marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Elysium: cum va arata Pamantul in anul 2154, regizorul Neill Blomkamp explica de unde s-a inspirat pentru univesul futurist din super productia cu Matt Damon

Mult asteptatul film care il are in prim plan pe Matt Damon urmeaza sa se lanseze la sfarsitul acestei saptamani in SUA si pe 16 august in Romania. Intr-un material publicat de Business Insider, regizorul Neill Blomkamp a dezvaluit cum a realizat lumea futuristica din filmul sau.

Elysium: cum va arata Pamantul in anul 2154, regizorul Neill Blomkamp explica de unde s-a inspirat pentru univesul futurist din super productia cu Matt Damon

 

GALERIE FOTO Cum a fost realizat viitorul distopic din Elysium in 28 de imagini spectaculoase


 


Cu actiunea stabilita in anul 2154, filmul se invarte in jurul conflictului existent intre populatia bogata de pe nava spatiala Elysium si cei saraci ramai pe un Pamant suprapopulat. Regizorul Neill Blomkamp (District 9) a marturisit ca lumea perfecta de pe Elysium a fost inspirata de pe Standford Torus, un design realizat de NASA in 1975, care poate adaposti intre 10.000 ai 140.000 de oameni in spatiu.

 

"Inapoi in anii '70, oameni discutau despre ideea de a trai pe Pamant si de a construi nave spatiale pentru noi, pentru a locui in spatiu intr-o zi", a declarat Blomkamp. "Unul dintre raspunsurile la aceasta provocare a fost Stanford Torus. Imi place ideea de a lua un concept bine-cunoscut si de a-l imbunatati cu averi, diamente, si vile in stil Bel Air", a adaugat acesta.

 

 

 

In Elysium, personajul lui Matt Damon incearca sa traiasca o viata normala pe Pamant, in anul 2154. Intr-un moment de neatentie, ajunge sa fie captiv intr-o camera radioactiva la locul de munca, iar daca timp de 5 zile nu face rost de antidot, moare. Astfel, Matt Damon este nevoit sa ajunga pe Elysium o statie spatiala luxoasa, unde locuitorii au acces la medicamente si tehnologie moderna, spre deosebire de Pamant, unde viata este dominata de saracie, boala si razboi. Cu ajutorul unei constructii robotizate atasate de corpul lui, Matt Damon  detuneaza o nava guvernamentala si reuseste sa se infiltreze pe Elysium.

 

 

 

 

Pentru promovarea filmului, Sony Pictures a realizat un colaj de fotografii in care sunt prezentate momente-cheie din productie.


Elysium se anunta un film mai mult decat interesant. Numit de Neill Blomkamp un science-fiction original si foarte violent, actiunea filmului este plasata intr-un viitor futurist, in 2154, in care exista doua clase sociale: cei foarte bogati, care locuiesc pe o statie spatiala imaculata si construita de mana omului denumita Elysium, in timp ce restul oamenilor, care traiesc pe o planeta Pamant suprapopulata si in ruina.

 

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies