marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Drama Lincoln a avut premiera la New York: vezi cat de impresionati au fost criticii americani de noul film al lui Steven Spielberg

Avand fiecare in palmares cate doua premii Oscar, Steven Spielberg si Daniel Day-Lewis fac echipa in filmul “Lincoln” – o drama emotionanta care se focuseaza in special pe ultimele luni de viata ale celui de-al 16-lea presedinte al Americii. Filmul a avut parte ieri de o vizionare surpriza in cadrul Festivalului de Film de la New York unde a fost primit cu mult entuziasm.

Drama Lincoln a avut premiera la New York: vezi cat de impresionati au fost criticii americani de noul film al lui Steven Spielberg

 

Lincoln pare un film special creat pentru premii a declarat Scott Feinberg, un critic al revistei Hollywood Reporter. Pelicula este bazata pe romanul biografic a lui Doris Kearns Goodwin "Rivalii: Geniul politic al lui Abraham Lincoln” iar scenariul a fost semnat de Tony Kushner cel care a lucrat cu Steven Spielberg si la Munich (2005).
 

Lincoln este primul presedinte american care a abolit sclavia si a desavarsit unitatea statelor americane. Datorita abilitatilor sale exceptionale si deciziilor luate in timpul unei perioade greu incercate, Abraham Lincoln a putut schimba destinul unei natiuni. In afara de interpretarea stralucitoare a lui Daniel Day-Lewis, au mai fost laudati si Sally Field cea care joaca rolul nevestei lui Lincoln prinsa intr-o casnicie plina de probleme si  Tommy Lee Jones care interpreteaza rolul unui republican radical.


Din distributia filmului mai fac parte: Joseph Gordon-Levitt, David Oyelowo, Sally Field, Tommy Lee Jones, James Spader, John Hawkes, Michael Stuhlbarg, David Strathairn, Walton Goggins, Tim Blake Nelson, Bruce McGill, Jackie Earle Haley, Lee Pace si Jared Harris si este programat sa apara in cinematografele din Romania in ianuarie 2013.


Primele reactii ale criticilor americani pe retelele de socializare:

Bilge Ebiri, editor la New York Magazine si Vulture: "Lincoln este cel mai bun film facut de Steven Spielberg."

Matt Patches, editor la Hollywood.com: "Lincoln este un film plin de incarcatura politica. Mi-au placut mult afacerile politice din spatele cortinei. Tommy Lee Jones este grozav in film. Este minunat ca intreaga distributie ii poate tine piept lui Day-Lewis."

Whoopi Goldberg, actrita: " Tocmai am vazut cel mai grozav film regizat de Spielberg. Daniel Day-Lewis te va face sa uiti de orice alt actor care l-a jucat pe Lincoln. Tommy Lee Jones este fara cusur. Este un film cum nu s-a mai vazut de mult pe ecrane si cum nu veti vedea prea curand."

David Ehrlich, editor la Movies.com si Box Office Magazine: " Lincoln este prea plictisitor si prozaic pentru a castiga marele premiu. Are trei interpretari explozive, insa nu are sanse la marele premiu decat daca un adversar al sau dezamageste."

Lou Lumenick, editor New York Post: "Daniel Day-Lewis este excelent in Lincoln, insa Tommy Lee Jones fura show-ul."

Clayton Davis, editor Awards Circuit: "Lincoln se inalta si il aduce pe cel mai bun Steven Spielberg din ultimii ani. Tommy Lee Jones, James Spader ies in evidenta. Sally Field e demna de Oscar. Spielberg este in cursa pentru Oscarul cu numarul 3. Day-Lewis este foarte bun, rezervat, prezenta puternica. Poate primi o nominalizare, insa nu si castiga. Lincoln este inteligent scris si emotional din punct de vedere politic. Este foarte bine regizat. Sunt sigur ca unora nu le va placea pentru ca este foarte incarcat din punct de vedere politic si surprinzator de amuzant."



 

Sursa: Hollywood Reporter


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies