marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Django Unchained va fi mai putin violent in China: Quentin Tarantino a cenzurat scenele sangeroase

Inca un film popular va fi cenzuara in China. Nici macar Quentin Tarantino nu scapa de mana de fier a cenzurii chineze.  Django Unchained va fi vazut intr-o versiune mai putin sangeroasa in China,

Django Unchained va fi mai putin violent in China: Quentin Tarantino a cenzurat scenele sangeroase


Tarantino a acceptat sa reediteze filmul astfel incat sa se adapteze diverselor piete. Pentru varianta chineza, Tarantino va face niste modificari, precum intunecarea nuantei de sange si ajustarea intensitatii marilor explozii sangeroase ce apar de-a lungul filmului. Cu toate astea, durata  va ramane aceeasi, de 165 minute, asa cum este si varianta originala.

La Hong Kong, Django a fost deja lansat, deoarece orasul are un sistem mult mai tolerant fata de restul tarii in ceea ce priveste clasificarile de acest gen. Ca in fiecare film al lui Tarantino scenele de actiune sunt explozive si genial create, chiar daca adesea absurde. Django este plin de astfel de imagini de la sclavi sfasiati de caini sau obligati sa se bata intre ei pana se ucid la scena in care eroul interpretat de Jamie Foxx doboara unul cate unul toti oamenii de pe plantatia lui Candie.

 

 

 

 

"Ceea ce noi numim violenta este esential pentru acest film, insa aceste modificari nu vor afecta povestea si filmul asa cum a fost conceput in mod original. Am vrut doar sa diminuam efectul socant, am inchis sangele la culoare si am folosit mai putina lumina in anumite scene. Quentin stie perfect cum sa faca asta si el era singurul in masura sa o faca. " a spus Zhang Miao, presedintele diviziei Sony din China, pentru Hollywood Reporter.

Pe langa violenta fizica, un alt tip de violenta caracteristica lui Tarantino este cea de limbaj, insa chinezii nu s-au legat de acest aspect. Chiar inainte de lansarea filmului, anul trecut regizorul a fost nevoit sa explice motivul pentru care in filmul sau este folosit de 110 ori cuvantul "nigger" ("negru"), un termen in general interzis in filmele americane si nu numai. Celebrul regizor spune ca pelicula sa este pertinenta din punct de vedere istoric, insa acest argument nu a reusit sa inchida gura celor care reproseaza totodata violenta extrema a filmului.


 


Criticii de peste Ocean au numit Django cel mai bun film despre sclavie facut vreodata. "Am vrut sa fac un film despre sclavie, iar actiunea sa nu fie plasat pe o alta planeta, ci sa aiba loc in lumea reala, insa sa folosesc un alt gen de film pentru a spune povestea" a declarat Tarantino. "Django Unchained nu trateaza cu manusi lunga istorie a Americii in sclavie si rasism, ci planteaza dinamita in acest bagaj nedorit al tarii si-l detoneaza pe intreg ecranul", a scris publicatia americana The Hollywood Reporter.

Intrebat acum cateva luni daca exista o legatura intre violenta din filme si cea din realitate, Tarantino a izbucnit nervos. Regizorul in varsta de 49 de ani a raspuns vehement: "Refuz sa-ti raspund la intrebare, nu ma intreba asa ceva. Nu sunt sclavul tau si tu nu esti stapanul meu. Nu ma poti face sa dansez dupa cum canti tu, nu sunt maimuta ta. Daca ii pasa cuiva ce cred eu despre violenta, poate sa caute pe Google si sa vada ce spun eu de 20 de ani despre violenta. Nu mi-am schimbat parerea. Eu sunt aici sa-mi promovez filmul, nu sa sunt dator sa iti dau tie explicatii".

 


In timpul promovarii filmului a avut loc si tragedia armata de la Newton, Connecticut (26 de morti) iar regizorul a fost intrebat daca dragostea lui fata de filmele violente s-a mai diminuat in urma acesteia. Tarantino a declarat ca nu vede nicio legatura: "M-as uita la filme kung fu la 3 zile de la masacrul de la Scoala din Sandy Hook? Poate ca da, pentru ca una nu are nicio legatura cu cealalta."

Django Unchained se petrecere In America  sclavagista, unde un dentist german (Christoph Waltz) transformat in vanator de recompense, rascumpara un sclav pe nume Django (Jamie Foxx) si se lasa convins de acesta sa-l ajute sa o elibereze pe sotia lui Broomhilda (Kerry Washington), care a ramas pe plantatia Candyland din Mississippi si este obligata de catre maleficul si sadicul stapan Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) sa ofere favoruri sexuale albilor.FIlmul a primit 2 Oscaruri, pentru scenariu si cel mai bun actor in rol secundar - Christoph Waltz.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies