12 filme cu potential la Oscar ce vor fi prezentate la Festivalul de Film de la Toronto
1525
0
4 septembrie 2014 17:53
Cariera lui Eddie Redmayne, cunoscut pana acum din Les Miserables, unde a jucat alaturi de Hugh Jackman sau Amanda Seyfried, tocmai a explodat, dupa ce a fost vizionat in premiera la Toronto noul sau film, The Theory of Everything.
Eddie Redmayne il joaca pe Stephen Hawking in The Theory of Everything, fimul despre care vorbeste toata lumea la Toronto in aceasta saptamana. Filmul a fost aplaudat la scena deschisa iar criticii de specialitate au fost cu totul impresionati de forta actoriceasca a starului de 32 de ani.
Filmul "The Theory of Everything" se concentreaza pe relatia dintre savant si prima sa sotie, Jane, interpretata de Felicity Jones. Ambii actori au fost laudati pentru interpretarile puternice si autentice din filmul regizat de James Marsh. Redmayne a trecut printr-o transformare dramatica si este de nerecunoscut, asa ca asta ar putea fi un bonus pentru a intrat in cursa pentru Oscaruri in 2015.
Stephen Hawking, care se deplaseaza cu ajutorul unui scaun cu rotile si comunica prin intermediul unui computer si a unui sintetizator vocal, a fost diagnosticat cu o maladie neuronala degenerativa (scleroza laterala amiotrofica) la varsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus in acel moment ca mai avea de trait cel mult doi sau trei ani. Ajuns in prezent la varsta de 72 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciati oameni de stiinta din lume, fiind cunoscut pentru lucrarile sale despre gaurile negre si pentru cartea sa "Scurta istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), devenita un bestseller international.
Rolul l-a solicitat enorm pe Eddie Redmayne, mai ales ca in unele scene este nevoit sa isi miste doar muschii faciali, insa la fel de puternica si determinata este Felicity Jones, in rolul sotiei. Acotrul a povestit cum s-a pregatit pentru transformarea fizica impresionanta. "Mama lui si sotia mi-au explicat cum sa imi misc sprancenele ca sa fiu la fel de expresiv ca el.. In rest, am muncit mult in fata oglinzii si discutam cu Stephen Hawking pe Ipad. Cand il intalnesti, el nu vrea sa vorbeasca despre boala. Dupa ce a primit diagnosticul, a spus ca nu vrea sa mai vada niciun doctor. Asa ca am incercat sa ma pregatesc cat de mult am putut pana sa il cunosc. De fapt, acest film nu ar trebui considerat unul despre boala sau suferinta, ci este de fapt o poveste de dragoste neconventionala." a spus acesta pentru Huffington Post.
"Am petrecut 6 luni in clinicile cu pacienti de ALS, am stat de vorba cu pacientii si familiile lor pentru a intelege cum se manifesta si cum ii afecteaza. Insa, partea cea mai interesanta a fost timpul petrecut alaturi de familia lui Stephen Hawking. Copiii sai sunt adorabili si nu percep boala, ca noi, adultii. Pentru ei e ceva normal ca tatal lor sa fie asa, s-au obisnuit si traiesc impacati cu acest gand. Iar asta ne-a oferit libertate in film sa improvizam putin." a mai povestit actorul.
Acesta a fost nevoit sa slabeasca cateva kilograme si a fost destul de tensionat pentru ca isi dorea foarte mult sa ofere un portret real al omului de stiinta, insa la final a declarat ca "este cel mai important si satisfacator rol din viata mea".
Actorul de la Hollywood vine des în România, unde și-a făcut și prieteni, iar acum se află din nou aici, cu un alt proiect.