marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ewan McGregor,  Diane Kruger si Jean-Paul Gaultier, in juriul Festivalului de Film de la Cannes 2012

Actorul scotian Ewan McGregor, regizorii Alexander Payne si Raoul Peck si creatorul de moda Jean-Paul Gaultier fac parte dinjuriul care va acorda trofeul Palme d'Or in 2012, la Cannes.

Ewan McGregor, Diane Kruger si Jean-Paul Gaultier, in juriul Festivalului de Film de la Cannes 2012

Componenta juriului, care va fi prezidat de regizorul italian Nanni Moretti, este de acum "deja alcatuita", a declarat Thierry Frémaux pentru postul de televiziune Canal +, fara a preciza insa momentul in care ea va fi dezvaluita in mod oficial.


Delegatul general al festivalului a evocat mai intai prezenta in juriu a unui "scotian venit in kilt" si care "a facut o mare impresie la Cannes", inainte de a pronunta numele actorului Ewan McGregor, mai intai in platourile postului TV si apoi pe contul sau de Twitter.


Frémaux a anuntat numele regizorului haitian Raoul Peck si al regizorului american Alexander Payne si a confirmat prezenta in juriu a actritelor Emmanuelle Devos si Diane Kruger, dar si a celebrului creator de moda Jean-Paul Gaultier.


"Avem traditia de a invita persoane despre care stim ca sunt cinefile, dar care nu lucreaza neaparat in cinematografie. Este important sa ai (in juriu, n.r.) oameni care au opinii spontane", a declarat Thierry Frémaux.
In varsta de 60 de ani, Jean-Paul Gaultier este un cinefil pasionat, care si-a exprimat de mai multe ori dorinta de a face parte din acest juriu.


El a colaborat de mai multe ori cu cinematografia, creand in special costumele pentru multe dintre filmele regizate de Pedro Almodovar, fapt care ii ofera, potrivit lui Frémaux, "legitimitatea" necesara pentru a judeca munca depusa de cineastii selectionati pe Croazeta.


Thierry Frémaux a justificat includerea regizorului Raoul Peck prin dorinta organizatorilor "de a aduce haosul" pe Croazeta. Vorbind despre Alexander Payne, delegatul general al festivalului de la Cannes a spus ca regizorul filmului "Descendentii/ The Descendants" intruchipeaza "un fel de renastere a cinema-ului american".


Cea de-a 65-a editie a Festivalului de Film de la Cannes se desfasoara in perioada 16 - 27 mai.


Sursa: Mediafax


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies