marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Eroul preferat al Americii implineste 69 de ani. Vezi aici cele mai celebre roluri ale lui Harrison Ford

Unul din cei mai mari actori ai Hollywood-ului implineste astazi 69 de ani. Cu cariera impresionanta de peste 30 de ani, in care a jucat in peste 60 de filme, starul Americii nu mai are nevoie de nici o prezentare. Cu totii l-am vazut si l-am indragit macar in cateva dintre rolurile sale reprezentative. Cum ar fi aratat Star Wars sau Indiana Jones fara sarmul actorului?

10. Patriot Games ( 1992)

In filmul bazat dupa un roman al lui Tom Clancy, Ford este un fost agent CIA aflat in vacanta cu familia in Londra si care supravietuieste unui atentat, reusind sa salveze si alte cateva persoane. Insa actul lui de curaj va atrage atentia teroristilor si astfel el va fi nevoit sa asiste la cea mai grea misiune din viata lui: salvarea propriei familii.



 

9. Apocalypse Now  (1979)

In 1979, la doar doi ani dupa lansarea primului film Star Wars, actorul se alatura distributiei impresionante din “Apocalypse Now”, regizat de Francis Ford Coppola.  “Apocalypse  Now” a devenit unul dintre cele mai bune filme de razboi din istoria cinematografica. Initial, cel care trebuia sa regizeze filmul era George Lucas, dar acesta a renuntat, lasandu-l pe Coppola sa creeze o bijuterie.


 

8.  Presumed Innocent (1990)

Ford face unul din cele mai bune roluri incercand sa isi demonstreze nevinovatia in “Presumed Innocent”, in care personajul sau este acuzat de uciderea unei colege de munca. Scenariul complex si interpretarea actorului au facut ca acest film sa fie considerat unul din cele mai reusite din genul sau.


 

7. Blade Runner (1982)

“Blade Runner” este una dintre cele mai bune ecranizari dupa cunoscutul autor de SF, Philip K. Dick. Si de aceasta data, Harrison Ford ofera o interpretare deosebita in rolul lui Deckard.


 

6. The Fugitive  (1993)

In “The Fugitive”, Harrison Ford este acuzat pe nedrept de uciderea sotiei sale si este condamnat pentru crima.  In timp ce este transferat catre o inchisoare de securitate maxima, autobuzul in care se afla Richard Kimble, personajul interpretat de Ford, este implicat intr-un accident violent. Supravietuind accidentului, Kimble decide sa evadeze si sa il prinda singur pe adevaratul criminal. Insa pe urmele sale porneste seriful Sam Gerard, interpretat de Tommy Lee Jones, care a si primit Oscarul pentru rol secundar.

5. What Lies Beneath (2000)

Desi ne-am obisnuit sa il vedem pe Harrison Ford in rolul eroului, in acest film actorul a schimbat putin registrul, jucand un rol negativ (cel putin aparent). Regizorul Robert Zemeckis a spus ca cei doi actori, Harrison Ford si Michelle Pfeiffer au fost prima si singura optiune pentru rolurile sotiilor Spencer. Un thriller captivant care te tine cu sufletul la gura pana la capat si in care incerci sa descifrezi rolul lui Ford: este erou sau personaj negativ? Filmul a avut incasari de 290 de milioane de dolari.
 

4. Extraordinary Measures (2010)

In 2010, Ford  a jucat alaturi de Brendan Fraser intr-o drama zguduitoare, care i-a adus multe laude pentru prestatia sa. Inspirat din fapte reale, filmul are in centru povestea cuplului John si Aileen Crowley, care incearca sa gasesca un leac pentru o boala rara de care sufera cei doi copii ai lor. Harrison Ford este  dr. Robert  Crowley, un doctor renumit pentru descoperirile sale.
 

3. Air Force One (1997)

Poate ca nu este cel mai bun rol al sau, dar a cucerit publicul in rolul Presedintelui Americii. “Get off my plane” ramane una dintre cele mai celebre replici. Si intr-adevar, rolul de presedinte ii vine ca o manusa actorului.
 

2. Seria “Star Wars” (1977-1983)

Han Solo l-a facut celebru pe Harrison Ford, dar cu siguranta ca n-ar fi fost atat de indragit personajul daca nu era jucat de Ford. Actorul a jucat in primele trei filme facute de George Lucas, filme care au intrat in istorie si au revolutionat industria filmului.



1.Seria "Indiana Jones"  (1981-2008)


Dupa ce a a intrat in pielea personajului Indiana Jones, Ford a devenit cel mai iubit erou de la Hollywood. Nimeni nu va putea sa joace acest personaj asa cum a facut-o actorul in una dintre cele mai populare francize din lume. Si totusi, nu Ford a fost prima optiune pentru a-l intepreta pe erou, ci Tom Selleck, insa actorul s-a retras, iar George Lucas, producator executiv al seriei n-a rezistat si l-a distribuit in film. Si bine a facut, pentru ca Ford a devenit eroul preferat al Americii.



Modifică setările cookies