marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Emma Thompson este o creatoare moderna a lui Mary Poppins. Cum arata actrita in rolul celebrei scriitoare care a adus-o la viata pe cea mai cunoscuta dadaca

La cateva luni de la anuntul oficial al realizarii productiei Saving Mr.Banks au aparut primele imagini de pe platourile de filmare, imagini care o aduc in prim plan pe Emma Thompson.

Emma Thompson este o creatoare moderna a lui Mary Poppins. Cum arata actrita in rolul celebrei scriitoare care a adus-o la viata pe cea mai cunoscuta dadaca

 

Alaturi de actrita care a castigat un Oscar pentru rolul din Howards End (1992), din distributia peliculei regizate de John Lee Hancock mai fac parte Tom Hanks si Colin Farrell.

 

Imbracata precum o printesa, intr-o rochie lunga, alba, foarte sofisticata, Emma Thompson si-a luat in serios rolul pe care urmeaza sa-l aduca la viata, acela al scriitoarei P.L. Travers, creatoarea lui Mary Poppins. Imaginile care au fost oferite spre publicare o arata pe actrita la premiera filmului Mary Poppins, premiera la care si-a facut aparitia intr-o masina de epoca.

 

 

Filmul Saving Mr Banks va urmari relatia tensionata dintre producatorul nord-american Walt Disney si scriitoarea australiana P.L. Travers, pe care acesta s-a straduit vreme de 14 ani sa o convinga sa-i cedeze drepturile de a ecraniza seria de carti pentru copii ce o aveau ca protagonista pe dadaca cu puteri magice Mary Poppins. Autoarea a urat atat de mult secventele animate din filmul lansat in 1964 incat a refuzat sa mai colaboreze cu Disney.

 

La inceputul anilor 1960, imperiul Disney avea un succes enorm, iar Walt Disney Productions s-a remarcat ca fiind cea mai buna companie din lume generatoare de divertisment pentru familie. Dupa decenii de incercari, Disney a reusit in final sa obtina drepturile de ecranizare pentru romanul Mary Poppins a lui P.L. Travers. Filmul, lansat in 1964, a devenit cel mai mare succes al studioului in anii 1960. Tot in aceasta perioada, Walt Disney a inceput sa planifice un parc tematic mult mai mare decat Disneyland, numit Disney World.

 

 

Filmul "Saving Mr Banks" va fi regizat de John Lee Hancock si are un scenariu semnat de Kelly Marcel. In 1964 Julie Andrews interpreta dadaca viselor oricarui copil intr-un film premiat cu cinci Oscaruri si in care juca alaturi de Dick Van Dyke si David Tomlinson.

 

Walt Disney a fost cel mai recompensat creator al tuturor vremurilor: alaturi de echipa sa a primit, din aproape toate tarile de pe toate continentele, 950 de medalii, dintre care 48 de premii Oscar si sapte premii Emmy. Regatul sau magic - Disneyland - primeste mii de vizitatori printre care regi, regine si sefi de state din toata lumea. Compania sa, cunoscuta acum sub numele de The Walt Disney Company, are venituri anuale de peste 30 de miliarde de dolari.

 

Filmarile au inceput la jumatatea lunii septembrie, iar lansarea oficiala va avea loc anul viitor, pe 20 decembrie 2013.


Galerie foto


Modifică setările cookies