marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Django Unchained: filmul de care America avea nevoie, un western sclipitor si brutal cu care Quentin Tarantino a cucerit pe toata lumea

The D is silent, asa se prezinta Jamie Foxx in rolul lui Django din Django Unchained, insa primele recenzii ale filmului sunt zgomotase si pline de laude. Tarantino a triumfat la gala nominalizarilor Globurilor de Aur, unde filmul sau a primit 5 nominalizari  inclusiv pentru cel mai bun regizor, cel mai bun film si cel mai bun actor in rol secundar - unde se lupta Leonardo DiCaprio si Christoph Waltz, dar si pentru cel mai bun scenariu.

Django Unchained: filmul de care America avea nevoie, un western sclipitor si brutal cu care Quentin Tarantino a cucerit pe toata lumea



Quentin Tarantino
este un geniu care nu oboseste niciodata. Noul sau film, Django Unchained, un western sangeros plasat intr-o America unde albii fac legea, iar negrii sunt sclavi, cel putin pana la un punct, a primit deja o parte dintre recenzii, acestea fiind pline de entuziasm. In momentul de fata, pe celebrul agregator de recenzii de film, Rotten Tomatoes, Django Unchained are un scor perfect de 100%, obtinut din 20 recenzii pozitive(din presa americana si britanica) si nici una negativa.

Tarantino, care s-a ocupat de regie si scenariu, a ales o distributie stelara pentru acest film si nu avea cum sa dea gres: Jamie Foxx este Django, negrul care incearca sa isi salveze sotia sclava, Leonardo DiCaprio este Candie, un stapan malefic de sclavi, pe ale carui plantatii lucreaza sotia lui Django, interpretata de Kerry Washington, Christoph Waltz este un dentist care ii sare in  ajutor lui Django, iar lista este completata de nume ca Samuel L.Jackson si Don Johnson. 

Majoritatea criticilor care au vazut filmul i-au oferit note maxime si nu au mai contenit cu laudele la adresa sa. Peter Bradshaw de la The Guardian, care este destul de zgarcit cu notele, i-a oferit 5 stele lui Djano Unchained, numit filmul "un western sclipitor si brutal, o aventura captivanta prin multe genuri cinematografice. Intepretarile lui Christoph Waltz, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio sunt superbe, dar Samuel J. Jackson creeaza un personaj capodopera in rolul lui Stephen, servitorul batran al lui DiCaprio".


Cei de la Boxoffice.com au fost si ei impresionati de film, oferindu-i nota maxima de 5 stele: "Django Unchained este un film bomba intr-un sezon al Oscarurilor plin de filme nobile, dar care nu te misca. Probabil ca filmul nu va primi multa atentie din partea Academiei, pentru ca este prea bun pentru ei. Cu o poveste istorica sangeroasa si isterica, plin de actiune, dar si de atrocitati, Django nu este doar un film pe care numai America il putea realiza, ci este si un film de care America are nevoie".

 

"Django este un film nemaipomenit, care trebuie vazut obligatoriu in cinema, in ciuda duratei sale foarte mari, de aproape 3 ore", scriu cei de la IGN. Cei de la HitFix l-au laudat foarte mult pe Jamie Foxx pentru interpretarea sa. "Ma temeam ca Jamie Foxx este un actor prea contemporan pentru a duce in spate un astfel de rol. Frica mea s-a dovedit a fi nefondata. El a renuntat la tot ce este modern pentru a intra in pielea celui mai bine scris personaj din cariera sa."


"Pasiunea lui Tarantino pentru cultura negrilor si viata lor n-a fost niciodata mai evidenta ca in acest film. Poate unii vor fi impotriva stilului sau brutal, insa aici se potriveste de minune. Django este o poveste simpla, pura si justificata de razbunare" au scris cei de la Hollywood Reporter.


 

Django Unchained se petrecere In America  sclavagista, unde un dentist german (Christoph Waltz) transformat in vanator de recompense, rascumpara un sclav pe nume Django (Jamie Foxx) si se lasa convins de acesta sa-l ajute sa o elibereze pe sotia lui Broomhilda (Kerry Washington), care a ramas pe plantatia Candyland din Mississippi si este obligata de catre maleficul si sadicul stapan Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) sa ofere favoruri sexuale albilor.
 

 

Django Unchained are premiera in SUA pe 25  decembrie 2012, iar in Romania pe 18 ianuarie 2013.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies