marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Iron Man 3 a devenit al cincilea cel mai profitabil film din istorie: ce pelicule il depasesc

Desi a fost lansat doar de o luna, Iron Man 3 a reusit sa stabileasca o serie de cifre impresionante in ceea ce priveste incasarile la nivel international si global

Iron Man 3 a devenit al cincilea cel mai profitabil film din istorie: ce pelicule il depasesc

 

GALERIE FOTO 15 filme care au trecut pragul de 1 miliard de $ incasari

 

 

In primele 24 de zile de la lansare, noua productie cu Robert Downey Jr. a facut incasari de peste un miliard de dolari, iar acum a devenit cel de-al saptelea film din istorie in ceea ce priveste cresterea incasarilor la nivel international si al cincilea la nivel global.

 

 

 

Productia celor de la Marvel a ajuns la un 1.14 miliarde de dolari si si-a asigurat un loc in TOP 10 al incasarilor din istorie, atat la nivel global, cat si la nivel international. Iron Man 3 este depasit doar de Avatar, Titanic, The Avengers si Harry Potter and Deathly Hallows 2, la nivel global.

 

Cresterea inregistrata la nivel global a fost de 367 de milioane dolari, in timp ce la nivel international cifrele au crescut cu aproape 800 de milioane de dolari.

 

Bazat pe populara serie de benzi desenate de la Marvel, Iron Man 3 se intoarce cu partea a treia a aventurilor lui Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr), Pepper Potts (Gwyneth Paltow), James "Rhodey" Rhodes (Don Cheadle), JARVIS (Paul Bettany) si Happy Hogan (Jon Favreau).

 

In noul film, Tony Stark (Robert Downey Jr.), creatorul costumului Iron Man ramane fara armura  care l-a consacrat si este nevoit sa se reinventeze si  sa redevina superoul iubit de toata lumea folosindu-se exclusiv de inteligenta si imaginatia sa debordanta.  Dupa ce universul sau este distrus de teroristul supranumit Mandarinul (Ben Kingsley), iar logodnica sa, Pepper Pots (Gwyneth Paltrow) este in pericol de moarte, Tony Stark  il provoaca la o infruntare directa pe temutul terorist Mandarinul, bazandu-se pe costumele sale care integreaza tehnologie ingenioasa si care l-au ajutat in trecut sa invinga cei mai aprigi dusmani. 

 

Desi a avut un succes extraordinar, iar cei de la Marvel isi doresc continuarea francizei cu un nou film, Robert Downey Jr. a marturisit ca inca se mai gandeste daca sa mai accepte un alt film din seria Iron Man. Downey Jr. si Kevin Feige, presedintele studiourilor Marvel, au purtat o serie de discutii despre o posibila continuare a francizei si, in timp ce Feige este increzator ca personajul va rezista in orice conditii, Downey Jr. pare hotarat sa-i ofere o pauza lui Tony Stark.


Cele mai profitabile 5 filme din istorie

 

1. Avatar (2010)
Incasari: 2.7 miliarde de dolari
Regie: James Cameron
Distributie: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver

 

 


2. Titanic (1997)
Incasari: 2.1 miliarde de dolari
Regie: James Cameron
Distributie: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet
 
 
 

3. The Avengers (2012)
Incasari: 1.5 miliarde de dolari
Regie: Joss Whedon
Distributie: Roberrt Downey Jr, Chris Hemsworth, Mark Ruffallo,

 

 

 

 
4.Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011)
Incasari: 1.3 miliarde de dolari
Regie: David Yates
Distributie: Daniel Radcliife, Emma Watson
 
 
5. Iron Man 3 (2012)
Incasari: 1.2 miliarde de dolari
Regie: Shane Black
Distributie: Robert Downey Jr, Ben Kingsley, Gwyneth Paltrow
 
 

Galerie foto


Modifică setările cookies