marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ender's Game, filmul preferat al americanilor: pelicula science-fiction a debutat pe primul loc in box-office, ce incasari a facut

Weekendul trecut, Ender's Game a debutat in cinematografele nord-americane. Fara sa aibe vreun rival pe masura, filmul cu Harrison Ford si Asa Butterfield a debutat chiar pe primul loc in box-office, cu incasari de 28 de milioane de dolari.

Ender s Game, filmul preferat al americanilor: pelicula science-fiction a debutat pe primul loc in box-office, ce incasari a facut

 

Pelicula science-fiction regizata de Gavin Hood a avut un debut bun in America de Nord, cu 28 de milioane de $ in primul weeekend. Insa, va avea nevoie de o stabilitate in box-office pentru a-si recupera cei 110 de milioane de $ investiti in bugetul filmului.  Cei de la Hollywood Reporter scriu insa ca aceasta sarcina va fi foarte dificila in urmatoarele doua saptamani, cand se lanseaza doua dintre cele mai asteptate filme ale acestui final de an: Thor: The Dark World si Hunger Games: Catching Fire.


Ender's Game/Jocul lui Ender
a primit calificativul B+ pe CinemaScore, ceea ce inseamna ca majoritatea spectatorilor a fost incantata de ce a vazut. Filmul este adaptarea romanului science-fiction cu acelasi nume, scris de Orson Scott Card. Autorul a facut valuri in presa dupa ce a oferit niste declaratii vehemente impotriva comunitatii gay.  58% din public a fost cu varsta peste 25 de ani, desi eroii romanului sunt copii. Card a spus intotdeauna ca romanul sau este adresat adultilor.

 

 

 

Dupa ce, timp de 20 de ani s-au facut eforturi in vederea ecranizarii romanului SF “Ender’s Game” al lui Orson Scott Card, iata ca fanii au ocazia sa vada unul dintre cele mai asteptate filme ale anului.  Din distributie fac parte Harrison Ford, Ben Kingsley, Asa Butterfield, Mellisa Leo, Hailee Stanfield.

Actiunea filmului Jocul lui Ender/ Ender's Game se desfasoara in secolul XXII, la o perioada destul de lunga dupa ce rasa umana a facut contact pentru prima data cu o rasa extraterestra. Acestia se dovedesc a nu avea intentii prea bune in privinta comunicarii cu oamenii si lanseaza doua invazii asupra Terrei, invazii respinse cu mari eforturi. Pentru a se asigura ca oamenii vor castiga urmatoarea infruntare, cea decisiva, guvernul terestru a creat in vitro genii pe care le antreneaza intensiv in arta militara. Instructia consta, nicio surpriza, din jocuri de razboi.  Ender Wiggin, un geniu printre genii, castiga intr-un timp record toate jocurile si pare eroul care va salva planeta. Regizorul Gavin Hood cunoscut pentru X-Men Origins: Wolverine din 2009 are misiunea dificila de a surprinde in film temele complexe din carte, despre razboi si moralitate.

 

 


Pe locul 2 in box-office s-a clasat filmul Jackass Present: Bad Grandpa, cu 20 de milioane de $. Pe locul 3 s-a lansat comedia Last Vegas, descrisa ca un Hangover pentru publicul matur. Filmul n-a primit recenzii foarte bune, in ciuda distributiei de Oscar: Robert De Niro, Morgan Freeman sau Michael Douglas.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies