marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ender's Game: povestea pe care Hollywood-ul a fost incapabil sa o ecranizeze timp de 20 de ani. Prima imagine cu soldatii-copii ai viitorului din filmul cu Harrison Ford

Oricine a citit iubitul roman science fiction Ender’s Game din 1985 al lui Orson Scott Card, poate intelege de ce Hollywood-ul a fost incapabil sa ecranizeze aceasta poveste timp de 20 de ani scrie revista Entertainment Weekly care publica prima imagine cu Harrison Ford si Asa Butterfield din Ender's Game, ecranizarea produsa de Summit Entertainment.
 

Ender s Game: povestea pe care Hollywood-ul a fost incapabil sa o ecranizeze timp de 20 de ani. Prima imagine cu soldatii-copii ai viitorului din filmul cu Harrison Ford

articole relationate


Este un proiect ambitios si provocator sa realizezi un film despre copii pregatiti in scolii de lupta, academii, create pentru antrenarea si dezvoltarea viitorilor comandanti, intr-un viitor post apocaliptic in care un soi de extraterestri aproape ca au distrus specia umana.


Actiunea filmului Jocul lui Ender/ Ender's Game se desfasoara in secolul XXII, la o perioada destul de lunga dupa ce rasa umana a facut contact pentru prima data cu o rasa extraterestra. Acestia se dovedesc a nu avea intentii prea bune in privinta comunicarii cu oamenii si lanseaza doua invazii asupra Terrei, invazii respinse cu mari eforturi. Pentru a se asigura ca oamenii vor castiga urmatoarea infruntare, cea decisiva, guvernul terestru a creat in vitro genii pe care le antreneaza intensiv in arta militara. Instructia consta, nicio surpriza, din jocuri de razboi.


Ender Wiggin, un geniu printre genii, castiga intr-un timp record toate jocurile si pare eroul care va salva planeta. Regizorul Gavin Hood cunoscut pentru X-Men Origins: Wolverine din 2009 are misiunea dificila de a surprinde in film temele complexe din carte, despre razboi si moralitate.


Prima imagine din film ni-l arata pe personajul principal - Ender, interpretat de Asa Butterfield (15 ani), actorul cunoscut pentru rolul din Hugo al lui Martin Scorsese. Ender este in carte un tanar in varsta de 6 ani (si in acelasi timp un Tert - al treilea copil al familiei, pe un pamant deja suprapopulat unde fiecare familie nu poate avea decat 2 copii) ales pentru scoala de lupta, in dauna fratelui sau mai mare (Peter), care a fost respins din academie pentru tendintele sale violente.

Harrison Ford ( 70 de ani) care trebuie sa-si spele pacatele pentru SF-ul Cowboys and Aliens, un mare esec din 2011, il va interpreta in Ender's Game pe Colonelul Graff de la Academia Militara Internationala unde se pregatesc doar cei mai buni copii. Antrenamentele de la academie constau in jocuri de razboi ce devin din ce in ce mai tacticizate si dificile pentru Ender, care devine treptat in ochii tuturor geniul militar capabil de a salva omenirea.
 

 

"Copiii trebuiau sa mearga la scoala, sa-si faca temele, asa ca nu puteai filma decat 3-4 ore pe zi. Era nevoie ca fiecare sa-si cunoasca replicile pentru ca nu ne permiteam sa pierdem timp" a povestit regizorul Gavin Hood, care este in acelasi timp si scenarist al filmului. "Sunt un mare fan al cartii. Lucrez la acest film de aproape 4 ani" a mai dezvaluit Hood care ii asigura pe fani ca va ramane fidel romanului scris de Orson Scott Card. Producatorii au dezvaluit deja ca la fel ca in carte, povestea din film va include un faimos implant / cip care le controleaza emotiile copiilor. Din distributie mai fac parte Ben Kingsley, Abigail Breslin si Viola Davis.

 

Filmul Jocul lui Ender/ Ender's Game va avea premiera pe 1 noiembrie 2013.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies