marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ender’s Game nu va avea o continuare, motivele pentru care unul dintre cele mai asteptate filme science-fiction din ultimii ani a dezamagit

Desi a fost lider de box-office in SUA in weekend-ul lansarii, cifrele inregistrate de Ender's Game nu sunt chiar stralucite. Cu doar 28 de milioane de dolari incasate, Ender's Game nu pare sa fie un hit, mai ales ca in urmatoarele doua saptamani are de infruntat adversari grei ca The Hunger Games: Catching Fire sau Thor: The Dark World.

Ender rsquo;s Game nu va avea o continuare, motivele pentru care unul dintre cele mai asteptate filme science-fiction din ultimii ani a dezamagit


Specialistii ce analizeaza statisticile si posibilitatile lansarii unor noi francize la Hollywood au venit cu un pronostic negativ, anuntand faptul ca filmul regizat de Gavin Hood nu a reusit sa-si recupereze nici macar investitia pentru filmari si ca, momentan, se lupta sa atinga cota de 110 milioane de dolari ce a fost necesara productiei, scriu cei de la The Guardian.


In Statele Unite, prima saptamana le-a adus producatorilor in conturi o cifra solida de 28 de milioane de dolari, insa nu este una demna de declarat. Urmat indeaproape de continuarea filmului Thor, “The Dark World”, prestigiul lui “Ender’s Game” a vazut rapid apusul.

 

 


Expertul Eric Handler de la MKM Partners a declarat: „In ciuda popularitatii romanului, filmul nu a prins publicului tanar. Peste 54% din audienta a fost formata din oameni cu varste peste 25 de ani.” Un bun, dar nu grozav calificativ cinematografic, B+, nu promite a tine viu interesul spectatorilor, mai ales din cauza premierei „Thor: The Dark World.”

 


„Ender’s Game a pornit cu  28 de milioane de dolari in Statele Unite, insa nu suficient pentru a reprezenta inceputul glorios al unei noi francize marca Summit Entertainment si OddLot”, a adaugat Matthew Harrigan de la Wunderlich Securities. De asemenea, Ben Mogil din cadrul Stifel, Nicolaus & Co a punctat improbabilitatea obtinerii unor incasari mai mari de 75 de milioane de dolari in viitor. O adevarata pierdere, luand in considerare suma alocata productiei de 110 milioane de dolari si faptul ca proiectul era asteptat ca un adevarat blockbuster.

 

 

 


La inceput, „Ender’s Game” parea promitator si pregatit sa lanseze o noua franciza cu un succes asemanator celeilalte serii a celor de la Summit „The Hunger Games”. Filmul in sine cere o continuare, insa publicitatea negativa, acuzarile de promovare ale homosexualitatii si casatoriilor intre persoanele de acelasi sex, facute de catre autorul Orson Scott, i-au scazut cu mult valoarea. Mai mult, cinefilii s-au plans de faptul ca filmul nu a avut o campanie de marketing suficient de vizibila incat sa atraga si publicul mai putin familiarizat cu opera lui Orson Scott Card.

 

 

 


Cu toate astea, „Ender’s Game” s-a bucurat de comentarii peste medie si in prezent detine un rating de 61% pe Rotten Tomatoes. In „The Guardian”, Peter Bradshaw noteaza ca pelicula, ce spune povestea recrutarii unor genii adolescenti pentru salvarea planetei de-o amenintare extraterestra, a reprezentat un efort decent al producatorilor: „Finalul apocaliptic sugereaza faptul ca s-a exagerat mai mult decat poate fi tolerat in plan de idei, insa arata bine si povestea te zguduie.”

 

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies