,”Thor: Intunericul”, puternicul zeu (interpretat de Chris Hemsworth) porneste intr-o aventura intergalactica, alaturi de Jane Foster (Natalie Portman) si Loki (Tom Hiddleston), pentru a salva universul de la intuneric etern.


Spectatorii devin astfel partasi la povestea celui mai periculos razboi pe care Thor l-a purtat pana acum, cu un inamic caruia nici macar Asgardul cel bine pazit nu-i putea face fata: Malakeith, reprezentantul razbunator al unei rase antice.

Filmul poarta semnatura regizorului de televiziune Alan Taylor,  cel care a construit alaturi de echipele sale seriale spectaculoase precum „Game of Thrones”, „Mad Men” sau “Boardwalk Emipre”.

 

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies