marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

După 21 de ani, Angelina Jolie renunță la rolul său de ambasador ONU

Una dintre cele mai fervente activiste pentru drepturile refugiaților, actrița a demisionat din funcția de trimis special al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

După 21 de ani, Angelina Jolie renunță la rolul său de ambasador ONU
După 21 de ani de activitate în slujba refugiaților, actrița Angelina Jolie uimește cu decizia sa de a renunța la rolul său de ambasador ONU. 
 
„Simt că a venit timpul să lucrez diferit și să mă implic direct în lucrul cu refugiații și cu organizațiile locale“, a declarat actrița într-un comunicat publicat de UNHCR. „După mai bine de 20 de ani, mă retrag astăzi din activitatea mea în cadrul Agenției ONU pentru Refugiați. Cred în multe lucruri pe care le face ONU, în special în viețile pe care le salvează prin ajutorul de urgență. UNHCR este plin de oameni extraordinari care aduc o îmbunătățire în viața oamenilor în fiecare zi. Refugiații sunt oamenii pe care îi admir cel mai mult din lume și sunt dedicată cauzei lor pentru tot restul vieții mele. Voi lucra acum cu organizațiile conduse de persoanele cele mai direct afectate de conflicte, care le dau cea mai mare voce“, a mai spus ea în același comunicat, publicat și pe contul său de Instagram.
 
„Angelina Jolie este de mult timp un partener umanitar important al UNHCR. Îi mulțumim pentru deceniile sale de serviciu, pentru angajamentul său și pentru diferența pe care a făcut-o pentru refugiați", a declarat Filippo Grandi, șeful UNHCR.

 
Angelina Jolie, una dintre cele mai emblematice figuri de la Hollywood, a întreprins peste 60 de misiuni de-a lungul anilor, folosindu-se de celebritatea și de influența sa mediatică pentru a atrage atenția asupra situației dramatice a refugiaților. Recent, ea a călătorit în Yemen și Burkina Faso împreună cu UNHCR pentru a se întâlni cu persoanele strămutate. Totodată, anul acesta, Angelina Jolie a călătorit și în Ucraina, fiind surprinsă de bombardamente în timp ce vizita un centru din Liov.
 
FOTO: Instagram

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies