marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Django Unchained: filmul lui Quentin Tarantino a fost retras din cinematografele chineze chiar in ziua lansarii

Toata spectacolele pentru Django Unchained au fost suspendate in China, chiar in ziua premierii. Operatorii sustin ca de vina pentru aceasta situatie ar fi problemele tehnice, informeaza Hollywood Reporter.

Django Unchained: filmul lui Quentin Tarantino a fost retras din cinematografele chineze chiar in ziua lansarii

Cel mai recent film al lui Quentin Tarantino, Django Unchained a fost retras din cinematografele din China, chiar in prima zi.  Django ar fi fost primul film al lui Tarantino pe care autoritatile chineze si-au dat acotrdul sa fie difuzat in China.


Zilele trecute, presa straina scria ca Tarantino a acceptat sa cenzureze anumite scene violente. Tarantino a acceptat sa reediteze filmul astfel incat sa se adapteze diverselor piete. Pentru varianta chineza, Tarantino a facut niste modificari, precum intunecarea nuantei de sange si ajustarea intensitatii marilor explozii sangeroase ce apar de-a lungul filmului. Cu toate astea, durata a ramas aceeasi, de 165 minute, asa cum este si varianta originala.

"Ceea ce noi numim violenta este esential pentru acest film, insa aceste modificari nu vor afecta povestea si filmul asa cum a fost conceput in mod original. Am vrut doar sa diminuam efectul socant, am inchis sangele la culoare si am folosit mai putina lumina in anumite scene. Quentin stie perfect cum sa faca asta si el era singurul in masura sa o faca. " a spus Zhang Miao, presedintele diviziei Sony din China, pentru Hollywood Reporter.

 

 

Situatia inca ramane confuza cu privire la motivele pentru care a fost retras filmul. "Am primit azi un telefon la ora 10 dimineata, dar era prea tarziu sa anulam cele doua spectacole care rulau. Ni s-a spus ca e vorba de niste probleme tehnice si ca trebuie sa anulam spectacolele. Nu ni s-a spus daca filmul va fi readus in cinematografe" a spus reprezentantul unui cinematograf din Shanghai.


Cei de la Sony nu au comentat inca situatia si sustin ca asteapta sa primeasca mai multe informatii despre cele intamplate.

Cei care au reusit totusi sa vada filmul in cinema au reactionat imediat pe internet prin intermediul Weibo, varianta chineza pentru Twitter. Acestia au dezvaluit ca filmul abia incepuse, apoi a fost oprit si ei au fost rugati sa paraseasca sala. Presa chineza a citat surse anonime din industrie care sustin ca filmul ar fi fost scos din cinema din cauza scenelor de nuditate.


Administratia de Stat Chineza de Radio, Film si Televiziune (SARFT) previzioneaza si cenzureaza toate filmele inainte de lansarea lor in cinematografe. O parte dintre chinezi au laudat initiativa acestora de a difuza Django Unchained, considerand ca acesta este un pas inainte si o urma de toleranta.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Intră în atmosfera de Paște cu Scrisorile Maicii Tereza

O dramă care explorează viața Maicii Tereza (Juliet Stevenson) prin prisma scrisorilor pe care aceasta le-a scris prietenului și consilierului sau spiritual, părintele Celeste van Exem (Max von Sydow), pe o perioadă de aproape cincizeci de ani.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies