marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Elizabeth Taylor, legenda feminina a cinematografiei - Afla TOTUL despre actrita!

Elizabeth Taylor a fost, cu siguranta, una dintre cele mai cunoscute si apreciate actrite ale tuturor timpurilor. Fie ca a fost vorba de rolurile sale indelung aclamate, de remarcile sale sau de viata sa personala controversata, Liz a stiut dintotdeauna cum sa acapareze lumina reflectoarelor.

Elizabeth Taylor, legenda feminina a cinematografiei - Afla TOTUL despre actrita!

Iata cateva din lucrurile ce i-au marcat existenta pe toate planurile.

Informatii biografice:


Elizabeth Rosemond Taylor
a fost o actrita de origine britanica, fiind nascuta in Londra, Marea Britanie, la data de 27 Februarie 1932. Chiar daca s-a nascut pe taram englezesc, parintii lui Elizabeth au fost doi iubitori de arta americani. Talentul actoricesc l-a dobandit de pe urma mamei sale, ce a avut propriile sale experiente cu teatrul pana sa se casatoreasca.

Liz copilareste in Londra pana la varsta de 7 ani, cand ea si mama sa sunt fortate sa plece in America din pricina razboiului iminent. Tatal lui Elizabeth ramane in Anglia pentru a incheia afacerea familiei cu obiecte de arta.

Cariera:


Cunoscuta datorita talentului sau nemarginit, dar si a frumusetii, Liz Taylor a fost dintotdeauna o prezenta foarte senzuala in peisajul cinematografic. Din aceasta cauza, a fost poreclita si “Kitten” (“Pisicuta”).

Si-a inceput cariera cand avea doar 10 ani, tot datorita sarmului sau irezisibil. Un prieten de-ai parintilor sai a sugerat ca fata este foarte draguta si ar putea sa mearga la auditii pentru “There’s One born Every Minute (1942).

Palmaresul sau include aproximativ 70 de productii, 2 premii Oscar pentru “Cea mai buna actrita”, alte 37 de premii si 16 nominalizari la diverse festivaluri de profil. Printre filmele care au consacrat-o se numara “Cleopatra”, “Cat on a Hot Tin Roof” sau “Who's Afraid of Virginia Woolf?

De fapt, actrita a fost atat de apreciata incat pe parcursul vietii a primit de mai multe ori premii care sa-i valorifice intreaga cariera: in 1997 a primit acest premiu din partea “Societatii actorilor de film” si in 1993 din partea Institutului American de Film. In 1992 a primit si premiul Oscar umanitar Jean Herscholt pentru lupta sa impotriva SIDA

 

Viata personala:

Nu multi barbati au rezistat frumusetii de necontestat a actritei. De altfel, Liz a luat de sot orice barbat a dorit si de cate ori a dorit. Astfel a ajuns la impresionantul numar de 8 casnicii (dintre care 2 au fost cu Richard Burton). Aveti mai jos intregul istoric al mariajelor lui Liz:

Conrad "Nicky" Hilton (6 Mai 1950 – 29 ianuarie 1951)
Michael Wilding (21 februarie 1952 – 26 ianuarie 1957)
Michael Todd (2 februarie 1957 – 22 martie 1958)
Eddie Fisher (12 mai 1959 – 6 martie 1964)
Richard Burton (15 martie 1964 – 26 iunie 1974)
Richard Burton (10 octombrie 1975 – 29 iulie 1976)
John Warner (4 decembrie 1976 – 7 noiembrie 1982)
Larry Fortensky (6 octombrie 1991 – 31 octombrie 1996)

Intre anii 1975 si 1976, Liz a fost iubita ambasadorului iranian Ardeshir Zahedi. Cei doi au divortat de actualii parteneri pe duratat idilei si pareau un cuplu grozav, fiind considerati cel mai interesant cuplu al momentului.

Asa cum este firesc, o parte din relatiile lui Elizabeth au devenit fructuoase, dand rod unor copii minunati: cu Michael Wilding actrita are 2 fii, iar cu Todd si Burton cate o fiica. Liz a devenit bunica pentru prima oara la varsta de 39 de ani (in 1971) si 9 nepoti ii deplang decesul.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies