marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sa ne amintim de cea mai fermecatoare actrita din istorie: a trecut  un an de la moartea lui Elizabeth Taylor, una dintre  cele mai mari legende ale cinematografiei mondiale

Pe 23 martie 2011 se stingea cea mai fermecatoare si fascinanta actrita din lume, Elizabeth Taylor, iar Hollywood-ul isi lua adio de la unul din cele mai mari simboluri din cinematografia mondial.

Sa ne amintim de cea mai fermecatoare actrita din istorie: a trecut un an de la moartea lui Elizabeth Taylor, una dintre cele mai mari legende ale cinematografiei mondiale

GALERIE FOTO  IMAGINI INEDITE CU ELIZABETH TAYLOR

 

La un an de la disparitia legendarei actrite  care a cucerit publicul cu talentul si ochii ei violeti, fanii nu au uitat-o si probabil ca nu o vor uita niciodata.


Iubita de tabloide care au urmarit-o neincetat Elizabeth Taylor a trait tumultuos: a trecut prin iubiri si despartiri cu o viteza care a impresionat pe toata lumea , pentru ca la final sa se inchida in sine. A jucat in peste 60 de filme si TV showuri iar moartea ei a marcat  sfarsitul unei ere - Taylor era ultima din marile zeite ale cinematografiei mondiale.

Totodata, ea a cazut de pe cal in timpul unor filmari, a suferit de pneumonie si cancer de piele, a fost supusa unei traheotomii, a fost dependenta de alcool si analgezice, a fost supusa mai multor interventii chirurgicale la plamani, creier, sold si inima. In 1997, actrita a suferit un atac cerebral in urma unei operatii de extirpare a unei tumori pe creier si a fost chiar in moarte clinica.

 

Tu esti seful gastii tale. Faci programul oriunde esti, direct de pe telefon. m.procinema.ro – Ghidul tau mobil de filme

 

 


Viata ei tumultuoasa s-a aflat frecvent pe prima pagina a ziarelor de scandal, care au documentat evidentele fluctuatii de greutate pe parcursul anilor.

Declarata una din cele mai frumoase femei din lume, Elizabeth Taylor a scris istorie la Hollywood devenind in 1963  primul star care a primit 1 milion de dolari pentru un film. Se intampla in "Cleopatra" una dintre cele mai costisitoare pelicule din acele vremuri. Acesta a fost filmul la care l-a cunoscut pe  Richard Burton - barbatul cu care s-a casatorit de doua ori.



Elizabeth Taylor a fost una dintre cele mai indragite actrite din lume. Castigatoare a doua premii Oscar pentru rolurile din "Butterfield 8" (1960) si "Cui ii e frica de Virginia Woolf?" (1966), aceasta a fost clasata in 1999 pe pozitia a saptea de catre American Institut Film, in topul celor mai mari actrite din lume.

Nascuta in Londra, Anglia in 1932, Elizabeth Taylor a atras atentia inca de mica, prin rolul sau din "There's One Born Every Minute"(1942). Liz Taylor avea doar zece ani cand a filmat primul sau rol.

In 1943, studiourile MGM au ales-o sa joace in "Lassie Come Home", urmand ca in 1944 sa dea marea lovitura cu "National Velvet", film care a propulsat-o printre celebritatile Hollywood-ului. Si frumoasa, si talentata, devenise preferata producatorilor, jucand film dupa film, insa abia in 1960 i-a fost recunoscut talentul, obtinand primul sau Oscar pentru rolul din "Butterfield 8".

Frumoasa actrita cu ochi violeti a devenit populara si prin povestea nebuna de dragoste pe care a trait-o alaturi de actorul Richard Burton. Revista Time a catalogat iubirea celor doi drept cea mai frumoasa poveste de dragoste a secolului. Cei de la Time au avut dreptate: o relatie de 15 ani, care ba incepe, ba se incheie cu divorturi, sau este tinuta ascunsa pentru ca este considerata adulter, dar care nu s-a terminat niciodata, nici chiar cand Vaticanul i-a condamnat, nu poate fi decat iubirea secolului.


Dragostea pe care a trait-o alaturi de Richard Burton a fost atat de intensa incat i-a marcat pe amandoi, atat pozitiv, cat si negativ. Richard Burton era dependent de alcool, motiv pentru care a fost parasit de Liz Taylor la un moment dat. Si, desi acesta a promis ca se lasa si cei doi s-au impacat, el nu a reusit sa se lase complet de alcool. Chiar daca era casatorit cu Sally Hay Burton, actorul nu a putut renunta la dragostea vietii lui, Elizabeth Taylor. La randul ei actrita, care mai avusese cinci soti inaintea lui, nu s-a sfiit sa inceapa o relatie cu el, in timp ce era maritata. Furtuna, ploaie, soare, divorturi, impacari si multa pasiune. Cam asa ar putea fi descrisa relatia celor doi.

Insa viata lui Liz nu a fost atata de usoara, aceasta fiind extrem de bolnava. In ultimii 25 de ani din viata artistei, aceasta a trebuit sa faca mai mult de o suta de operatii: a fost operata pe creier, la sold, a avut interventii la spate, a suferit de pneumonie, a avut cancer de piele si a fost aproape tot timpul dependenta de alcool si analgezice. In 1997, actrita a suferit un atac cerebral care practic a omorat-o, actriita ajungand in coma clinica.

Chiar daca multi ani actrita a fost grav bolnava, pofta de viata pe care aceasta o avea a intrecut orice greutate. Numai un om care iubeste viata cu adevarat poate sa treaca peste aceste greutati si suferinte.

Frumusetea actritei a cucerit multe inimi, aceasta a avut cinci soti, din casniciile sale au ramas patru copii, doi baieti si doua fete. Insa toata lumea si-ar fi dorit sa fie in preajma ei, o frumusete de inegalat, o femeie extrem de puternica, talentata si plina de viata.

Elizabeth Taylor a murit la varsta de 79 de ani, in urma unor afectiuni cardiace, dupa ce a stat internata in spital timp de 6 saptamani. Lupta ei cu viata a incetat, iar drumul ei probabil ca se continua alaturi de Richar Burton, in lumea spirituala.

Lumea cinematorgrafica isi va aduce aminte intotdeauna cu drag de una dintre cele mai mari actrite ale lumii, Elizabeth Taylor.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies